sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Meikkileikki 1.Vihdoinkin hetki aikaa! Olen täysin tapojeni vastaisesti juossut jo kolmantena perättäisenä viikonloppuna baarissa. Sunnuntain rentoutumishetki sujuukin hyvin myöhästynyttä postausta kirjoitellessa.

Päivän aihe on siis hyvän meikkipohjan tekeminen. Ensimmäinen askel on tietysti ihon huolellinen puhdistaminen ja kosteuttaminen. Kiireisenä aamuna kosteusvoiteiden imeytymisen odottaminen voi olla tuskastuttavaa, mutta ilman sitä, pohjasta tulee helposti epätasainen. Iholle joka ei tarvitse kovinkaan paljon peittoa, käy "huijaustuote" joka on astetta peittävämpi sävytetty päivävoide. Tällaisen tuotteen kanssa kosteusvoiteen voi kiireessä skipata. (Esim. Lumenen hydra drops.)

Kuvissa käytän hyvin nestemäistä meikkivoidetta (Make Up For Everin face&body liquid foundation), eikä tekniikka sovikaan vaahtomaisten tai vahamaisen meikkivoiteen levittämiseen.

Eri ihotyypeille sopivat erilaiset pohjatuotteet, mutta kuluttajalle helpoiten lähestyttävät ovat nestemäiset ja voidemaiset tuotteet. Niitä on helppo levittää, ja ne ovat ns. idioottivarmoja vaihtoehtoja. (Kyllä, olen siis idiootti itsekin.)

Luonnollisesti, kannattaa valita meikkivoiteeseen sävy joka on mahdollisimman lähellä kasvojen ja kaulan väriä. Kasvojen iho kuitenkin uusiutuu muuta nopeammin, joten varsinkin kesällä kasvot saattavat olla huomattavasti vaaleammat kuin muu kroppa. Kukaan ei tule valittamaan vaikka valitsisit meikkivoiteen joka sopii muuhun väritykseesi. Ei ainakaan jos treenaat pohjan häivytystä muutaman kerran, jotta voit olla varma ettei missään ole epämääräisia rajoja, jotka paljastaisivat oikean kasvovärityksesi. Sopivan tuotteen ja sävyn löytäminen voi olla aluksi hankalaa. Omaan naamaani sekoitan oikean sävyn 3 eri pullosta.


Masentava alkutilanne:
Työvälineet: Iso pörröinen sivellin, on tarkoitettu meikkivoiteen häivyttämiseen (Make Up Store n.20e). Se tekee pohjasta airbrushatun näköisen. Leveä talttapäinen sivellin on synteettinen meikkivoidesivellin. Tylpällä, ohuella päällä meikkivoiteen saa kätevästi sinne minne sen haluaa (M.A.C. sivellin nro. 191 n.25e). Pienin sivellin on tarkoitettu valokynän ja peiteaineiden levitykseen (n.10e).
Meikkivoiteen levitän ensin kasvoille aika suurpiirteisin vedoin. Kunhan kaikilla kasvojen alueilla on sipaisu väriä, se riittää.
Meikkivoide sulatetaan ihoon häivytyssiveltimellä nopein pyörivin liikkein. Kosketus on iholla kevyehkö. Vain valkoiset hapsut siveltimen päässä ovat kontaktissa ihoon.Valokynä + peiteaineet.

