maanantai 15. syyskuuta 2008

Handjob.

Käsi ylös kaikki, joiden kynnet näyttävät tältä 8 kertaa kymmenestä. (Kuva valehtelee, oikeasti käsi näytti KAMALALTA!)

Tässä työssä joutuu läträämään veden kanssa muutaman tunnin välein, ja se ei tee käsille hyvää, varsinkaan talvella. Tässä nyt nopeahkon pikamanikyyrin ohjeet (n. 30min).




Tarvitset: kynsilakanpoistoainetta, kosteusvoidetta, kynsinauhavoidetta, pumpulia tikkuina ja lappuina, kynsiviilan ja kynsilakkoja.




1. Poista kynsilakka

Käytä mieluiten asetonitonta kynsilakanpoistoainetta. OPI:lla on aloe-veraa sisältävä yllättävän miedontuoksuinen kynsilakanpoistoaine. Jos poistoaineessa ei ole asetonia, aseta kostutettu vanulappu kynnen päälle, ja paina n. 5sec jotta lakka ehtii liueta hieman.

2. Viilaa

Jos et viilaa lasiviilalla, viilaa vain yhteen suuntaan; ulkoreunoilta sisään päin. Kynnessä on kolme eri kerrosta, ja jos viilaat edestakaisin, kerrosten väliin pääsee ilmaa ja kynsi alkaa liuskoittua. Lasiviila viilaa niin hienojakoisesti, ettei tätä vaaraa ole. Viilaa kynnet haluamaasi muotoon ja pituuteen. Itse pidän neliskulmaisesta mallista.



Valmis viilaus + tahroja.



3. Puffaa

Puffaaminen on kynnen pinnan hiomista. Omiin kynsiini on tarttunut hiusväritahroja, ja ne saa pois ainoastaan hiomalla. Mm. trind myy kynnen pinnan huoltamiseen tarkoitettua "taikaviilaa", jossa on kolme erilaista hiontapintaa. Älä pyyhi hiottua kynnen pintaa sormella, vaan pyyhi se puhtaalla keittiöpaperilla tai pehmeällä kynsiharjalla. Sormesta kynnen pintaan kulkeutuu luonnollisia öljyjä, jotka heikentävät kynsilakan kestoa.



4. Lakkaa

Lakkaa ensin haluamallasi pohjalakalla. Itse valitsin ranskalaiseen manikyyriin sopivan mavalan sävyn: Riga. Anna pohjalakan kuivua HYVIN, ainakin 5min.



Ihastele hetki ihanasti kiiltäviä kynsiä<3.



Lakkaa tipit. Joskus jaksan etsiä koristelusiveltimen, ja teen tämän perusteellisesti. Mutta yleensä sudin menemään turhia hienostelematta. Kunhan tipin muoto on nätti, ei haittaa vaikka rapatessa vähän (paljon) roiskuisi.



Ja tässä lakkaiset kynnenaluset. Kaikki kynnen ulkopuolelle roiskuneet lakat saa helposti pois poistoaineeseen upotetulla pumpulipuikolla.



Päälyslakaksi valitsin OPI:n princesses rule -sävyn, joka on äärimmäisen kimalteleva läpikuultava pinkki. Tipit jäävät kauniisti näkyviin lakan alta, eivätkä ne hyppää silmille.

5. Koristele



Jos haluat, liimaa kynnen pinnalle timantteja, tai maalaa siihen koristekuvio. Kannattaa muistaa että kuten lähes aina, less is more. Jos jokaisessa kynnessä on maalattuna pieni kimaltava sademetsä niin... No. Etteköhän tajunneet idean..

Itse pidän eniten muutamasta timantista nimettömässä tai etusormessa, mutta nyt ne olivat päässeet loppumaan ja päädyin maalaamaan kukan. Aika tyttömäistä sekin.

Koristeltuun kynteen lisään vielä värittömän lakan, kuviota suojaamaan.



