perjantai 17. huhtikuuta 2009

Friday night feast!



NOMNOMNOM taas vaan. Tänään käydään läpi vähän terveellisempi vaihtoehdo roskaruoalle. Olen viimeisen kolmen vuoden aikana tilannut pitsaa 3 kertaa ja syönyt mäkkärissä 0 kertaa. En fiilistele sitä rasvan ym. makua enää laisinkaan. Vegesubi onkin ainoa, jota tulee vedeltyä edes vähän useammin.

Mutta! Ostoslistaan:

- Rouhe Ciabatta -sämpylöitä
- Maustamattomia kanafileitä
- Cheddaria
- 10% kermaviiliä
- Ranch -dippi
- Jäävuorisalaatti
- Tomaatteja, mini tai normaali
- Maustekurkkuja
- Punasipulia
- Valkosipulia
- RANUI (ihan ranskalaisia vaan :D)





1. Sekoita ranch -dippi jääkaappiin maustumaan ja heitä ranut uuniin. Älä paista koko pussillista, vaan reilu kourallinen.

2. Paista kanafileet reilussa valkosipulissa ja muissa haluamissasi mausteissa. Puolita fileet ja laita cheddarit leikkauspinnoille.

3. Pese salaatti ja tomaatit. Pilko tomaatit ja sipulit. Kääntele ranuja uunissa.

4. Puolita leipä ja levitä dippiä kummallekin puolikkaalle.

5. Asettele tomaatit, kurkut ja sipuli nätisti dipin päälle.

6. Heivaa reilusti salaattia pitämään kurkut ja muut paikoillaan.

7. Ota ranut uunista, kun ne ovat paistuneet kunnolla kuivan kypsiksi. Suolaa kevyesti.

8. Asettele leivät lautaselle ja kanafileet salaatin päälle. Ranukourallinen siihen sivuun ja limua lasiin!

9. Herkuttele<3.




Vaihtoehtoisesti: Unohda leipä ja kääri pihvit ja muu sisälmykset muutamaan salaatinlehteen. Toimii!


Pakko sanoa, että tää hakkaa minkä tahansa pikaruokafkan 100-0.

37 kommenttia:

Lundora kirjoitti...

Pitipä miettiä hetki että mitä ihmettä nuo ranut on. :D

Näyttää muuten hyvältä!

Anonyymi kirjoitti...

^sama =D meinasin jo googlaa ranut

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Tuota edellistä postaustasi kattelin, ja huomasin että aivanku sulla ois silmienväri välillä muuttunu :p Minkä väriset silmät sulla oikeasti on? Jos sulla on ruskeat, niin ootko saanut niistä kuinka sinisiä piilareitten avulla, vai kuultaako toi ruskea sieltä aina läpi?

Itte tuollasista sinisistä simmuista haaveilen, mutta eivät taida onnistua, ko on itellä niin tummanruskea tää oikea väri :(

Ps. Blogisi on ihana!

Anonyymi kirjoitti...

blogis on tosi kiva! ruokaohjeet on huippuja ja tuo viimeinenki oli oikein mukava. kirjoitat hauskalla tyylillä ja kuva on thyviä. kiitos päivän piristyksestä. :)
-eveliina

Anonyymi kirjoitti...

oi ihana! tätä on pakko kokeilla.

Anonyymi kirjoitti...

ihan nälkä tulee tätä lukiessa;)! täytyy joskus kokeilla tätä ohjetta..

-annn-i kirjoitti...

pakko todellakin kokeilla tota! ja voisin samalla koittaa ainaki kuukauden olla käymättä/ syömättä mäkkärissä ( tekee tiukkaa varmasti mulle, koska käyn viikossa melkeinpä joka päivä mäkissä) huono tapa, tiedän..

Tuulia kirjoitti...

Heh, aion itekki tehdä tänään hamppareita ruuaksi, itsetehdyt on yleensä aina parempia kun yhenkään hamppariravintolan..(vaikken kyllä työn puolesta voi sanoa noin, mäkki rules!! :D)

Sanomani piti että täytyy joskus kokeilla tollakin resptillä :)

mad-sanna kirjoitti...

voi vitalis :D namm! pakko kokeilla. Musta on ihanaa ku ihmiset pistää ruokajuttuja blogeihinsa, nams :)

Riikka kirjoitti...

