maanantai 22. kesäkuuta 2009

Bloggaus on tavallaan tosi nopeaa ja helppoa.

Holla!

Mä raahaan edelleen perässä noiden kommenttien kanssa, joten ajattelin valottaa sitä, mihin aika tässä bloggaamisessa ainakin itselläni kuluu. Tän takia en siis aina jaksa kuluttaa paria tuntia (you heard me) kommentteihin vastaamiseen :).

Jos siis saisin pari (..kymmentä) tuntia lisättyä jokaiseen vuorokauteen, postaisin kaikkien iloksi useita kertoja päivässä ja vastaisin jokaiseen kommenttiin usealla lauseella. Harva siellä ruudun toisella puolella kuitenkaan tajuaa, miten paljon aikaa yhden tällaisen pläjäyksen tuottamiseen vaaditaan. Muistetaan vielä, että bloggauksen lisäksi mulla on välillä 80% vuorokaudesta nappaava työ.

Nyt ei luonnollisesti puhuta noista KIIREKIIRE TÄSSÄ PARI SANAA -postauksista, joita mulla onneksi onkin suhteellisen harvoin. Erikseen ovat myös erinäiset kisa + megapostaukset, joissa kuvia on kymmeniä tai niitä muutamaa kuvaa varten on tehty työtä tunteja.


Lasken jokaisen postauksen alle senhetkisen minimiminuuttimäärän ja välikuviksi saatte Annan/Valtterin räpsimiä kuvia mun YO-juhlista.


0min

1. Postauksen suunnittelu

Mikäs aihe tänään käsiteltäisiin? Mulla ei ainakaan ole ongelmaa aiheiden loppumisesta. Elämässä sattuu ja tapahtuu koko ajan ja sen lisäksi listaan on kertynyt aikamoinen litania postauksia, jotka toteutan kunhan aikaa on sopivasti.

Listalla on mm.:

- alan opiskelu + ura
- bilekampaukset
- arkikampaukset
- ponien tuunaus
- ponit muuten vaan kunnolla
- kulmakarvojen muotoilu

Tähän mulla ei onneksi mene aikaa kuin minuutteja.


1 min


2. Kuvaus

Mä pidän kuvista. Kuvat on mun elmän suola ja haluankin tallentaa niin hyvät kuin huonotkin hetket. Ne kuitenkin hidastavat tätä hommaa aika reilusti.. Hyvässä lykyssä kuvia on otettu pitkin päivää, eli niitä ei tarvitse erikseen kuvata.

Useissa blogeissa voidaan turvautua päivän asu -kuviin, mutta mulla niitä ei juurikaan näy. Jos siis päivän kuva / tapahtumasaldo on nolla, pitää ne kuvat repäistä postauksen piristykseksi omin avuin ja inspiraatioin.


Otetaan esimerkiksi meikkitutorial. Jokaisesta vaiheesta otan yleensä 2-5 kuvaa, että tarkennus + valotus on ainakin yhdessä kohdillaan. Kuvia tulee siis parhaimmillaan 50-75 + kuvat valmiista meikistä 15-50. Tähän operaatioon hurahtaa jo todella helposti yli tunti.

Kuvien siirto koneelle kuluu onneksi nykyään muutamissa minuuteissa.

Koneella käyn kuvat läpi ja merkkaan ne, jotka voin postauksessa käyttää (10-20 kuvaa).

Valintojen jälkeen jokainen kuva pitää vielä ajaa photarin läpi. Pienennys, kuvan rajaus ja värien säätö kohdilleen. Ellei kyseessä ole viikon meikki tai vastaava "kunnon" kuvausoperaatio, en jaksa muokata kuvia yhtään sen enempää. Silti yhden kuvan läpikäymiseen menee vähintään se 2min. 20-40min siis.

Kuvien lataus bloggeriin... SHEESH. Todella hidasta. 5 kuvaa / lataus joka kestää kokonaisuudessaan n 4min. Tähän kuluu yleensä siis 8 - 20min.

Kuvien kanssa voi siis helposti vierähtää pari tuntia, i'm still not kidding.

Yleensä selviän koko hommasta noin puolessa tunnissa.


31 min


3. Jäsentely ja järjestys

Mulla ei tällä hetkellä toimi bloggerin Luo -toiminto, eli joudun säätämään koko tekstin kuvineen päivineen pelkillä HTML -koodeilla. Leikkaamista ja liimaamista, välien kanssa kikkailua ja kuvan tunnistamista tiedostonimen perusteella.

Tähän kului esim. eilen n. 15min.

Kun kuvien järkkä on kunnossa, päästään siihen helppoon osuuteen - tekstin tuottamiseen.


46min


4. Se teksti!

Kuten mainitsin, tää on helpoin vaihe. Tekstiä yleensä tulee reilusti ja tulisi vielä enemmänkin, ellen haluaisi niin vimmatusti painaa JULKAISE TEKSTI -nappulaa.

Mä sanoisin, että tekstin tuottaminen ja tarkistaminen vie aikaa parhaimmillaan 5 ja "pahimmillaan" 50min. Jos on jotain painavaa sanottavaa, tiettyjä sanamuotoja ja hymiöiden paikkoja tulee viilattu tarkasti.

