maanantai 8. syyskuuta 2008

Perussettiä.
Eräs anonyymi kyseli mitä perustuotteita (ja mielellään edullisia sellaisia) meikkipussista kannattaa löytyä. Puhdistustuotteita en käy läpi, oletan että ne löytyvät jo jokaisen hyllystä! Luettelemani meikkituotteet ovat oma survival packini. Listaa ei luonnollisestikaan kannata ottaa kirjaimellisesti. Meikissä mikään ei ole kiveen (tai kivipuuteriin) hakattua! Bonuksena täysin aiheeseen liittyvä alkukuva Pinkistä ja Lepusta. J oli jättänyt ne iltakävelylle keittiön pöydälle. Lintuja pöydällä? Poika ei sitten yhtään ymmärrä hygienian päälle. (p.s. kuva ei ole muokattu)


Kosteusvoide.
Apteekin perusvoide hakkaa (varsinkin rahapulassa) monet kalliimmat tuotteet. Pumppupullo tai tuubi on ideaalipakkaus, sillä vähänkin törkyisiä sormia joka ilta samaan purnukkaan törkkimällä, bakteeripesä on valmis jo muutamassa viikossa.


Meikkivoide.
Jos ei tykkää paksusta pakkelista, aiemmin mainitsemani Lumenen Hydra Drops on nappivalinta. Pidän myös Lumenen Double Stay meikkivoiteesta, ja käytinkin sitä viime kesään asti lähes orjallisesti (Nyt teen samaa MUFEn Face&Bodylla :P). Itse valitsisin sen jopa edullisen meikkipussin luonnollisen pohjan kulmakiveksi. Peittokykyä löytyy, mutta oikein levitettynä pakkeliefektiä ei tarvitse pelätä! Pidän Lumenen pohjien sävyvalikoimasta. Liian punaisen tai oranssin voiteen ostaminen on aika mahdotonta.


Irtopuuteri tai TODELLA pahassa rahapulassa pelkkä kivipuuteri.
Kuten aiemmin mainitsin, kivipuuteri ei kiinnitä meikkiä oikealla tavalla, mutta ehkäpä "tavismeikkaaja" voi katsoa tätä sääntöä hieman sormien lävitse, varsinkin jos on tottunut korjailemaan meikkiään päivän mittaan. Mutta iso suositus irtopuuterin ostamiseen!


Aurinkopuuteri tai rusehtava poskipuna.
Kunhan sävy ei ole liian oranssi, saa tällä tuotteella varjostettua kasvot kauniisti, ja luotua sitä paljon puhuttua kolmiulotteisuutta. Käy myös hyvin luomiväriksi! No. 7:lla oli ennen ihan huiput aurinkopuuterikuulat, mutta sarjaa ei suomesta enää löydy :(.


Vaseliini!
Tämä käy kaikkeen. Huulikiilloksi, kuultona poskipäille, kuiviin kynsiauhoihin, todella kuiviin hiustenlatvoihin, luomikiilloksi tai vaikka kulmakarvojen hätäasetteluun. ÄLÄ LÄHDE KOTOA ILMAN TÄTÄ! Kaduttaa joka ikinen kerta. Jos tekee mieli panostaa, kokeile vaihtoehtoisesti mehiläissalvaa, tuoksuu neilikalta ja imeytyy nopeammin.


Ripsiväri.
Itse panostan yleensä Helena Rubinsteinin Lash Queen Waterproofiin (En osaa enää käyttää muuta kuin vedenkestävää ripsiväriä.) Sain ystävältä testattavaksi Lumenen Blueberry Curlin vedenkestävänä, enkä vihannut sitä laisinkaan!

Siveltimet:

Sitten kun rahaa on säästeliään elämäntyylin (jollaista itse harrastan hartaasti..) ansiosta jäänyt sukanvarteen, kannattaa panostaa muutamaan laadukkaaseen siveltimeen! Ostaminen yleensä kirpaisee, mutta ne maksavat itsensä takaisin uskollisina ystävinä, seisoen rinnallasi vuodesta toiseen. Poimin omien siveltimien joukosta suositeltavan setin.
1. Meikkisieni, muutamia euroja / kpl: Tarvitseeko tätä käydä läpi? :D

2. Viistopäinen sivellin, Make Up Store n. 15e: Silmän sisänurkkaan, kulmakarvoihin, rajauksiin.

3. Häivytyssivellin, M.A.C. nro 217, n. 25e: Juuri siihen utuiseen lookkiin, ei enää pandasilmiä kiitos :) Tämä ja seuraava ovat suosikkisiveltimeni. Ilman näitä ei töistä tulisi mitään.

4. Viisto poskipunasivellin, M.A.C. nro 168, n. 30e: Täydellinen varjostusten tekemiseen. Tällä ei voi epäonnistua.

5. "Pulloharja", en muista mistä, yleensä n. 5e: Ripsien erotteluun, kulmakarvojen puunaamiseen.