Onpas hyvännäköistä :D Paljon paremmalta näyttää kun joku mäkki safka..

Satu kirjoitti...

Voi paska mulla tuli nälkä... :/

Satu

Inka kirjoitti...

Miksei Suomessa saa pikaruokamestoista just jotain salaatinlehteen kääräistyä piffiä tms? Ruotsissakin saa! :( Se on sit aina otettava se kebab salaatilla, jos viihteellä haluaa jotian mättöä vetäistä...

Anonyymi kirjoitti...

Oi nam nam nam! Saara kokeilin tänään sitä sun "kisameikkiä". en kyllä tosiaan aijo kisaan osallistua:D Livenä ihan jees, kamerassa ei niin jees xD Oikeesti pisteet sulle, oot niin helvetin kaunis niissä kuvissa!
Sit viel sellanen kysymys, että teet niitä pidennyksiä. Ni teetkö niiku randomeille.. esim tekisitkö mulle? :D oikeesti. Haluan pidennykset! Tiiätkö mitää paikkaa missä tehään hyviä pidennyksiä halvalla? :)

t. Ninni

Z kirjoitti...

Tyttö pieni hyvä.

Sulatejuusto ei ole cheddaria, joten voisitko olla kiva ja korjata tuon pienen erheen muotoon "cheddarin "makuista" sulatejuustoa"?:D Ja kanan fileet on sellasia vähän peukaloa isompia :P Tuo on rintaleike neitonen =)

UUh aurinkoa!

Annie kirjoitti...

Pakko nyt jakaa täällä meitsin resepti.

Oon alkanu tekee leipäni ite ku en pysty syömään ruisleipää (maha menee sekaisin!:<) ja useimmissa ns. täysjyväleivissä ei oo oikeesti paljon yhtään ravintokuitua.

Ostin Nallen neljän viljan hiutaleita ja murskaan puolet niistä siivilän läpi sellaiseksi jauhomaiseksi, ja puolet jätän normaaliksi. Vatkaan pari munaa ja lisään hiutaleet, sen verran että siitä tulee sellasta jämäkkää tahnaa. Sitten vielä vähän lämmintä vettä niin kauan, että koostumus on sellasta taikinamaista. Sitten lusikoi vaikka sellasia rieskanmuotoisia länttejä pellille, tai jos on laiska niin levittää koko setin isoksi laataksi ja leikkaa osiin myöhemmin. Uuniin 200 asteeseen noin vartiksi tai niin kauan, että pinta on kultaisen rapea. Tää kaikki kestää yhteensä alle puoli tuntia, eli näitä voi tehdä vaikka päivittäin. Toimii hyvin myös tavallisilla kaurahiutaleilla, mutta ei ole tietenkään yhtä terveellinen silloin.

Tein eilen evääksi kaks isohkoa rieskaa kyseisellä reseptillä. Väliin heitin salaattia, tomaattia, sipulia ja vähän juustoa ja oli nam! :)

Anonyymi kirjoitti...

Lähetin tohon déjà vu -postaukseen aika pitkän jutun, toivoisin että luet sen :)

Saara kirjoitti...

Asta: Haha, hyvä että selvisi!


Anonyymi: Kävinkin teidän inspiroimana korjaamassa vähän :D

Anonyymi: Siniset nää on oikeasti, jos tahtoo muuttaa ruskeiden väriä, niin linssien pitää olla maalatut, ei läpikuultavat. Maalatut linssit tosin voivat vaikuttaa näkökenttään hieman.


Anonyymi: Kiitos!! :)


wioury: Suosittelen.


Anonyymi: Ja edelleenkin suosittelen! :D


-annn-i: Aijai! Mua pelottaa mäkkisafkan lisäaineet ja kropan riippuvuussuhde kaikkeen siihen hiilarin ja rasvan määrään :(


winda: Haha, hyvä että seivasit, isoveli valvoo ties missä :D


minkki: Ruoka on aika ihana asia<3


Riikka: Ja on myös!


satusatusatu: SYÖ!


Inka: Mä tuun suosiolla kotiin aina syömään :P


Ninni: Moi! Siinä on kuule paljon photaria kehissä ;).


Z: Hei rakas Z, tsekkailin ihan paketin kyljestä, ja kyllä siellä vaan lukee, että cheddar-juusto :P. Normaalisti tykkään ihan juustotiskiltä haetusta cheddarista, varsinkin sellainen raidallinen on hauskaa! Nyt törmäsin uudessa ja oudossa kaupassa tuohon.

