maanantai 29. syyskuuta 2008

Unelmatukka.Viimeaikoina pidennyksiä on taas tullut tehtyä oikein olan takaa, ja ne ovat aina ajankohtainen juttu. Omaan päähän saan uuden tukan joskus hamassa tulevaisuudessa, kun ikuinen rahareikä a.k.a. pienyritys saa itsensä kunnolla jaloilleen. Postauksessa käsittelen pitkäkestoisia pidennyksiä, enkä nykyään yleisiä clip-oneja, sillä niitä en ole juurikaan räpeltänyt.

Oikein tehtyinä pidennykset ovat huomaamattomat (paitsi tietysti shokkivärit ym.) ja miellyttävät asiakkaalle. Niiden hoitamisen ja laittamisen tulisi olla vaivatonta. Nehän ovat siellä päässä ihmisen oman mielen parantamiseksi :).

Yritän käydä mahdollisimman selkeästi läpi kaikki perinteisimmät pidennystekniikat ja niiden hinnat, sekä pidennykseen kuluvan ajan. Mukana tulevat kuvat ovat joko omassa päässäni olleita, tai muille tekemiäni pidennyksiä.

Suomessa käytettyjä hiustenpidennys-tekniikoita on pääpiirtein kolme: sinetit, teipit ja ompelu.

Sinettejä ovat kaikki, joissa hiusosioon kiinnitetään yksittäinen tupsu nimenomaan sinetin avulla. Sinetti voi olla keratiinia, liimaa, kuparia tai mitä tahansa tukkuri päättääkään myydä.

Teippejä ovat kaikki, joissa ohueen hiusosioon kiinnitetään kaksipuolisen teipin avulla kaksi isompaa hiusosiota. Lähes kaikki teippimenetelmät ovat identtisiä, teippien pitokyky, kestävyys ja hiuksen laatu vaihtelevat.

Ompelupidennyksiä on kahdenlaisia. Jenkeissä käytetty netting, ja suomessa yleisempi tracking.
Liimasinetit (kuvassa):
Kokopidennys: n. 150 sinettiä, 3-5h
Tuuhennus: n. 30-60 sinettiä, 1-2h
Hinta: 200-300e

Liimasinetteihin käytetään hiusta hiusnauhasta. Hiukset saattavat olla nauhassa väärin päin, ja hiukset takkuuntuvat paljon helpommin. Sineteistä ei tule ihan yhtä pieniä kuin keratiinisineteistä, ja ne ovat pehmeitä. Hiuksia irtoilee enemmän kuin keratiinisineteistä, sillä liiman sisään jää helposti ilmataskuja ja liima on liukkaampaa kuin keratiini.

Omaan päähäni en näitä halua enää koskaan :P Hiuksia tuntui lähtevän päivittäin satoja, ja muutaman kuukauden kuluttua niskassa oli pieni hiirenhäntä. Vertaa bb-cherylin pidennykset viikolla 1 ja nyt..
Keratiinisinetit (Kuvassa ylempänä kokopään pidennys, alhaalla raidat.):
Kokopidennys: n. 200 sinettiä, 3-5h
Tuuhennus: n. 50 sinettiä, 1h
Raidat: n. 20-30 sinettiä, 1h
Hinta: 80-600e

Itse käytän sinettipidennyksissä aina keratiinisinettejä (kemiallisesti valmistettua keratiinijohdannaista). Hiukset, jotka päästäsi kasvavat ovat keratiinia, ja sinetin ollessa samaa materiaalia, tulee siitä kestävä.Keratiinisinetteihin hiukset on istutettu käsin, ja ne eivät tämän takia liu'u irti. Kaikki hiukset ovat myös samoin päin (juuri-latva), eivätkä takkuunnu nimeksikään.

Nämä ovat oikein tehtyinä varmasti helppohoitoisimmat ja kestävimmät pidennykset. Sinettejä ei arkielämässä juurikaan noteeraa, joskin 4 kuukauden kuluttua ne haluaisikin kirota alimpaan hel.. No sinne..


Microring ym. kuparisinetit:
Kokoipidennnys: -
Tuuhennus: -
Hinta: 50-150e

Suosittelisin tekniikkaa oikeastaan vain raitoihin.
Kokopidennykseen en suosittelisi siksi, että kuparirenkaat saattavat valua, ja hiusten väristä riippuen näkyä haluttua enemmän.