En luonnollisesti tahtoisi, että mut väärinymmärretään, vaikka niin tapahtuukin usein sekä mun, että monien muiden bloggarien kohdalla. Välillä saa vääntää ties mitä ihan rautalangasta :P.


51 min
5. Otsikko ja esikatselu

Tää on yleensä ensimmäinen tai viimeinen juttu, jonka teen. Yleensä, jos teen otsikon ensiksi, se muuttuu vielä ennen lopullista silausta.

Kun kaikki on periaatteessa valmista, esikatselen postauksen läpi ja yritän spotata kaikki virheet tai avonaiset koodinpätkät. Luen myös tekstit läpi etsien epäloogisuuksia tai ikävästi töksähteleviä lauserakenteita - välillä siinä 100% epäonnistuen :P.

55 min

That's it, klik vaan ja menoksi! 55min on mulle sellaiseen "nopeaan" peruspostaukseen kuluva aika, jos kuvat on kasattu jo etukäteen. Keskimäärin tähän kuluu about 2-3h päivästä.


Nyt sitten venataan pari tuntia, että joku tulee varmasti kuluttamaan vajaat 5min omaa aikaansa lukemalla postauksen ja kertomalla sitten jokaisen pienen virheen, jonka sen sisällöstä ja minusta löytää.

Easy, huh? ;)Etukäteisedit: Viimeinen juttu oli sitten VITSI. Ei myöskään kannata kertoa, että TURHA VALITTAA, ITEHÄN SÄ TÄTÄ HALUUT TEHÄ. Niin nimittäin haluankin ja teen tosi mielelläni! :)

70 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

TURHA VALITTAA, ITEHÄN SÄ TÄTÄ HALUUT TEHÄ.


vitsi!
blogis on tosi mainio ja mahtaisa. kiitos että uurastat meidän lukioiden iloksi!

arvostan!

Naomi kirjoitti...

Sun blogi on paras! Kiitos uurastuksesta ja oli taas hienoja kuvia! Sä muuten näytät Jessica Albalta.

Mrs. M kirjoitti...

Heey, miten sulla menee kuvien lataamisen kanssa niin kauan aikaa? Mulla blogger lataa esim 5 kuvaa noin 30-40sec, jo sitäkään. Kai se riippuu koneesta/netistä sitten.

Kake kirjoitti...

blogisi on ihana, ethän lopeta. meitä on monta hiljasta, jotka ei koskaan murise, jos ei 20min välein tule uusia postauksia ja kommentteihin vastata, kun ei meistä moni edes kommentoi. ihailee vaan hiljaa verkossa ja äänekkäästi livenä kättesi jälkeä alalla kun alalla. :>

Anonyymi kirjoitti...

Tiedän, kuinka aikaa vievää bloggaaminen on ja sinun postaukset ovat vielä melko pitkiä ja sisältää paljon kuvia, joten uskon kyllä, että homma on hyvin hidasta. Mutta näitä on kyllä ilo lukea todellakin, että toivon että jatkossakin jaksat nähdä vaivaa näin paljon. ;)

Émilia kirjoitti...

Mitä??? Mä kummastelen samaa kuin BelovedCava. Mun nettiyhteyteni on suoraan sanoen helvetin hidas, ja viimeksi viittä kuvaa ladatessa kului 30 sekuntia.

Aiheellinen postaus kyllä, toi vaan ihmetytti. :)

Anonyymi kirjoitti...

Sun blogi on ihana ihana ihana ja tämä oli erittäin hyvä postaus :)

Jatka samaan malliin.

Anonyymi kirjoitti...

Tää on mahtava blogi ja toivon todella, että jaksat jatkossakin käyttää noin paljon aikaasi tämän ylläpitämiseen! Ja postauksia tulee minun mielestäni aivan tarpeeksi usein ja välillä vähän useamminki ;)

Ja sulla on monta lukijaa, jotka vaan lukee tyytyväisenä jättämättä mitään kommenttia, kuten minä. :D

Anonyymi kirjoitti...

Olen monta kertaa miettinyt että IHAN OIKEASTI miten te teette tän?!? Siis saatte postattua päivittäin, siihen vielä työt plus muut arjen 'pikku' kiireet päälle !!

Itse olen pitänyt nyt matkani aikana blogia, ihan siksikin että tapahtumat ja kuvat jää jonnekkin muistiin (ja blogin kirjoittelu on vaan paljon miellekkäämpää kuin päiväkirjailu) :>

Joten nostan kyllä hattua sulle Saara AIVAN IHANASTA blogistasi!!

puss!'<3

-r-

Anonyymi kirjoitti...

Hömmjoo en tässä muuten kyselisi mutta jos mitenkään kiireiltäsi kerkeisit parin seuraavan viikon sisään tekemään jotain iltameikkipostausta kun nuo RUKin kurssijuhlat taas lähestyvät ja on kuitenkin suht isot kekkerit joten monelle olisi varmaan vinkeistä suurta helpotusta :) ja tietty muutenkin.. mutta ei mitään stressiä, jos et kerkeä niin yritetään sitten itse räpeltää jotain luultavasti epäonnistuvaa.. :D

nana kirjoitti...