Ja sitten, fileesuikaleet ovat pieniä ja säälittäviä, kanan rintafilee taasen on juurikin tuo köntsä. Paketti + googlekin sen taas vahvistavat: kanan fileepihvi :).


Annie: Sounds excellent! Täällä myös yksi pampula, joka lähes joka kerta leipää himoitessaan pyörittelee sämpylät itse :)


Anonyymi: Lukemaan ahoy!

z kirjoitti...

Kulta pieni S.

http://www.arlaingman.fi/fi/tuotteet/index.html?pid=223&pcsid=14&p=5 Siis tuollainen samanmoinen, mutta eri valmistajan kenties. :P Anteeksi erehdykseni. Se olikin cheddar sulatejuustoviipale :) Sua on nyt huijattu isosti!

Cheddar on ihan herkkuu silleis yksinään vuoltuina suikaleina, naminamii :D

Mä voin tutustuttaa sut kanan anatomiaan, jos vaan haluut?:D Kauppahallista kokonainen kana ja neito oppimaan...;)

Isosti näZä.

Saara kirjoitti...

Z: No nyt vein sitten jo roskat siivouksen lomassa, enkä voi dyykata sulle uudestaan sitä pakettia (viimeksi se oli siinä roskapussin suht päällä onnekseni). Tai no jos nyt viilataan pilkkua, niin voin, mutta en halua kiivetä hiljattain tyhjennettyyn jäteastiaan :D.

Mutta tuote siis ei ollut tuollainen sulatejuustonen, vaan kovempaa ja ihan cheddarmaista. Mä lupaan, että mulla on munaa sanoa kun oon noin väärässä! Mun voitonhimo on valtava, mutta oon yllättävän ok häviäjä!

Haha, ja tutustuta vaan, siihen asti mä ostelen edelleen tyytyväisenä kotikokkina fileepihvejä ;).

Mä nostan oikeasti 90% näissä asioissa kädet pystyyn, eli päteminen edelleen ihan kaikille sallittu.

Anonyymi kirjoitti...

mä en ole ikinä ymmärtänyt miten jotkut syövät sitä mäkki-paskaa? itse olen pitänyt nyt 5 v tauon, en siis ole aikaisemminkaan syönyt sitä, mutta tässä tuli erään luokkalaiseni kanssa puheeksi mcdonalds, niin hänen mielestä on epänormaalia olla käymättä niin pitkää aikaa mäkissä :D haha huomaa taas suomalaisten junttiuden

Anonyymi kirjoitti...

hei voitko postaa jonkun hyvän kylmän pastasalaattiohjeen, oon kauan halunnu tehdä mut en oikeen keksi mitään tosi hyvää??

hauskaa ja rentouttavaa viikonloppua!
t. mikaela

Tuula kirjoitti...

Z voisi mennä Kariniemelle opettamaan sitä kanananatomiaa, sillä fileleikkeen nimellä ne siellä pakkaavat ja marinoivat broilerin rintafileitä, joissa on luu vielä tallella (luulliset ovat hyviä, kun tehdään vaikkapa kukkoa viinissä ilman kukkoa). Nuo Saaran paistamat taas ovat fileitä= rintafileitä, juuri kuten Saara kirjoittaakin. Ja ihan oikeaa Cheddar juustoa saa yksittäispakattuna, kuten emmentalia, edamia jne. Ei yksittäispakkaaminen tee juustosta sulatejuustoa =) (olen tosin sitä mieltä, että juusto menettää henkensä, kun se pakataan noin).
Täytyy sitä lastaan puolustaa, kun väärin oikaistaan...
t. Äippä

kullanmuru kirjoitti...

Tämä itseasiassa kuulostaa jopa aika hyvältä!! :D

Laura kirjoitti...

me sanottiin Hesellä (kun olin siellä töissä) ranet :D

Anonyymi kirjoitti...

NAMIIIIIIIII näyttää niin hyvältä. Kirjotin aineet ylös ja lähden tästä nyt niitä ostamaan, sillä tuo on tämän päivän lounas nam!

tää sun blogi on muuten mahtava! en jaksa lukea pelkkää muotiblogia, siksi sun blogi on ihana, kun tässä on kaikkea!

