torstai 23. lokakuuta 2008

cribs.

Niinsanotut vapaapäivät tekevät ihmeitä. Jo kahtena perättäisenä päivänä minulla on ollut vain 2 asiakasta / päivä!! Mikä vapaus. Mikä rauha sielussani. Tästä innostuneena, sain vihdoin aikaiseksi tämän koti-postauksen! Kuvapainotteista matskua siis tulossa. Ensimmäisenä kämpän pohjapiirustus. Saunasta ja vaatehuoneesta en nyt lähtenyt kuvia napsimaan :P.




Eteinen:



Remppa ja suunnitteluvaiheessa tappelin lukuisia kertoja erinäisten ihmisten kanssa seinämateriaalivalinnastani. Kenen mielestä valkoinen samettipintainen tapetti ei muka sovi hiusvärejä ja erilaisia maaleja käsittelevän sotkuisen ihmisen työtilaan?? En ole katunut kertaakaan. Kaikista vähiten silloin, kun jokainen ensimmäistä kertaa kämppään astuva huokaisee ja ihastelee MINUN seiniäni.

Kuvassa myös kampauspaikkani johon istutan kaikki kotona operoitavat asiakkaat.


Makkari:



Takaseinä ja pallot on maalattu tikkurilan pronssinkultaisella taika-maalilla. Unelmoin 3 vuotta kultaisesta makuuhuoneen seinästä. Huone itsessään on todella pieni, varsinkin tästä kuvakulmasta, mutta mitäpä muuta siellä pitäisi tehdä kuin nukkua :). Seinällä roikkuvat pallot ovat sellaisia unihedelmiä, jotka ovat kypsiä ja meinaavat tippua maahan. Selkeää eikö? Iltaisin makoilen sängyssä ja tuijottelen hedelmiäni, ja mietin, mikä niistä olisikaan lempparini.. Tiedän sen kyllä mutta... EN KERRO!


Olkkari + parveke:



Ah. Maailman surkein kuva, koska tästä ei tosiaankaan saa minkäänlaista kuvaa tästä ihanan isosta avokeittiö/olohuone/ruokahuone -kompleksista. Parempia kuvia piti olla tietokoneella.. Mutta enpä tainnut niitä löytää. Jos huomenna on nätti valo, nappaan täydennyskuvan ja korvaan sillä tämän tekstinpätkän ;).




Parvekkeen kohtalo oli pitkään ihan auki, enkä saanut sinne aikaiseksi mitään. Sitten sain ahaa-elämyksen, ja tein sinne sekasortoisen kuuba/välimeri -teeman. Värikkäitä lamppuja, sekalaisia parvekekalusteita. Partsilla vietin suuren osan syntymäpäivästäni, ja se oli omalla tavallaan yksi parhaita kesäpäiviä. Tässä siis kovin metsäinen näkymä suoraan partsilta.



Olkkarin seinät ovat tumman laavan väriset, ja toinen niistä on karhea tuno-seinä. Siihen ei tee mieli kaatua naama edellä. Tavallaan tumma rauhoittaa ja tasapainottaa keittiön vaaleutta. Välillä haluaisin maalata tämän peiliseinän valkoiseksi, että kämppä olisi varsinkin näin pimeään aikaan raikkaampi. En juurikaan pidä tauluista, ja sisäinen narsistini on onnellinen joka kerta kun voin poseerata ja pitää omaa kokkausohjelmaani vihanneksia pilkkoessa.


Keittiö ja ruokahuone:



Rempan aikana keittiö koki varmasti suurimman muodonmuutoksen. Surkeasta umpikeittiöstä ihanaiseksi avokeittiöksi laattalattialla. Kattoon upotetut spottivalot ja niiden kotelot säädettiin ihkaitse, ja se on J:n ylpeydenaihe. Keittiötä rakastan lähes loputtoman kaappitilan ja tyylikkään ulkomuotonsa vuoksi. Se myös jollain tavalla pakottaa pitämään pöydät ja pinnat siisteinä.. Ainakin jos kämpän asukki ei ole minä.



Jääkaapin ovessa kokoelma ehdottomasti ykköslemppari sarjakuvaani: Auttaja Haita.
Kaikki Auttaja Hai -fanituotteet otetaan vastaan ilomielin.

