perjantai 12. syyskuuta 2008

Kuntosalit.

Joku kyseli missä salilla käyn itse, ja miten sellainen kannattaisi valita.Valintaa tehdessä kannattaa miettiä: Kuinka usein aiot siellä käydä? Kuinka paljon se saa maksaa? Haluatko ohjausta, vai tiedätkö itse mitä aiot siellä tehdä?

Oma salini ei ole se halvin vaihtoehto, mutta sen hintaan kuuluvat kaikki ryhmäliikuntatunnit, oma liikunnanohjaaja ja solarium. (Ja ihan huippu henkilökunta.)

Jos et tiedä, onko kuntosali juuri SE paikka sinulle, osta ensin 10 kerran kortti. Vanhempani maksoivat ihan turhaan monta kuukautta pienelle saaralle kallista kuntosalia, jossa kävin ehkä kerran viikossa. Fiksua? Ei. (Nykyään elätän itse itseni;) )

Haluatko tehdä salilla pelkkää punttitreeniä, vai päästä ryhmäliikuntatunneille pomppimaan? Esimerkiksi uimahalleilla, monitoimitaloilla ja kisahalleilla on todella edulliset punttikset, mutta ei kauheasti "lisätarjontaa" seurojen omien treenien lisäksi.

Ohjaaja on ainakin harjoittelun aluksi aika ehdoton, ellei ole lukuhiiri ja selaa pakkotoisto.com -sivustoa intohimoisesti läpi (Suosittelen kyllä tätä kaikille. Todella laajasti tietoa oikeastaan ihan kaikesta tässä elämässä.)

Ilman ohjaajan neuvoja monet nuorehkot ja vanhemmatkin tytsyt istuskelevat meidänkin salilla väärin päin laitteissa ja satuttavat itsensä ennemmin tai myöhemmin =)

Melkein pääsääntöisesti omantyyliseni tytöt viihtyvät varmasti parhaiten kuntosaliketjujen hyvässä huomassa. Osaan, ja teenkin suuren osan omasta treenistäni vapailla painoilla, mutta en kyllä olisi tehnyt samaa 18kk sitten. Pehmeä lasku saa innostuksen päälle.Unohdin varmaan puolet asioista joita meinasin kirjottaa, mutta nyt on pakko alkaa lukea matikkaa!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

niin millä kuntosalilla siis käyt? ois kans kiva käydä salilla mihin kuuluu solarium hintaan:)

Saara kirjoitti...

Lady Linella, n. 1km meiltä :) Jossain vaiheessa pitää varmaan vaihtaa salia, koska käsipainot loppuu kesken, eikä salilla ole smithiä tai kunnon penkkiä :P

Anonyymi kirjoitti...

no kuinka suurilla käsipainoilla sitten oikein teet? :o

olisi kiva saada postaus susta ja sun perheestä. vaikka kavereistaki :)
hauskaa syksyä

Anonyymi kirjoitti...

hei!
minkälaista ohjelmaa teet salilla?
jalat,kädet, vatsa ,selkä?:)

Saara kirjoitti...

Anonyymi1: No tällä hetkellä max 7kg, mutta kyllä se jossain vaihessa menee yli 10kg ;) ! Voin kysellä onko läheisillä mitään kiinnostusta olla harrastuksen jatkeina.

Anonyymi2: Kaksijakoista ohjelmaa, eli kahta eri ohjelmaa joiden avulla käydään käytännössä koko kroppa läpi. Toisena päivänä takareidet, pakarat, yläselkä, hauikset, pohkeet ja vatsa. Toisena sitten alaselkä, kyljet, reidet (paljon pahempi rääkki kuine edellinen päivä..), ojentajat ja hartiat.