Z kirjoitti...

Kultapienet Saara ja äippä,

Tuo miten "cheddar" oli pakattu paljasti jo sen, että se oli sulatejuustoa :). En ole turhaan omasta mielestäni kuin Rubert, vaan paljastin skandaalin ennen kuin se ehti alkaakaan :D.

Juurikin tämän takia tarjouduin opettamaan kanananatomiaa, sillä fileet ovat noiden paistien alla (ne jota te kutsutte fileiks). Kunnon kanasta tuon huomaa ja löytää helpostikin, mutta broileri on nyt tuuliviiri verrattuna kanaan :D

Ja etten vaikuta liian näsältä, niin tuo näyttää herkulliselta ja varmasti onkin :). Mut ens kerral teet ranut alusta loppuun ite, eiks je S?:)

Jonna kirjoitti...

Näin tästä viime yönä unta:D Halusin nii kovasti tehdä tätä, mutta olin mökillä enkä päässy nettiin tarkistaa mitä siihe piti olla:D (Eli siis siinä unessa halusin:D Ja nytkii.)

joh4nn4 kirjoitti...

Näyttääpä hyvältä :)

Aiheesta poikkeava kysymys tulee tässä: Osaisitko suositella mulle jotain hyvää syväpuhdistavaa shampoota, joka ehkä olisi kuitenkin vähän halvempi kuin esim. Tigin tuotteet? En käytä arkena oikeastaan muita muotoilutuotteita kun paria smoothing-juttua, mutta viikonloppuna tulee ihan kiitettävästi läntättyä ties mitä mömmöjä hiuksiin joten eikö se ihan suositeltavaa ole pari kertaa kuussa tommosella syväpuhdistavalla pestä? Että saa muotoilurippeet pois. Niin ja mulla on siis luonnonkiharat hiukset ja aika herkkä hiuspohja joten jos sen mukaan saisi tuotesuosittelun :)

Saara kirjoitti...

Anonyymi: Hahah, siis kyllähän sitä tuli pienempänä itsekin mäkissä pumpeloitua, mutta nykyään ei vaan maistu. IHmettelen myös, kenelle maistuu. Mutta näköjään monille :D


Mikaela: Voin, jos enää uskallan Z:n lyttäämisen jälkeen : D


Tuula: Thx mom :D


kullanmuru: Miksi kuulostat niin yllättyneeltä!! :D


Laura: Rakkaalla lapsella jne ;)


shirmia: Mahtava päätös ja kiitos! :)


Z: Apua :D Siis mä olen ihan iloisesti ja hyvällä mielellä lukenut nää sun jutut, eli kiitos tästä opastustuokiosta! Tiedän jo nyt paljon enemmän kanoista :D.

Mutta sitä en vieläkään ymmärrä, että miksi tällaisesta pesunkestävästä ja hyvinkin keskinkertaisesta kotikokista (lue: minusta) yritetään leipoa jonkinlaista ravintola-alan ammattilaista joka mittaa viivottimella niiden itsetehtyjen ranskisten pään leikkauskulman? :D

Se olisi tavallaan tosi kiva juttu, mutta musta on kivaa tehdä käteviä ja maistuvia ruokia ihan vain tällaisella opiskelijaotteella. Se ei ole minulle niin vakavaa, eikä se toivottavasti myöskään siltä vaikuta?

JA! Toivon, että kutsut minut joskus syömään kanatomisesti oikeaoppista ruokaa, jolloin voin heivata viimeisetkin hyvänmakuisen ruoan valmistamisesta saamani ylpeyden rippeet roskakoriin ;).

Tai, jos haluat, niin olet myös tervetullut tekemään rinnakkaispostauksia, joissa minun arkisesti valmistetut ruokani toteutetaan ammattimaisesti, how about it? :D

Sori, jos tämä särähtää, mutta en vieläkään tajua, miksi tämä juttu oli niin vakava? Jos haluat, niin voin toki listätä postaukseenkin toivomasti täsmennykset :D


Sypa: Hahaha :D


joh4nn4: Tää voi kuulostaa tyhmältä, mutta: Linna-shampoo :D Toimii kuin häkä!

Anonyymi kirjoitti...