Pakko sanoa että munkin blogger lataa kuvia useita minuutteja, vaikka alla onkin useampikymmenmegainen nettiyhteys...

nimim hermot menee

Sara kirjoitti...

Höh, mullakin blogger lataa sen 5 kuvaa lähes aina ainakin alle minuutissa! :o

Jonna kirjoitti...

Epäilen, että bloggerin latausnopeus voisi liittyä kuvien tiedostokokoihin tai jotain... :D

Mutta mahti postaus, kiva tietää etten ole ainoa, joka äheltää yhden postauksen kanssa miljoona vuotta!

Anonyymi kirjoitti...

Toi viimeinen juttu valitettavasti pitää aika usein paikkaansa.

Mutta sulla on aivan mahtava blogi, ja tätä on tosi mukava seurata. :)

- K

Anonyymi kirjoitti...

Mietitään kaikki seuraavat 3 postausta, kuinka nopeasti Blogger lataa kuvia! Mulla kestää viidessä kuvassa noin 4,25min. Kai se sit riippuu tiedostokoosta/nettiyhteydestä/tietokoneesta/muokkauksien määrästä/ilmeistä kuvissa tai jostain muuten epäoleellisesta.

T. Minä

Anonyymi kirjoitti...

kiva postaus :)

Anonyymi kirjoitti...

no itseasiassa toi viimine kohta vois pitääki paikkansa tai varmaa pitääki...joskus. :D

mä en todellakaan pystyis pitämään blogia ,vaikka haluisinki. tekisin postauksia varmaa kerra viikossa jos sillonka :D mä oon ainaki tyytyväine kaikkii blogeihi mitä luen. ihmiset tekee postauksia sillo ku kerkee, turha painostaa niitä tekemään lisää. mitä tahansa kirjotakki oon tyytyväinen:))

Oona kirjoitti...

Mun mielestä sun blogi on aivan täydellinen!

Anonyymi kirjoitti...

TÄÄ oli mahtava postaus !!

Sari Kotokunnaalta kirjoitti...

Voi lääh tuota koristelua ihollasi. Ihana ja makea idea! :)

Anonyymi kirjoitti...

Sovitaan että (toivottavasti) ensi keväänä tuut laittaa mullekki tommosen ihanan bodypaintingin mun yo-juhliin =(

narsessa kirjoitti...

mä en IKINÄ käytä luo-toimintoa bloggerissa! :D enkä ikinä laita kuvia bloggerin kautta. html-koodin on paljon kivempi säätää. ;) (t.nörtti) mutta oot kyllä ihan oikeessa että kuvien valintaan ja photarilla säätämiseen menee ikuisuus. :S

Anonyymi kirjoitti...

Ihana tää sun blogi! Näitä juttuja on aina mukava lukea.

Vaikutat kyllä tosi aidolta ja herttaselta tyypiltä - jatka samaan malliin! :)

Anonyymi kirjoitti...

mikä on photari?

t. tyhmä:)

Tuulia kirjoitti...

Toi on niin totta, välillä tuntuu ettei kaikki tajua miten kauan aikaa blogaaminen vie, vaikka itsehän tätä haluankin tehdä. Pikaisimpaankin postaukseen saan kulutettua kymmeniä minuutteja, vähän parempaan useamman tunnin :)

Hyvä postaus, nyt ehkä ne viimeisetkin tajuaa ettei tämä ole niin helppoa kuin miltä näyttää :)

miina kirjoitti...

Sulla on ihana blogi ja on tosi kivaa että käytät aikaa ja vaivaa postauksiin! Kiitos<3

fffrida-frida kirjoitti...

tää oli hyvä postaus! oon miettiny kans monta kertaa, että tuleekohan lukijat edes ajatelleeks kuinka paljon aikaa tää bloggaaminen todellisuudessa vie? tai että itsekään en ois ennen uskonu, et yhdenkin kunnon postauksen tekoon menee helposti parikin tuntia.

sä selvästi näet vaivaa blogisi eteen ja tätä onkin aina tosi kiva lueskella :) mukavaa kesää!

Pummi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

mä nautin suuresti blogistasi, älä koskaan lopeta <3 kuvat on aina ihania, niitä saa olla vaikka miten paljon! meikkivinkit sun muut on tosi hyvä plussa, sun työntekoo ja sen jälkee on kiinnostavaa seurata. vois sanoa että päivässä käyn ainakin 2-5 kertaa katsomassa onko tullut uutta postausta :D ja jos ei ole niin luen vanhoja blogimerkintöjä (jos vaikka joku kuva tai video on jäänyt näkemättä :D) joten ah ihanuutta, kiitos että jaksat kuluttaa aikaas tähän <3 t. sun suuri ihailija

Emma kirjoitti...

Voivoi, tuli jotenkin kauhee syyllisyys, kun en itse näe läheskään noin paljon vaivaa blogini eteen. :D

mirmarmur kirjoitti...

EI HEMMETTI! kirjotat NIIN hyvin! täytyy aika neroolla jos ton jälkeen keksii viel jotain valittamista!!!:DDihan loistava blogi ja sä oot paras

Anonyymi kirjoitti...