6. Ripsentaivuttimet, Shu Uemura, n.20e: Kaikille joiden ripset eivät uhmaa painovoimaa itsestään, eli noin 90% naisista. Kyseiset taivuttimet löytyvät valitettavasti vain ulkomailta :(.

7. Luomivärisivellin, Make Up For Ever, n.30e: Kaiken sen halutun värin luomelle viemiseen, ilman poskille varisuttamista.

8. Huulipunasivellin, Shu Uemura, n.10e: Ei välttämätön, ellet käytä huulipunaa. Itse käytän näppärää synteettistä sivellintä hätätapauksissa myös peiteaineiden ja voidemaisten luomivärien levitykseen.

9. Puuterivippa, Make Up For Ever, n.10e: Jos ostat irtopuuterin, osta myös tämä. Verrattuna pieneen säälittävään (joka näkyy pohjatutoriaalin yhteydessä).. No, ei niitä oikeastaan voi edes verrata.

Jos sydän huutaa ja halajaa siveltimiä, mutta budjetti ei riitä kaikkiin em. ihanuuksiin, voi ihminen juuri ja juuri pärjätä myös kombolla: 1, 3, 4, 5, 6.Anonyymi kyseli myös mineraalimeikeistä. Valitettavasti en ole niitä juuri käyttänyt, muutamia halpiskokeiluita lukuunottamatta. Esimerkiksi l'orealin mineraalimeikkivoide tekee omasta ihostani todella nätin oloisen, mutta en henk. koht. pidä siitä, miltä se iholla tuntuu. Yritän saada tilattua everyday mineralsilta tai vastaavalta mineraalimeikkeihin erikoistuneelta sarjalta testereitä, ja teen mahdollisuuksien mukaan jonkunlaisen vertailupostauksen :).

24 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

aaaaa hyvää huomenta ootko vähän ihana
t.anonyymi joka kyseli niitä perustuotteita


!!!<333333

Anonyymi kirjoitti...

käytätkö kulmakynää vai luomiväriä tms kulmiin?

munki mielestä tästä tuli hyvä huomen :)

Saara kirjoitti...

anonyymi1: Ehkä jopa yks parhaista! Sano vaan jos haluut jotain lisätuotteita tms. :)

anonyymi2: Käytän tosi harvoin mitään "ylimääräistä" väriä kulmissa. Pidän kulmistani, koska ne ovat luonnollisen muotoiset ja paksuiset.. Tai siis jos luonto päättäisi, niin nämä olisivat 3cm paksut puskat :D.. Yleensä suihkautan vain tuohon pulloharjaan hiuslakkaa ja kampaan karvat paikoilleen.

Niin, ja tietysti värjään niitä aina kun muistan!

Anonyymi kirjoitti...

mua kiinnostais tietää noista siveltimien ym työkalujen puhdistuksesta, että käykö tavallinen saippua ja millases lämpötilas pitäis pestä jne? ja olis myös kiva saada joku smokey eyes tutoriaali :D

Saara kirjoitti...

Pesen siveltimet marseilles -sappualla. Sivellin kostutetaan viileällä vedellä, pyöräytetään muutama kerta saippuan pinnalla, ja sitten tehdään toisen käden kämmenen pohjalla samanlaista, nopeahkoa pyöritysliikettä. Puhtautta ei takaa se saippuan määrä, vaan mekaaninen työ :) Viileä vesi siksi, että suurin osa siveltimistä on luonnonkarvaa, ja sen pinta aukeaa lämpimässä vedessä, ja sulkeutuu kylmässä. Jos siis peset siveltimet lämpimällä vedellä, huuhtele ne lopuksi viileällä! Jos saippua on unohtunut väärään paikkaan, shampoo käy korvikkeeksi.

Anonyymi kirjoitti...

entä desinfioikto siveltimiäsi, jos kyllä niin millä, milloin ja kuinka usein?

Saara kirjoitti...

Desinfioin siveltimiä todella harvoin. En suostu tekemään meikkiä jos henkilöllä x on silmätulehdus tai huuliherpes. Jos jotain vastaavaa infektiota epäilen, on mukana aina käsidesi sekä duroyn desinfiointiaine. Desinfiointi usein kuivattaa sivellintä, ja siksi vältän sitä.

Bakteerit eivät myöskään leviä puuterimaisista tuotteista, ja sen takia kotimeikkaajan ei tarvitse "kuivia" siveltimiä pestä niin usein. Kosteat ja voidemaiset tuoteet ovat asia erikseen. Ne tulisi jokaisen pestä joka ikisen käytön jälkeen huolelliseesti!

En myöskään tee töitä, jos itselläni on akuutti silmätulehdus tai vastaava tilanne päällä, se ei ole hyvää asiakaspalvelua :).

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä ootko missään kertonu,että mitä peitevoidetta/puikkoa tms suosittelet?

Aionkin heti mennä poistamaan bakteeripesäkkeet omista välineistäni! :D

Anonyymi kirjoitti...

Voisit tehdä sellaisen kuvallisen esittelyn eri luomivärivaihtoehdoista/tyyleistä.