6. Kosteuta

Kun kaikki lakkaukset ovat varmasti kuivat, levitä kynsinauhoihin jotain kosteutusta. Vaseliini käy paremman puutteessa. Itselläni on LCN:n öljy joka levitetään roll-onilla suoraan kynsinauhoille, ja hierotaan ihoon. Kun kynsinauhavoide on kuivunut, levitän vielä kosteusvoiteen käsiin ja käsivarsiin.



Tämän jälkeen voit noin viikon ajan ihastella hyvin hoidettuja kynsiäsi ja kerätä voimia uuteen puolituntiseen!

20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

prinsessakynnet!
Täs on mikaela taas...
Siis tosta laihdutuksesta vielä, oot oikeessa tästä kovasti esillä olevasta "elämäntapamuutoksesta", mutta mun pitkäjänteisyys on niin olematon että ajatus "elämänkestoisesta" "dieetistä" on erittäin ahdistava, siksi laihdutinkin aikaisemmat kiloni atkinssilla. pakko myöntää, mahtava dietti, kilot lähtivät nopeasti, olo oli mahtava ja keho kiinteä. ok, kilot tulivat takaisin nopeasti kun jatkoin jenkeissä tutuksi tullutta syöpöttelyä, mutta voin ehdottomasti suositella kys diettiä esim. "vikan vitosen" ajaksi.
tosin en pysty enää syömään keitettyjä kananmunia.
Paljon tsemii diettiin, koitan itekin olla kunnolla!

Saara kirjoitti...

No oma ruokavalio on välillä aika samankaltainen kuin atkins muutenkin :) (paitsi ne tasapainotteluviikot) Eli tiedän kyllä, että se on tehokas! Onneksi en rakasta lisukehiilareita niin paljoa, että elämä ilman niitä kuulostaisi jotenkin kamalalta.

Keitetyt kananmunatkin menee vielä ;)

Anonyymi kirjoitti...

keitetyt kananmunathan on just parasta!

syötkö muuten ollenkaa kaurapuuroa?
se on mun ykkösjuttu

ps. kiva handjob juttu vaikka toi otsake onki härö

Anonyymi kirjoitti...

Tää sun blogi on ihana ^__^ pakko kysyy iha aiheesta ohi, mutta mistä tuo pinkki paita/mekkojuttu on, mikä sulla on tossa "oletuskuvassa" päällä? :) Entäs kirkkaat isot lasit, jotka on gallerian oletuskuvassa? aaw, oot nätti <3

Saara kirjoitti...

Holla anonyymit!

Välillä mussutan vadelmanmakuista hetki-puuroa! Se on nannaa!

Mekko on gina tricotista myöskin, ja lasit epsanjan henkkamaukasta :)

getpalmd kirjoitti...

Kai sulla on joku mainio kampaamotarjous sun blogin lukijoille? ;-) Totesin tänään et aika huonossa kunnossa, jotain pitäisi vissiin tehdä.

Saara kirjoitti...

getpalmd: En ole valitettavasti vielä yleistänyt mitään alennusprosenttia :D Mutta sanotaan, että olen sen verran ystävällinen kampaaja, että mun hinnat on jo normaalistikin sen yleisen hintatason alapuolella.

getpalmd kirjoitti...

Tuunko jo huomenna? Noei, mutta pistä ihmeessä joskus postaus, hinnasto ja missä otat vastaan asiakkaat :) Olen viimeksi ollut joulukuussa 2006 leikkauttamassa hiukset ja sen jälkeen hoitanut homman itse (= leikannut saunassa ja värjännyt kotona). Lopputulos se, että niissä ei oo enää mitään muotoa :D Joten voisi uhrautua.. jos nyt menis niin seuraava kerta olisikin vasta 2 vuoden päästä.