Koska alat saada massia siitä että pidät blogias ja missä vaiheessa jengi alkaa joutua maksamaan siitä että saa lukea sun juttujas jotka on ihan normaalin ihmisen arkea? En ymmärrä neidin palvontaa sitten yhtään, tai sit täällä olevilla tyypeillä ei oikeesti ole omia ajatuksia ja mielipiteitä miten tehdä asioita, miten pukeutua tai kammata hiuksiaan. Propsit sulle vaan, viisas ja olvela olet kun olet jo tollaisen fani joukon itselles saanut noinkin nuorella iällä, ehkä susta tulee jossain vaiheessa meidänm uusi seiska julkkis tai jopa pääset suomen seurapiireihin. Hyvää loppukesää ja onnea valitsemallesi tielle, toivottavasti joku muukin voisi kirjottaa tänne joskus rehellisesti eikä vaan nuolla kieli ruskeana ja toistella toisten sanomia ja kehumisia, kritiikkiä pitää olla ja sitä pitää kestää jos on näinkin julkisen jutun aloittanut kuin bloggaus ja se on vielä menestynyt kohtuullisesti. Peace...

Anonyymi kirjoitti...

hmm.. tää postaus jätti vähä paskanmaun suuhu! tuli semmone käsitys että kaikkien blogin lukijoiden pitäs olla "kiitollisia" siitä että saavat lukea ja tirkistellä elämääs! loppujen lopuksi vaikka itse käskitkin olla valittamatta ei voi muuta sanoa kun että itshän tätä teet! ei kukaan sua pakota tuhlaamaan 55 min elämästäsi tähän!:D alko mua joka vähä naurattaa toi ajan laskemine et "mitä järkyttävän rankkaat tää on" pliis lopeta jos et koet blogin pitämisen liian haastavaksi

Anneli kirjoitti...

Hei mitä noi kaks viimeitä kommenttia oli olevinaan :D:D:D:::.:D:D:D: Mua lähestulkoon nauratti toi eka, lähinnä tosin kirjoitusvirheiden paljouden takia ja ihan oikeasti nauratti toi vika. Kumpikaan ei ilmeisesti

a) tainnut lukea sun postausta loppuun saakka
b) kykene sisäistämään muita kuin ginatricot/balmain-aiheisia blogipäivityksiä
c) oikeasti tajua miten paljon aikaa mielenkiintoisen blogitekstin kirjoittaminen vie, vaikka tällainen kauaskatseisuus onkin ilmeisesti ihan liian kaukaa haettua..

Ps. Terve tuloa suomen seura piireihin ihan vilpittömästi =) Näin toiseksi viimeistä kommentoijaa lainatakseni.

Anneli kirjoitti...

*viimeistä

Anonyymi kirjoitti...

Hahahhaaa paras postaus ikinä !! :D Ja oot niin törkeen nätti!

Anonyymi kirjoitti...

Heei,voisitko tehdä postauksen siitä miten saat itse laitettua sinettipidennykset: Helpot yksinkertaiset ohjeet. Olen ostanut pidennyslaitteen sinettipidennyksiä varten ja tarvitsisin neuvojasi. Kiitos.

Anonyymi kirjoitti...

ööööööööö kiva avautuminen....

pilvinen kirjoitti...

mä tiedän että blogiin saa kulutettua paljon aikaa, jos oikeesti haluaa että postauksista tulee hyviä eikä just niitä perus "AA kiire kiire, tässä kaksi lausetta". Ite kirjotin blogia viime vuonna ja se sitte just tyssähti siihen että aiheet ja aika alko loppua. Se mun blogi alko huolestuttavasti myös muistuttaa sellasta perus "ostin tänään uudet legginsit, kiinnostavaa eiks je?" blogia :d

ei muutaku et respect!

jack kirjoitti...

oot ollu mun suosikki pitkään mut nyt tästä hommasta alkaa mennä maku.
ymmärrän miksi teit tän postauksen, enkä itse yhtään ihmettele että mieluummin teet jotain uusia juttuja kuin vastailet moniin kommentteihin - haluan ainakin itse lukea mahtavia postauksiasi.

mutta tästä jutusta jäi kyllä tosi ylimielinen kuva susta, ja aiempaa anonyymiä lainatakseni: 'ei kukaan sua pakota tuhlaamaan 55 min elämästäsi tähän!:D alko mua joka vähä naurattaa toi ajan laskemine et "mitä järkyttävän rankkaat tää on"'
nykyään tulee jatkuvasti fiilis että olet vihainen lukijoillesi, tai hyvin loukkaantunut vähintään pienestäkin kritiikistä. Missä on ihana saaramme?!
toivottavasti vanhat kunnon hyväntuuliset postaukset eivät ole tyystin kadonneet, etkä anna asiattomien valitusten vaikuttaa omaan blogiisi.

Saara kirjoitti...

Anonyymi: Hahahahah :D Paras aloituskommentti EVER!


Naomi: Kunpä näyttäisinkin :P


BelovedCava: Mä veikkaan, että se on toi tiedostokoko :) Mutta mä laskin tohon siis myös sen kuvien klikkailun.


Kkartio: En en! Ei tässä oo mitkään lopetusajatukset pyörimässä! :D


Anonyymi: Tottakai jaksan! :)


Émilia: Jes, eli varmaan kuvien koko? :)


Anonyymi: Oujee! Välillä tällaista "asiaa".