Yleensä ovessa on myös isompi polaroid-kuvien kokoelma, mutta nyt sitä koristaa imelät pusukuvat. Toinen on otettu ennen minun viikkoani espanjassa, ja toinen luonnollisesti viimeisenä päivänä ennen J:n matkaa.



Ruokatilastakaan ei ole sen selkeämpää kuvaa, mutta tässä sen ehdoton kohokohta. Samppe. Klaus Haapaniemen suunnittelema siivekäs sammakko sulatti sydämeni ensitilassa. Kaapissa on jemmassa myös Iittalan Taika-astiastoa, joissa on saman suunnittelijan piirtämä lähes identtinen puu. Ne joiden mielestä sammakko on maailman hienoin, käsi ylös!


Kylppäri:



Huh. Kylppäriin piti laittaa kokonaan uudet laatat, mutta jos vanhat laatat olisi repinyt irti, seinät olisivat lähteneet samalla. PLAN B! Maalasin koko kylppärin uusiksi. Ainoa inhokkini kämpässä on punainen muovimattolattia juuri tässä pienessä kopissa. Uusi pesuallas, suihkuseinä, suihku, lamppu ja maalipinnat tekevät ihmeitä. Kylppärissä on silti joka kerta hauska kuurata hampaita tai kroppaa (varsinkin tuolla pyyhkeen päällä roikkuvalla pesusienellä).



Ja sitten ihan muita juttuja! Olin illalla cubassa hengailemassa ja pelaamassa flipperiä (=PARASTA!), ja klo 20:34 sain ahaa-elämyksen lähetä forumin Ginaan shoppailemaan. Sieltä lähti mukaan:



Pitkä löysä lyhythihainen collegepaita 19.90
Tummanruskea pitsitoppi (rakastuin samanlaiseen pinkkiin jo viikkoja sitten) 12.90
Valkoinen mekko (musta vyö puuttuu, mutta sen olisin aikonut poistaa muutenkin) -50% 12,45

En ole taas aikoihin ostellut käyttövaatteita. Odottelen sitä tavoitepainoa. Tuntuu dorkalta ostaa vaatteita, jotka muutaman kuukauden päästä ovat käyttökelvottomia.. Vaikka ne maksaisivatkin vain sen 10e/kpl.



Huomenna pääsen koiravahdiksi!! En malta odottaa!


p.s. sohva on lähdössä vaihtoon heti kun oon miljonääri ;) (J:lle en ole tätä vielä kertonut)

20 kommenttia:

kullanmuru kirjoitti...

Tuo sammakko oli kyllä aika söpö!! Ja ne tapetit oli ihanat! Yleinen silmäys kämpästä oli tosi kiva :)

Anonyymi kirjoitti...

Heips! Haluaisin tietää mistä olet hankkinut makuuhuoneesi lampun ja mitä se maksoi? Olen etsinyt vastaavaa jo jonkin aikaa, mutta sopivaa ei ole löytynyt.

Saara kirjoitti...

Kullanmuru: Ah. Menenkin paijaamaan niitä tapetteja saman tien! ->

Anon: Lamppu on sokokselta, ja oli niinkin edullinen kuin 49.90e. Se oli kyllä kai jokin kanta-asiakas -alennus.. Bauhausissa oli myös paljon vastaavia.

Lise kirjoitti...

Heiii, olisi tosi kiva jos lisäisit sun blogin blogilistalle ja laittaisit jonkinlaisen linkin sinne että muistaisin tulla aina lukemaan tätä :) Tykkään sun blogista, mutta oon huono muistamaan kaikkia kivoja blogeja...

Anonyymi kirjoitti...

IHANA KOTI<3mäki haluun tollasen!! ja kivoi vaatteit oot ostannu,varsinki toi mekko:)

Jenna kirjoitti...