Valokynä ja peiteaineet levitetään sinne, missä niitä kaivataan. Kaikki ovat varmasti nähneet meikkifirmojen opetuskaaviot useammin kuin haluaisivat. Yleensä sulatan peiteaineet ihoon meikkisienellä tai sormella taputellen. Meikkisieni imee ylimääräisen peiteaineen itseensä, ja sormen lämpö taas kirjaimellisesti sulattaa sen ympäristöönsä.Meikkipohja puuteroidaan aina irtopuuterilla. Kivipuuteria käytetään vain sen myöhempään korjailuun. Kuvassa typerä pikkuvippa, kaikki isot olivat pesussa.
Vippaan otetaan sopiva määrä puuteria, ja ylimääräiset taputellaan kämmenelkään. Sen jälkeen koko kasvot käydään läpi kevyin painalluksin (Tämä on lempivaiheeni jos joku muu meikkaa minua.). Erityishuomiota voi kiinnittää nenänpieliin ja t-alueeseen.Valmiin pohjan pitäisi näyttää suht virheettömältä. Isot monsterifinnit ovat kyllä turhauttavia, tai jopa mahdottomia. Senkaltaiset ongelmat poistaa täydellisesti vain photoshop ja aika.Valmis meikki on tietysti pelkkää pohjaa paljon kolmiulotteisempi ja eläväisempi.
Siinä se. Kuvat ovat perjantailta, ja eilen meikkaillessani totesin, että se olisi ollut paljon parempi kuvaushetki.

15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Loistava postaus meikkaamisesta!
Olisi kiva saada juttua hiuksistakin!
Esimerkiksi bad hairdaylle joku pelastus ;)

Saara kirjoitti...

esme: Heh, kuvissahan olen good hair dayn esikuva. Joo, hiusjuttua tulee heti kun saan siskolta jalustan takaisin!

ipa kirjoitti...

Hei ihania vinkkejä! Kiitti! Nää tulee kyllä varmasti käyttöön, en malta odottaa, että pääsen ostamaan kaikki tarvikkeet ja kokeilemaan! Kiitti tosi paljon!

Senkus haet sen jalustan. :)

Saara kirjoitti...

basil: et tykännyt meikkivinkeistä. Meikkihater.

Anonyymi kirjoitti...

Me likey!
Kerranki joku jaksaa nähdä vaivaa kuvien kera, iso kiitos siitä. :>

ipa kirjoitti...

Hahahahaha. Vähänks sun silmät harottaa omituisesti tossa vikassa kuvassa.. hahahahahahahaha.

Saara kirjoitti...

heeji: Kiitos! Lisäkuvia tulossa ja paljon :)

basil: Eikö sun pitäisi valita toi anonyymi tollasia kommentteja varten ;< Olen vain äitini tytär.

Anonyymi kirjoitti...

hahahhahaha.. toi silmähomma oli multa. basil on syytön.

Saara kirjoitti...

homma silmä: Epäilen vilppiä.

Anonyymi kirjoitti...

hey saara sun blogi on ihana, kiva kun olet kirjoittanut useasti nyt

voitko kertoa mielipiteesi mineraalimeikeistä? ja millä saa sun mielestä parhaan mutta luonnollisen pohjan?

mulla on taas meikit loppu, mutta olen köyhistä köyhin, mutta mitkä perusjutut mun on pakko ostaa?
toi suti mikä "blurraa" oli esim ihan uus juttu.

kiiiiitti =)

Anonyymi kirjoitti...

ja mikä olis sellanen meikinpohjustusvoide ettei pärstä kiillä heti

ja jos ehdotat merkkejä niin ne halvimmat tänks :D

Anonyymi kirjoitti...

Moi olis kiva saada joku postaus ripsiväreistä, en millään tunnu löytäväni sitä oikeata. Olen kokeillut vaikka mitä mutta aina ripset paakkuuntuvat ja väriä menee silmään. Kiitos jo etukäteen<3 :)

Anonyymi kirjoitti...

millä muulla oot korostanu kasvojas tossa ku aurinkopuuterilla
? ei mun naamasta vaan noin kolmiulotteista tule :D

Saara kirjoitti...

danilee: Kokeile ripsien kampaamista heti värin levittämisen jälkeen! Tai pyydä tyttöystävältä apuopetusta! Sveitsin meikeistä en tiedä, siellä kaikki kai tehdään suklaasta ;<

anonyymi: Nassussa on korostuksena make up storen voidemaista (tahmaista) korostusväriä, ja sävyn nimi on muistaakseni saturn.

Anonyymi kirjoitti...

olisin vielä kiinnostunut tuosta korostusväristä. osaisitko suositella muita merkkejä kuin make up store?
en ole ikinä kokeillut, mutta näyttää niin hyvältä ainakin sulla =)