Anonyymi: Käytän hyvin mielelläni :)

Ja kommenttia saa jättää useamminkin ;)


-r-: Tähän hommaan pitää vaan varata se oma aikansa :) Aika rutiinia se on onneksi, mutta tää kommetteihin vastaaminen on se, mihin aikaa saa upotettua vaikka kuinka paljon! Mutta en silti tahtoisi siitäkään tinkiä :)


Anonyymi: Hahaha :D Eiköhän tää onnistu. Tsekkailkaa ihmeessä noi vanhemmatkin How-To opastukset. Ei sen meikin ihan aina tarvitse olla juuri tiettyyn juhlaan suunniteltu ;)


nana: JII! Hermot tosiaan menee.


Sara: Nauti siitä :D


Zionnah: Luultavasti juuurikin näin :)


K: Haha, KYLLÄ SE OLI VITSI ;)


Minä: Repesin kovasti ääneen, parvekkeen ovi auki :D


Anonyymi: Kiva kommentti :)


Anonyymi: ;) Mulla tulee nykyään sellanen pieni vipinä päälle, jos en ole postannut pariin päivään. Kaikkeen tottuu ja jää koukkuun. Vähän niinkuin URHEILUUN :D


Oona: Aaws, KIITOS<3


Anonyymi: Hyvä! :)


Sari: Mua hotsittais ottaa samanlainen tatuointi :D


Anonyymi: Aikaisin vaan varaus mailiin :)


korppu: Mäkin kyllä löysin sen vasta pari kk alottamisen jälkeen :D Siinä on VÄHÄN iisimpää liikutella kuvia ctrl + x :n kanssa, kun ei tarvitse pohtia että joo, minkäs mä nimesin: urpojeesus.jpg:ksi.


Anonyymi: Kiitsa! Ja lue toki jatkossakin :)


Anonyymi: Photoshop, eli kuvanmuokkausohjelma :)


winda: Tajuavatkohan siltikään? ;) Mulla muuten käy aina niin, että illalla tokaisen että "mä postaan ihan nopeesti" ja sit päädyn sänkyyn siinä 2:30 jälkeen :D


miina: Mielelläni :)


fffrida-frida: Samanlainen homma kuin vaikka lehden tekeminen ja taittaminen, paljon pienemmässä mittakaavassa vain. Lehdestäkin on helppo todeta, että ihan paska ja hutaisten tehty, vaikka koko toimitus on tehnyt viikkoja töitä.

Saara kirjoitti...

Anonyymi: Kyllä mä ehkä sitten joskus lopetan :D Mutta en vielä pitkään aikaan :)


Emma: PYh, oot vaan fiksu, kun selviät helpommalla :D


mirmarmur; Khyylllä sitä kuule vielä tulloo :D


Anonyymi: Oikeastaan, sulle tää maksaa nyt, pistäpä mun tilille 8e joka kerta kun päivität tän sivun!

Miksi tästä tai jostain muusta blogista ikinä tulisi maksullinen? Ja miksi oi miksi sitä edes ihmettelet täällä? Mä en tosiaan usko tai toivo mulla olevan mitään kauheaa "fanijoukkoa" ja seurapiirit kiinnostaa yhtä paljon kuin imurointi - aika vähän. Mulla on mun työ, jossa tahdon menestyä ihan yhtä lailla kuin kuka tahansa muu. Se, että teen töitä julkisuuden henkilöiden kanssa ei ole muuttanut mun arkea millään tavalla, enkä tosiaan toivokaan niin.

Kritiikkiä saa aina olla, mutta soisin sen olevan osuvaa, rakentavaa ja asiallista.

Omasi ei ollut oikein mitään noista kolmesta :).


Anonyymi: Mutta eihän pointti millään muotoa ollut se!

Ei tämä ole rankkaa, en tahdo lopettaa, enkä tahtoisi käyttää tähän yhtään vähempää aikaa.

Kuppi vaan on välillä nurin ja murot lattialla kun oon niin p**ka eikä mua kiinnosta näihin kommentteihin vastaaminen.

That's not the case, this is :)


Anneli: Hoh, JEP. Onneksi puhutaan nyt aika marginaaliryhmästä - toivottavasti.

Ah, seurapiirit, TÄTÄ MÄ OLENKIN ODOTTANUT!!1


Anonyymi: JII!


Anonyymi: Heh, sorry to blow your bubble, ei saa. Jos saa, niin ne repii 100% varmasti puolet omasta tukasta, kun sinetit on väärässä kulmassa.

Mä en ole laittanut koskaan omaan päähän yli 10 sinettiä ja nekin on olleet raitoja tohon ohimoille :P


Anonyymi: Ai oli? ^_^ Mustakin ^_^


pilvinen: Cheers! Kyllä multakin varmasti joskus loppuu puhti, mutta nyt ei olla lähelläkään sitä vaihetta :)


jack: Voi Jack, en tarkoittanut sitä 55min miksikään ihmisyyden tai hyvän bloggaajan mittariksi. Vain ja ainoastaan selventämään postauksen aihetta.