Jokaisella on varmaan se oma, mitä käyttää päivittäin, mutta olisihan se kiva osata vähän muuttaa ilmettään.

Anonyymi kirjoitti...

näytät muuten tosi hyvältä

Saara kirjoitti...

Peiteaineina käytän pääsääntöisesti M.A.C.:in select cover up:ia, ja valokynänä Make Up For Everin Lift Concealeria. Molemmat kokeilemisen arvoisia ja jälkimmäinen yksi MUFEn myydyimmistä tuotteista! :)

Yritän tehdä vähän laajemman luomiväripostauksen ensi viikonlopun ylppäreihin lukemisen lomassa.

Ja viimeiselle kiitos ;).

Anonyymi kirjoitti...

tietääkö saara onko minkälaisia/minkäänlaisia nettikauppoja mistä voisi tilata kohtuu laadukkaita meikkejä? kiitos (:

Anonyymi kirjoitti...

sä näytät upeelta!

oot selkeesti saanut karistettua kilojakin pois:)) onhan jossain vaiheessa tulossa postausta hyvistä laihdutusneuvoista?? olis tosi kiinnostavaa:) ps. tää on ihan tosi hyvä blogi, oikeasti mielenkiintoista asiaa!

Anonyymi kirjoitti...

tosiaan laihdutuspostaus kiinnostaisi, kun livenä sut tiiän ja olit ennen paljon pullukampi, nyt tosi hyvännäkösessä kunnossa kaikissa kuvissa. miten oot onnistunut?

Anonyymi kirjoitti...

joo, laihdutuspostaus olisi todella mielenkiintoinen! se on aina ajankohtainen!

Anonyymi kirjoitti...

kiitoksia kirjoituksistasi!
oikein mielenkiintoista lukea, nyt kun ensimmäistä kertaa tänne eksyin, niin ei ole muuta kun positiivista sanottavaa.

sinulla on galleriassa kuva sinusta ja tummatukkaisesta tytöstä ketä meikkaat, meikki näytti tosi hyvältä, voitko kertoa lyhyesti miten kyseinen meikki tehdään?

Anonyymi kirjoitti...

Oon iät ja ajat käyttänyt kivipuuteria kyseenalaistamatta valintaani... Joten nyt on muutoksen aika! Osaatko neuvoa, minkäsmerkkinen irtopuuteri olis helppokäyttöisin ja luotettavin aloittelijalle?
Kiitos! :)

ipa kirjoitti...

tykkään susta! <3

Saara kirjoitti...

Eli meikki on sama kuin omassa naamassani aiemmassa postauksessa: liikkuvalla luomella M.A.C.:in mustaa, paintpot(?) -nimistä voidemaista luomiväriä, ja siinä päällä Make Up Storen mustaa. Silmät on vielä rajattu ja tehty intensiivisemmiksi Make Up For Everin vedenkestävällä kajalilla :)

Irtopuutereissa ei ole mitään ihan merkittäviä eroja, esim. make up storen on hyvä, kohtuuhintainen tuote! Väriksi kannattaa valita 0/translucent, eli läpikuultava/väritön. Sitä voi käyttää kesät talvet :).

Tilaan harvoin meikkejä netistä, mutta pistän tämän kysymyksen korvan taakse! Monista nettikaupoista kun saa usein tuotteet edullisemmin.

Anonyymi kirjoitti...

moikka :) olisi kiva saada postaus perinteisen, mutta oi niin vaikean tumman / mustan smoky eye-meikin tekoon; tuotteita, vinkkejä ja mielellään kuvia!

terkuin, mia

Saara kirjoitti...

Postausta erilaisten silmämeikkien tekemisestä on varmasti tulossa!!

Anonyymi kirjoitti...

käytätkö samoja siveltimiä itselläsi kuin mitä käytät asiakkaillasi? ja tuli mieleen myös sellainen kysymys että kun olet käynyt Omniassa niin siellähän ei ole mitään meikkilinjaa, niin missä olet sitten syventynyt näihin taitoihin?

Saara kirjoitti...

anonyymi:

Käytän pääasiassa samoja siveltimiä, mutta ne käyvät läpi saman pesuprosessin jokaisen asiakkaan, ja minun naamani välissä. Muutamat lempisiveltimet minulla on tuplana, ja ne toiset ovat vain omaan käyttöön pyhitetty.

Omnian opintoihin kuuluu meikkijakso, joka valmistaa opiskelijat tekemään kaikki kampaamoissa tarvittavat meikkityöt. Sen lisäksi kävin myös erikoissyventävän kurssin maskeerauksen erikoistekniikoihin. Ihana opettajani vielä erikoiskoulutti minua näiden kurssien lisäksi.

Anonyymi kirjoitti...

hei! kyselisin että missä myydään kyseisiä merkkejä kuten M.A.C., mufe make up for ever? saako niitä ostettua mistään netistä?

t. ei-pääkaupunkiseudulla-asuva

ps. rakastan blogiasi. ja sinua! tavattoman ihanaa nähdä kuinka aito, hyväsydäminen ja avulias muita kohtaan oletkaan.