Kiinnitetään näin

Näistä ei ole minkäänlaista omakohtaista kokemusta. Epäilen tekniikkaa naurettavan paljon.
Teipit (Kuvassa asiakkaan oma hius n.15cm, postauksen ensimmäisessä kuvassa oma hius lyhimmillään 5cm.):
Kokopidennys: 3 punttia, 1h (huolto 3-4h)
Tuuhennus: 1 puntti, 20-30min (huolto 1-1,5h)
Hinta: 100-600e

Teipit kiinnitetään ohuisiin hiusosioihin kaksipuolisella teipillä. Pidennys on hyvin huomaamaton, kunhan se tehdään oikean pituisiin hiuksiin. Omassa päässäni on ollut lyhimmillään 10cm hiusta, jossa oli 50cm pidennys. Kyllä sekin onnistuu, mutta aika hankalasti.

Teipit pitää nostaa muutaman kuukauden välein, ja ne takkuuntuvat helpommin kuin sinetit. Poistaminen kivuliaampaa ja sotkuisempaa kuin sineteissä. Voidaan käyttää monta kertaa uudelleen, joten pitkässä juoksussa edullisempi.

Omassa päässä monen monta kertaa, kun päätin leikata poikatukan.. Kaksi viikkoa myöhemmin päädyin reilun vuoden teippikierteeseen. Teipit saattavat tuntua välillä ikävältä jos niitä vahingossa nykii. Herkkäpäänahkaisten pääkoppa saattaa reagoida pienten punaisten näppyjen muodossa. Hiusvesi helpottaa elämää paljon. Teipit ovat nettingin ohella ainoa tapa saada lyhyeenkin hiukseen reilusti mittaa ja tuuheutta.


Ompelu:
Kokopidennys: 1 puntti, ?
Tuuhennus: -

Hiuksiin punotaan pieniä ranskanlettejä, joihin hiusnauhat ommellaan kiinni. Netting-tekniikassa koko pää letitetään, lettien päälle ommellaan verkko, johon ommellaan hiusnauhaa.

En itse tee ompelupidennyksiä, muuten kuin kampauksiin. En pidä niistä, sillä niitä tulisi nostaa muutaman viikon välein ja väärin hoidettuna omat hiukset kärsivät.
Kyselkää, jos jotain jäi epäselväksi! Miinuspisteet mulle tämän myöhästymisestä, ette voi uskoa millaista draamaa elämä on ilman ihmistä, joka pitää jalat maan pinnalla :P

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kerro mitkä ovat omat kikkasi pitämään aitohius hyvänä kuukauden päivät ilman, että se alkaa tuntumaan hyvin karhealta? :) Käytätkö jotain tiettyjä hoitoja siihen vai hoidatko kuten omaasi, miten?

Tuosta micro ringistä on omakohtaista; hyvää kokemusta :) Ovat varsinkin tummassa tukassa äärimmäisen huomaamattomat ja pysyvät kyllä usko tai älä hyvin päässä kiinni. Vaaleassa hiuksessa mikä tahansa pidennys saattaa vilkkua.

Epäilin itse samaa kuin sinä kun katselin ringi pussia ja niiden sisäpintaa; miten hiukset voivat pysyä litistetyssä ringissä kun sisäpinta on noinkin tasainen. Hyvin ovat silti päässä! Ainut miinnus on se, että kuparirenkaat saattavat painaa päänahkaa varsinkin alussa hyvinkin paljon ja vaikka tämä on varsin yleistä missä tahansa pidennyksessä näissä kuitenkaan kupari ei annan niin hyvin periksi kuin esim keratiini.

Suosittelen joskus kokeilemaan tätäkin tekniikkaa sillä on varsin nopea laittaa ja helppo myös poistaa :) Kiitos sinulle varsin täydellisestä hiuspostauksesta! Bravo

Anonyymi kirjoitti...

sähän näytät ihan yhtä laihalta noissa vanhoissaki kuvissa :o

Saara kirjoitti...

Simply Naturalin hiukset, joita itse käytän, eivät kyllä takkuunnu ja mene huonoon kuntoon 4 kuukaudessakaan. Halvemmat hiuslaadut voivat usein olla sikin sokin ja ylösalaisin siellä puntissa. (Vrt. viisi käpyä rivissä ja yksi niistä on väärin päin.