Omasta mielestäni mun elämä ainakin on ihanaa ja hyväntuulista yleensä 6 päivää viikosta :)

Tämänkään postauksen ei tosiaan pitänyt olla negatiivinen, vaan INFORMATIIVINEN ;).

Ja toivottavasti jaksatte näitäkin lukea, sillä en mä aio raspia mitään päiviä tai fiiliksiä pois ja leikkiä happy happy joy joy:ta. Niitä on jokaisella ja ne kuuluvat elämään. Myös blogi -sellaiseen!

Rhia kirjoitti...

Olipa kiva että teit tän postauksen. Olen ihmetellyt että olenko mä tosiaan ainoa bloggaaja jolla kestää yhden postauksen tekeminen tunnin tai kaksi!?!? Jos teen postauksen jossa on paljon kuvia saan kulumaan aikaa hyvässä lykyssä jopa kolme tuntia kun kaikki kuvat pitää käydä yksitellen läpi photarilla. Lyhyeenkin postaukseen menee helposti tunti kun hion tekstin julkaisukuntoon ja kaiken lisäksi vielä käännän englanniksi.

Blogia kirjoittaa ihan mielellään, mutta silloin kun on väsynyt ja tehnyt pitkän päivän töissä niin ei jaksa alkaa tekemään mitään megapostauksia. On ihan mukava huomata että en ole aina tuntemusteni kanssa yksin =) vaikka pääsääntöisesti bloggaaminen onkin kivaa ja antoisaa hommaa. Tsemppiä sulle!

Kris kirjoitti...

saara-murunen,

mä nyt annan sulle suuren neuvon, jonka olen kaikessa taivaallisessa viisaudessani kiteyttänyt näppärästi kolmeen sanaan:

ANONYYMIEN KOMMENTOINNIN ESTÄMINEN.

trust me. everybody wins. asiakkaat saa suhun yhteyden sun sivujen yhteystietojenkin kautta ja sun sähköpostiin voi varmasti lähettää myös juttutoiveita jos on kykenemätön rekisteröitymään bloggeriin. samalla ne, joiden näppäimistö ei kykene tuottamaan prosessoituja ajatuksia, ei jaksa kommentoida ollenkaan ja kaikilla on parempi mieli.

tai siis, ainakin mulla on parempi mieli. MUN MIELESTÄ SEN PITÄIS RIITTÄÄ SYYKSI!!!!111

Anonyymi kirjoitti...

ihana toi sun yo-look. Toi kultahöttelö olkapäälläs on iha mieletön! Oon saanu susta moniamonia inspiraatoita niin vaatteiden kuin ulkonäönki suhteen. Kiitos! :)

Martina kirjoitti...

ARGH mua sit ärsyttää ihmiset, jotka tosiaan oikeesti käyttää päivästään sen 5 min lukien teiän blogitekstejä ja sit arvostellaan joka perkeleen asiaa..! :D Kun ei tuu viittä postausta päivässä ja oli liian vähän kuvia ja kui se ei vastaa kaikkiin kommentteihin yms yms.

Mä useasti haluaisin kommentoida teiän kirjoittajien teksteihin, mutta musta tuntuu et tekstin luettuani siellä on jo 50 kommenttia et jätän kirjoittamatta kun ette niitä ehkä ehdi lukea - tai ainakaan vastata. Siksi vain luen ja nautin :)

Sitä paitsi on törkeää vaatia blogin pitäjältä et "sun on PAKKO kirjoittaa useammin kun me lukijat halutaa niin!!" :O Ei blogi ole mikään kirja jota luetaan eteenpäin kun itse halutaan - jos pitäjällä on muutakin elämää (ihan oikeaa konkreettista elämää) niin sit on hyväksyttävä ettei postauksia tule joka päivä..! Vittu ku riipoo tollanen.

PS. Oon erittäin onnellinen et sulla nimenomaan ei ole niitä päivän asu - kuvia / postauksia, ei kiinnosta! :D

Jenny kirjoitti...

Mielettömän kivaa kyllä, että joku ylipäätänsä viitsii nähdä kaikkea tuota vaivaa meidän lukijoiden iloksi (;

Olen vasta vähän aikaa tätä blogia lukenut, ja täytyy sanoa, että en ole kyllä kertaakaan pettynyt postausten sisältöön! Jatka ihmeessä samaan malliin kuvinesi ja videoinesi, niistä on oikeasti hyötyä ja iloa.


En jaksanut lukea jokaista kommenttia mikä oli ennen tätä jätetty, mutta jos siellä ei ole missään kysytty, niin kerrotko, onko tuo sun kuvissa näkyvä, ööh, koru ( :D ) tosiaan yksittäisistä strasseista iholle liimattu? Mieletön!

Nea kirjoitti...

Moi!

Sun blogi on superkiva ja sen huomaa kyllä laadussa että käytät postausten tekemiseen aikaa ja näet vaivaa. Ite oon vasta alkumetreillä tän bloggauksen kanssa mutta muksalta vaikuttaa!

ja ps. sun tukka on super! <3

eemilia kirjoitti...

vaude oot ollu tosi kauniina noissa juhlissa ja muutenki oot tosi nätti:)! ja tää sun blogi on aivan paras! ja ne lettivinkit, oh thanks :D

eemilia kirjoitti...

vaude oot ollu tosi kauniina noissa juhlissa ja muutenki oot tosi nätti:)! ja tää sun blogi on aivan paras! ja ne lettivinkit, oh thanks :D

Sandra kirjoitti...

peace....