Mä olen lukenut kaikki kulmakarvojen muotoiluun liittyvät opastukset jotka olen saanut käsiini ja kosmetologitkin sanovat toinen toista...siispä kasvatan ja nypin ja kulmakarvat on kokoajan hirveät! joten Saara kiltti...(sulla on niin kadehtittavan kauniit kulmakarvat) auta mua!
Mulla on pyöreät ja lähekkain toisiaan olevat silmät, sydämen muotoiset kasvot ja matalat kulmat = todellinen katastrofi! millaiseen muotoon mun tulisi ne nyppiä?

T. en haluaisi olla Saimi ;/

Z kirjoitti...

S: Olepas hyvä vaan neitonen! tarkoitukseni on jakaa ilosanomaa kanasta :D

Sun pitää uskaltaa laittaa vielä näitäkin postauksia ehdottomasti! :)

Ei susta kukaan yritä tehdä ravintola-alan ammattilaista. Pahoitteluni ilkeydestäni :P
Mut joo, ite tehdyt ranut on parhaita ja ne on helppo tehdä ilman viivotinta ;). Kattila, öljyä, perunoita, suolaa ja kuorimaveitsi. A kind of magic =)

Mut ehkä tuo voidaan lisää kanananatomia oppituntiin?:D

Mitä mä olen kattonut ja lukenut niin kaikki nuo sun tekemät safkat on hyviä, ja arvaapas mitä? Kyllä sä olet oikeesti aika huippu hyvä tekemään maistuvaa ruokaa :)

Ensi viikko vaikuttaa hieman kiireiseltä perjantaihin asti ja sit helpottaa. Ehdota päivää ja käydään hakemassa kana ja perunat. Edelleen pahoitteluni, jos olen antanut mielikuvan, että tekisit vähemmän hyvää ruokaa. Sillä asia ei ole toudellakaan niin! Noita ruokia kehtaisi tarjoilla paremmissakin ravintoloissa neitoseni ;).

Siis sähän saat jo yhden postauksen tuosta kanananatomiasta, kun sitä ruvetaan ruotimaan ja tekemään. Kameraa laulaa junous ja silleis.

Olen oikeasti kyllä hyvin laiska kokkailemaan itselleni, joten tuo vois olla vaikeata.. En voi tehdä itseeni vaikutusta, mikä on kokkailuni syvin tarkoitus. Mikään ei voita sitä, kun muut tykkää ja nauttii omien kätösten tekemisistä.

Ei tuo särähdä ollenkaan korvaani, vaan näsäilyni muuttui nähtävästi liian totiseksi jossain vaiheessa :D

Taas tuli hirveetä sekametelisoppaa!

Asta kirjoitti...

Nam! Ihan mieletön ohje! Täytyy ehdottomasti kokeilla!! :-D

Anonyymi kirjoitti...

"Hyvä kultapieni S",

jumakauta jos siinä pastasalaatissa on sitä cheddarsulatejuustoa!!!!!!!!!
Ja katoki ettei oo kananfileitä!

t. mikaela


ps. hauskaa sunnuntaita!

Anonyymi kirjoitti...

Saako noita leipäsiä lähes mistä ruokakaupasta vaan?

joh4nn4 kirjoitti...

Linna-shampoo??? Oletko tosissasi? :D Hyvä että tosiaan tulin kysymään sulta ennen kuin säntään kampaamoon ostamaan mitään kalliita tuotteita. Kuinka usein kannattaisi sitten pestä tuolla "syväpuhdistavalla"? Ja onko Linna-shampoita erilaisia? :D Viimeksi joskus pienenä mökillä sillä hiuksia pessyt. Saako niitä jostain Sokokselta esim vai marketeista?

Z kirjoitti...

Tais kissa kielen viedä, tai vanha sanonta pitää paikkansa.

Anonyymi kirjoitti...

Hei moi!

Itelläni on täysin peukalo keskellä kämmentä ruuanlaiton suhteen, mutta kannattaa kokeilla pakasteranujen tilalle itsetehtyjä lohkoperunoita, aivan tajuttoman hyviä!
Pese perunat hyvin, ÄLÄ KUORI, EI KEITETÄ !! Lohkoa perunat, kiepsauta lohkot öljyssä (tilkka riittää), mausteita messiin jos tykkää. Laita perunat tasaisesti pellille, ja pelli uuniin 225 asteeseen. Ota pois kun potaatit on kullan ruskeita. Kannattaa kokeilla!

T. E