Kokeile, että pidät hiukset letillä kun peset päänahkaa, ja avaat ne vasta kun levität hoitoaineen. Hoitoaineena vain kosteuttavaa, ei rakennepaikkaavaa ainetta.

Jätettävää hoitoainetta latvoihin _aina_. Esim. tigin superficial on huippu!

anonyymi: No ensimmäisessä kuvassa painan n. 15kg enemmän kuin tällä hetkellä, toisessa kuvassa en ole minä, ja kolmannessa olen 16 ja painan n. 5kg enemmän kuin nyt.

Anonyymi kirjoitti...

Olen himoinnut pidennyksiä jo kauan, mutta varat eivät riitä ottamaan niitä kampaamossa, sillä hinnat ovat aivan kamalia! Ja nyt kun löysin ns.kotikampaajan laittamaan pidennykset minulle liimasinetein (250e),olen alkanut miettimään kannattaako ottaa liimasinetit...Itselläni on aika lyhet hiukset joihin olen lopen kyllästynyt, mutta nämä ovat kumminkin jokapuolelta 10cm :) Ovatko liimasinetit tosiaan niin kamalat?

Anonyymi kirjoitti...

hei saadaanko me nähdä joskus niitä kuvia sun kodista? :)

Saara kirjoitti...

anonyymi: Jos tuohon hintaan saat, niin ei :P Mutta hinta yleensä vastaa laatua, eli älä ihmettele jos niitä hiuksia + liimaa jää käteen enemmän kuin tarpeeksi.

Toisilla on todella hyvä kokemuksia liimasineteistä, mutta yleensä he eivät ole kokeilleet keratiinisinettejä ;)

anonyymi: Tuotaaa... Jos nyt ottaisin kuvan kaikesta tästä hävityksestä mitä sm-kisoihin treenaaminen tuo tullessaan niin.... :D:D

Anonyymi kirjoitti...

Kivat noi hintaerot mm. kreatiinisineteis :D 80-600 :f

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka paljon itse veloitat keratiinisinettipidennyksestä? :>

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Missä tämä sinun yritys sijaitsee ja minkä niminen? teetkö siellä hiustenpidennyksiä, teippiteksniikalla? olen ajatellut hankkia pidennykset, mutta en oikein luota omaan kampaajaani. Paljon veloitat koko pään pidennyksistä? entä jos itse hankkii hiukset, tuleeko se kalliimmaksi vai halvemmaksi, vai samanhintaista?
Kiitos! =)
ps. blogisi on todella hyvä!

Anonyymi kirjoitti...

ei kannata ottaa tai edes harkita liimasinettejä, ne on maailman raasittavimmat repii pois vrt. onkohan ne nyt kreatiini, siis sellanen pieni "kynsi" jossa ne hiukset roikkuu. Kun ne poistetaan niin se sinetti ns murtuu eikä sitä "kiinnitysainetta"/(kreatiinii?) jää omaan tukkaan ollenkaan.

Ainiin Saara alotan huomenna atkinssin ;D;D apua.. taas, en salee pysy sillä! Tsemppii sulle kauheesti kuntoiluun ja laihdutteluihin, toivottavasti asiat alkaa jo rutinoituu ettei joudu koko aikaa kauheesti kelailee ja stressailee.

t. mikaela

Saara kirjoitti...

Hei! Pistäkääpä noita pidennyskyselyitä osoitteeseen: saara.sarvas@gmail.com , vastailen siellä mieluummin, ettei tule tänne sellaista vyöryä! :)

mikaela: Oujee! Tsemppiä ^_^ Mieti vaan, että et saa päivääkään tästä elämästä takaisin, ja miksi viettää enempää aikaa itseensä tyytymättömänä? I know i hated it :P

Anonyymi kirjoitti...

Mua kiinnostaa tietää missä koulussa oot opiskellu kaikki nää (pidennykset, maskeeraus, bodypainting..) asiat? :)

Saara kirjoitti...

Espoon ammattioppilaitos OMNIA:ssa :)

Anonyymi kirjoitti...

Saara.Heips tota mun hiukset on sellaset maybe ihan vähän yli olkapään niin ajattelin että saiskos niihin pidennyksiä että ne ois about allmost yhtä pitkät kun sun huikset ilman et ne näyttäis petolinnun peräsimeltä?Ja paljonkohan tälläiset maksaisi noin suurin piirtein?
Kiitos jo etukäteen<3