:D <3

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Mistä noi sun korvissa olevat tunnelit ovat ostettu ja minkä kokoiset ne mahtavat olla?

Anonyymi kirjoitti...

Moi Saara! Voisitko tehdä jutun erilaisista eyelinerin käyttötavoista tai siiiiis kun mä en osaa YHTÄÄN rajata mun silmiä ilman et ne menee puoleen väliin luomea...

Anonyymi kirjoitti...

naaah ei kande näihin vastailla :D siis ihan tosi. tätä lukee varmaan niin moni "nuori" tai ihmiset jotka ei tee niin paljoa tööitä ku sä!
elä välitä siis muista!
keep u rocking girl :p

Anonyymi kirjoitti...

Bilekampauspostaus ois huippu ! :P

Suvi kirjoitti...

Oon monet kerrat miettinyt, miten tosiaan jaksat postailla tänne. Varmasti kuluu aikaa! Ihana silti kun jaksat ♥

Ihan käsittämättömiä nää suomalaiset ja säälittävät anonyymit, päivä toisensa jälkeen ne löytää itsensä täältä kurkkimassa ihan onnessaan ja silti jaksavat vaan negatiivisia miettiä. Ikähaarukka noilla onkin varmaan just siinä yläasteiässä ;) Loistavaa työtä teet ja uskonkin, ettet anna noiden idioottimaisten anonyymikommenttien suhun paljoa vaikuttaa. Keep it goin' girl!

Paljon aurinkoisia päiviä tälle viikolle!

NELLI kirjoitti...

asd saara oot paras :D <3 rakastan sun blogia. ja rakastan myös tuota ihokorustrassijuttuaaaaaaaaaa en kestä

Anonyymi kirjoitti...

Todella hieno oli tuo koru systeemi siun olkapäässä noissa yo kuvissa! Mistähän tollasia sais ja onko vaikee laittaa?

Anonyymi kirjoitti...

ei millään pahalla, mut vastaat välillä anonyymien ihan asiallisiin kommentteihin tosi negatiiviseen sävyyn, ehkä jopa hieman ylimielisesti ? :D toivottavasti en ole ainut joka tän on huomannu :D
muuten hienoa tekstiä kyllä !

Anonyymi kirjoitti...

Oi, tota arkikampaus-juttua jään oottamaan innolla! :)

PS. toi sun YO-mekko on/oli
t ä y d e l l i n e n !

Anonyymi kirjoitti...

On mahtavaa kun jaksat nähä ton blogin eteen niin paljon vaivaa, ja se kyllä myös näkyy. Täähän on ihan super<3

Noi ilkeet kommat kannattaa jättää täysin huomiotta(pahin rangaistus niille, jotka tahtoo saada sut noilla kommenteilla provosoitumaan). Maailmassa riitää aina noita kitisijöitä ;)
tsemppiii<3

-Halina

Anonyymi kirjoitti...

Moi Saara!
Joku tossa yläpuolella tokaisi, että on havainnut "ylimielistä" kommentointia takaisin anonyymeille. (siis ei niille jotka jättävät rakentavaa palautetta vaan niille, jotka...eivät oikeastaan..) jos siellä jotain ylimielistä olisikin, mitä pikemmin sanoisin vittuiluksi, on mun mielestä täysin oikein :D

lisäksi haluan kertoa, että oon niin koukussa sun blogiin. Syynä yksinkertaisesti se, että sä teet viihdyttävän postauksen jopa My Little Ponyistä. Sä vaikutat hyvältä tyypilltä ja on kiva päästä kurkkimaan sun elämään :)

Anonyymi kirjoitti...

"Kamerat räpsyy nonstoppina niin saadaan hyvää matskua blogiin. Ylipäätään kameran pitää olla mukana kaikkialla että saadaan hyviä peilikuvia blogiin" "Päivän asut ja vaatekaappipäivitykset, Päivän asu, otetaan kuva siitä, missä asussa vietät päivääsi tai menet kouluun. Olennaisena tietona mikä vaate mistäkin" "Kirjoittajat ovat useimmiten parikymppisiä, plus miinus pari vuotta. Asutaan pk-seudulla,ammattina on jotakin “coolia” kuten itseoppinut maskeeraajaksi itseään tituleeraava" "Eli annetaan ymmärtää, että eletään leveää elämää, vaatteisiin törsätään päivittäin rahaa ja käydään ulkona syömässä, samalla korostaen itsenäistä elämää" "Huolimatta siitä, että nämä tytöt haluavat olla in ja chic ja ihanvitunfabulous, niin suurin osa kuteista on silti vain naapurimaan tuiki tarpeellisista joka-tytöt-halvoista-rääsykaupoista, HenkkaMaukasta ja Gina Tricot’sta" "Vaikka tavallaan pidänkin näitä ihmisiä naurettavana, tunnen myös sääliä. Nämä tytöt eivät ikinä tule saavuttamaan sitä elämää, jota yrittävät epätoivoisesti saavuttaa ja kopioida. Miten huono itsetunto ihmisellä täytyykin olla, että sitä täytyy buustata tällaisin keinoin. Ja miten huono mielikuvitus täytyy ihmisellä olla, kun näitä ihan samanlaisia blogeja löytyy helposti kymmenittäin"

Saara kirjoitti...