Voi luoja kun on ihana koti! :-)

Anonyymi kirjoitti...

mä olin jotenki kuvitellut että sun kämppäs olis paljon hienompi, ei millää pahalla :)

Saara kirjoitti...

lis: Iik, oon kyllä blogilistalla, mutta tarkoitatkos nyt, että laittaisin linkin sinne listasivulle? Feikkaan kaiken tän mun tietoteknisen taidon. Oon oikeasti n00b.

anonyymi: Kiitos! :) Se on niin ihana fiilis löytää alennusrekistä juuri se oma "unelmavaate" oikean kokoisena ja naurettavan halvalla.

hanski: Ja taas kiitos! Täällä on kiva elää!

anonyymi: Hah. Loukkaannun todella verisesti ja lopetan bloggaamisen asap!!! Eli ei, mäkin olin kuvitellut, että ylexän studio olisi paljon hienompi, ja että thaimaassa saa uskomattoman hyviä mereneläviä :D Omassa päässä asioita jotenkin nostaa outoon arvoon ja tekee usein ihan vääränlaisia oletuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana kämppä ja sen tyylinen millasessa kuvittelisin itsekin asuvani :P oon kans ihastunut kaikkiin hienoihin tapetteihin ja maaleihin, huoneeni rempassa yks seinistä saikin kauniin kultaisen ornamenttikuviotapetin. onkohan se yhdyssana heh...

JA muutenkin, yks mun lemppariblogi !

Lise kirjoitti...

Jeei, just noin kun sulla on tossa oikealla. Nyt voin lisätä sut :>

Anonyymi kirjoitti...

Paljonko uppos rahaa remppaan? :D

Saara kirjoitti...

Tarpeeksi :)

Anonyymi kirjoitti...

Maalasitko kylppärin kaakelit kaakeleiden maalaamiseen tarkoitetulla maalilla? Onnistuiko lopputulos? Ainakin kuvissa näyttää tasaiselta.
Ostin asunnon ja siellä on kamalat kaakelit. Itse haluaisin maalata ne mutta avokki epäilee koko asiaa ja sanoo että se kaakelimaali ei vaan voi näyttää hyvältä ja että varmana ei kestä kosteutta...
Sano nyt, kannattaako ne maalata vaiko ei? :)

Saara kirjoitti...

Jep! Kaakelimaalilla on sudittu koko kylppäri läpi. Jos haluat nähdä ennen-kuvaa, niin kurkkaappa noita ikivanhoja postauksia. Siellä löytyy kämpästä vanhoja kuvia.

Ensimmäisellä kerralla maali teki jotain ihan uskomatonta, ja lähti kupruilemaan ja muuttumaan oudolla tavalla jäkälämäiseksi. Maahantuoja ei ollut koskaan kuullut vastaavasta, ja tyypit yrittivät saada samaa tapahtumaan itsekin, mutteivat onnistuneet.

Itse olen ollut tosi tyytyväinen maalaustulokseen. Musta maali on rapissut muutamasta usein kastuvasta ja hinkattavasta kohtaa ihan aavistuksen verran, muuten maali on pysynyt seinissä täydellisesti.

Maalaus on siinä mielessä ihmeellistä, että vaikka maalia pitää levittää suht paljon, sitä ei saisi olla niin paljon, että se valuu pitkin seinää. Niiiin, ja kannattaa pestä seinät maalipesulla ennen maalaamista, ja antaa niiden kuivua kunnolla, ainakin 24h.

Noniin ja tämän kamalan sepustuksen jälkeen: Anna palaa! Toimii!

emmi kirjoitti...

Hei mistä noi kylppärin peilien yläpuolella olevat lamput on?:)

Pipari kirjoitti...

Jäin tuijottamaan ennen ja jälkeen kuvia ja jäin ihastelemaan kylpyhuoneen tulosta. Taidan itsekin maalata meidän kaakelit:)

Anonyymi kirjoitti...

vähän oot rempannu ton kämpän iha törkeen upeeks! sammakko on kyl niin maailman hienoin!

Anonyymi kirjoitti...

ei uskois et tää kämppä on sun ENSIASUNTO. ei kellään mun kaverilla vaan oo tollasta :D ihan oikeesti vau.

Anonyymi kirjoitti...

Todella, siis todella kaunis asunto. Saanko udella, että mistä olet hommannut tuon suihkun? Haluaisin myös suuren "sadevesisuihkun", mutta kaikki joita olen katsellut ovat järjettömän kalliita...

Anonyymi kirjoitti...

Makee kämppä ja makee blogi :). Sit kun mä joskus meen naimisiin haluun sun tekemän meikin:). Tai sitä ennen...hmm..johkin isoihin juhliin vaikka :D.

Monta neliöö sun kämpässä on?