Anonyymi kirjoitti...

huh sä tuut mulle kalliiks

oon ostanu jo kasan meikkisiveltimiä ja nyt en voinu välttyä lasiviilalta

tänks a lot :D

Saara kirjoitti...

getpalmd: Haha :D Pistä vaikka mulle sähköpostia, niin laitan sulle jotain hinnastontynkää ja muuta. Tuntuu oudolta jos alan mainostaa täällä!

anonyymi: ;) Ne maksaa itsensä takaisin kunhan vaan säilytät niitä hyvin!! Paras ystäväni Juulia näki unta, että astuin oman lasiviilani päälle... JA TIETYSTI, TIETYSTI SE TAPAHTUI SEURAAVALLA VIIKOLLA!! Huh. Vieläkin ketuttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Mä hajotin kerran äitin lasiviilan.

Anonyymi kirjoitti...

kiitos varoituksesta!!
en edes tienny että lasiviilan voi hajottaa

nyt säilytän sitä kuin kukkaa kämmenellä

ja liikaa varovaisuuttani varmaan rikon heti huomenna

mut elämä on

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! onko sulla kampaajana kokemusta clip-on pidennyksistä? :) ite oisin tosi kiinnostunut niistä, mutta suomesta niitä taitaa saada vain netistä (dreamhair), vai oonko ihan väärässä? on tosi vaikee tietää mikä noista hiuksista on luonnossa oman väriset (vaikka tuskin mikään on välttämättä just oikeen värinen :D)

Saara kirjoitti...

Elämä tosiaankin on.

En ole koskaan päässyt näpertään varsinaisia clip-oneja, mutta yleensä väkerrän baariin hiusnauhapätkistä pinneillä kiinnitettävät pidennykset.

Kampin keskuksessa taitavat niissä "katukojuissa" tuputtaa kaikille ohitse kulkeville clip-oneja.. Ne eivät ole kuitenkaan minun mielestäni oikeaa tukkaa, vaan laadukasta kuituhiusta.

Jos sinulla on joku tuttu kampaaja, voi clip-onit kyllä myös askarrella ihan itsekin hiusnauhasta ja niistä klipseistä. Hinnaksi tulee varmaan n. 150e, ja silloin pääsee itse valikoimaan juuri oikean sävyn.

Anonyymi kirjoitti...

moikka, minkä koulutuksen sä olet käynyt kun olet ilmeisesti sekä maskeeraaja että kampaaja? ja onko sulla ollut siinä lukio pohjana vai suoraan ammattikouluun mennyt? :)

Anonyymi kirjoitti...

Onko tuo tippilakka kestävää? Ite en ole löytänyt mitään joka kestäs muutamaa päivää pidempään lohkeilematta :(

Anonyymi kirjoitti...

kirjoita pian lisää, sun blogis on aivan paras ja ihanaa, kun jaat neuvoja muillekkin. :)

Anonyymi kirjoitti...

http://ladyam-ladyam.blogspot.com/ joku on seurannut sun blogia tarkasti ;)

Saara kirjoitti...

moimoi!

Oon käynyt OMNIA:n eli espoon ammattioppilaitoksen parturi-kampaaja -linjan. Opetukseen kuuluu myös ehostusta, mutta itse olen sen lisäksi sellainen intopinkeä itseopiskelija ja kehittäjä :).

Mitä ohuempaa tippilakka on, sitä paremmin se siinä kynnen pinnassa pysyy. Myös kynnen pinnan karhentaminen puffausviilalla auttaa!

Kirjoitan varmaan huomenna illalla taas, nyt ollaan vietetty J:n kanssa perheaikaa, kun se lähtee 9 viikoksi matkalle :(.

Haha, kiva vaan jos joku inspiroituu näistä. En kyllä usko, että olen ensimmäinen tahi viimeinen joka runoilee sanan meikkileikki ;).

Iba kirjoitti...

http://oo22.com/fb/alright.html kyl kaikki menee hyvin :) tuntuu varmaan aluks tosi pahalta mut kyl se sit helpottuu.