Pusuja tohon vikaan, onko nyt taas mitään pointtia? VAIKKA tällä alalla suuri osa tekee duunia ihan itseoppineena tai tosi vajaalla koulutuksella HIENOSTI ja silti ihan ammattitaitoisesti, niin mulla on täysin viralliset paperit omasta koulutuksesta ja sen sisällöstä =)<3

Ja kaikille muille OIKEITA pusuja<3

Lotta kirjoitti...

Mikähän tää anonyymi taas on, joka luetteli noita "bloggaajien kriteereitä"? Lainausmerkeissä näyttää jokainen kohta olevan, siitä päätellen koko teksti on jostain lainattu ja niin tehdessä se LÄHDE laitetaan mukaan.

Mutta mutta, Saara, hyvän postauksen (taas kerran) teit, vaikka eipä sun tai kenenkään muunkaan bloggaajan tarvitse selitellä mitään. Ne anonyymikommentoijat antaa vain ja ainoastaan itsestään typerän kuvan kirjoittamalla jotain repimällä revittyjä negatiivisia juttuja blogista ja sen kirjoittajasta. Ihmettelen, miten ne edes kehtaa. Mikä into niillä on antaa itsestään typerän, kateellisen ja omaan elämäänsä tyytymättömän katkeran vikisijän kuva? Kerranhan tässä eletään, eikö se aika kannattaisi pyrkiä NAUTTIMAAN elämästä ja olla onnellinen? Miksi tuhlata aikaa negatiivisuuteen ja levittää sitä ilmapiiriä ympärilleen? Kuka siitä hyötyy ja miten?

Tulipa avauduttua, mutta perseestä toi paskanjauhaminen ja mollaaminen joka tapauksessa on.

Hyvää kesää Saara!

Anonyymi kirjoitti...

Mitä vikaa siinä on että käy ulkona syömässä ja törsäillään rahaa ja on nii vitun siistii asuu stadissa jeee mulla on hyvä työpaikka wuhuuu. En nyt ihan usko että mitä nää seuratuimpien blogien kirjottajat tekee. ite oon saanu semmosen vaikutelman että ehkä tommonen "levee elämä" on vaan niitten juttu, ja ei se oikeesti oo mitään leveetä elämää, kuka tahansa voi elää samaan tyyliin kunhan siihen jaksaa panostaa. Jotkut panostaa harrastuksiin, jotkun taiteeseen, jotkut muotiin, ja ihan tavalliseen elämiseen. Kyllä mä kävisin useammin ulkona syömässä ja ostaisin muodikkaita vaatteita, mutta kulutan rahani mielummin musiikkiin ja matkusteluun. so wtaht's the big deal ? Ja lisäksi kun mainittiin että "yritetään niin päästä joihinki piireihin", niin musta tuntuu että noilla on aika tiivis oma kaveriporukka mikä on oma "piiri" sinänsä.

Anonyymi kirjoitti...

Saaaara sun on pakko tehdä joskus postaus miten päädyit maskeeraajaksi, sillä mä haluun ihan hirveesti myös maskeeraajaksi. :) <3 Jotkut anonyymit taitaa luulla että sulle pitäisi heitellä lisää läjä negatiivisia kommentteja, mutta mä en itse keksi yhtäkään, joten miksi sanoisin jotain pahaa?LOL

Anonyymi kirjoitti...

Ton vikan anonyymin pointti ei oikein auennut. Ehkäpä kaikki ei haluu tuhlata rahojaan joihinkin Armaneihin ja chaneleihin vaan monille passaa ne henkka maukan kuteet ja mitä sitten jos monella muulla on sama vaate. Erilaiselta se sama vaate silti näyttää jokaisen päällä ja mitä ihmeen väliä vaikkei näyttäisi. Mistä anonyymi tietää että nää bloggaajat haluu jotenkin erilaisen elämän kuin niillä on. Suurimman osan bloggaajien elämät vaikuttavat ihan normaaleilta ja kivoilta nuoren aikuisen elämiltä. Ihan järjetön koko teksti tol anonyymil, luin monta kertaa ja ei kyllä pointti auennut silti. Mitä ihmeen huonoa esim muotiblogeja pitävien tyttöjen elämässä on? Muutenkin ihan omituinen teksti. Kateellinenko olet jostain gina tricot vaatteista vai bloggaajien tavallisista elämistä. Blogien pitäjien elämät ei ole mitää erikoista mutta on mukava ja kiinnostava seurata ihmisien elämää, siis ihan tavallisten ja siksi blogit ovat suosittuja.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä on "avonaiset koodinpätkät"?

Anonyymi kirjoitti...

Avonaisilla koodinpätkillä Saara varmaankin tarkottaa semmosta html-koodia josta on unohtunut lopputagi, eli > tai < / head > (ilman noita välejä) esim.