perjantai 21. elokuuta 2009

Pinnallista

Ihmisellä on ihoa noin kaksi neliömetriä. Kelatkaa. Kaksi neliötä kamaa, jonka pitäisi normien mukaan näyttää täydelliseltä. On aika sama, tutkitaanko kantapäiden paksua ihoa vai kasvojen verrannollisen herkkää ja ailahtelevaista kudosta, kummassakin tapauksessa kauneus lähtee sisältä! Mä en nyt tarkoita sitä, että MÄ USKON ETTÄ MUN IHO ON KAUNIS NIIN SE ON SITÄ!!! Tarkoitan sitä, että perusasioiden pitää olla kunnossa, tai minkään maailman taikameikki ei tee ihostasi nättiä!

Mulla on ihan hyvä tietämys ihon rakenteesta ja perustoiminnoista, mutta en ole kosmetologi, enkä varsinkaan ihotautilääkäri :). Nää neuvot on siis lähinnä yleispäteviä, enkä osaa sen tarkemmin neuvoa eri ihotyyppien täsmähoitoon. Kannattaa kysyä kosmetologeilta ja isojen kosmetiikkaosastojen hoitosarjojen myyjiltä! Niin ja oikeissa ongelmatapauksissa kääntyä ihotautilääkärien puoleen. Sieltä on tämäkin neiti saanut pikkuteininä apua pinta-aknensa kanssa.





1. Uni

Mulla tää ei ole kunnossa :D Unta palloon, niin iho saa levätä ja uusiutua. Iho on yöllä aktiivisimmillaan. Kaikki ovat varmaan huomanneet ihon olevan aamulla kauneimmillaan. Naaman muut osaset yleensä tasapainottavat tätä illuusiota pöhnäisyydellä!


2. Vesi

Mun naamassa näkyy HETI jos unohdan juoda. Juonkin nykyään aika paljon vettä, varsinkin treenipäivinä ja tulokset voi tsekata vaikka parista aiemmasta postauksesta. Se suositeltu pari litraa päivässä pitää ihon puhtaana. Tää on ainakin mulle seuraavan kohdan kanssa tärkein hoitokeino.

Elkää silti lipitelkö mitään naurettavia määriä. Liuotatte itsenne pois maailmankartalta :)




3. Rasvat

Sekä sisäisesti että ulkoisesti. Hyvät rasvat on kropan toiminnalle tärkeitä muutenkin, mutta avokado ja pari öljylusikallista päivässä tekee ihmeitä. Myös kaikki kalanmaksaöljyvalmisteet vaikuttavat omien kokemusten perusteella positiivisesti. Kovat ja eläinperäiset rasvat taas tukkivat ainakin omaa kroppaa ja naamaa inhottavan paljon.

Ulkoisesti käytettävien rasvojen tärkein ominaisuus itselleni on UV-suoja (tiedän, että saan sitä siellä helvetinkoneessa solariumissa ihan tarpeeksi, siksi en tarvitse sitä yhtään enempää, ei tartte muistuttaa ;)).

Mun iho on niin tasapainoisen rasvoittuva, etten kaipaa sitä rasvojen kosteuttavaa vaikutusta juurikaan. Ainoa tuote jota käytän suhteellisen säännöllisesti on Lumenen Sensitive Touch.

Niin ja rasvatkaa muutakin kroppaa kuin kasvoja! Onko hienoa, kun 50v. jälkeen nassu on kuin vauvan peppu, mutta kaula, kädet ja masu alkavat lörpähtää?

Silmänympärysvoiteen käyttö muuten kannattaisi aloittaa samaan aikaan, kun aloittaa meikkaamisen :). Kevyet, pelkkää kosteutta sisältävät tuotteet käyvät nuorillekin!




4. Huonot tavat

Poltatko? Dokaatko? Kaikki ikävä näkyy, jos sitä tekee säännöllisesti.

Alkoholi laajentaa pintaverisuonia ja siksi monet lehahtavat kauniin punaisiksi parin lasillisen jälkeen. Tupakointi laajentaa huokosia ja harmaannuttaa ihoa.

Niin nämä tavat näkyvät ihon lisäksi myös hampaissa :P


5. Hyvät tavat

Liikuessa hikoilee, ja kuona-aineet poistuvat tehokkaasti. Liikunta myös kiinteyttää ja supistaa huokosia! Joo ja hyvätapaiset nuoret naiset (ja miehet) ovat miellyttäviä muutenkin.




6. Puhdistus (Miksiköhän tää muka tuli vikaksi?)

Puhtaus on joka tapauksessa puoli ruokaa! Ei siis mennä nukkumaan eilisen meikit naamassa (niin kuin minä eilen..). Omalle iholle sopivat tuotteet löytyvät varmasti konsulentin avulla. Tuotteiden kanssa on ihan miljoonia koulukuntia, mm.:

Apteekkikosmetiikan aateliset
Markettituotteiden markiisit
Selektiivisten seuraajat
Luonnonmukaiset luekfpaktset

(thx for the help juulia)

Omalle iholle sopivat tuotteet voi löytää vaikka kaikista kategorioista. Mulle se, lukeeko paketissa YSL vai pirkka, on aivan se ja sama, kunhan tuote toimii! :)

Tosiaan, millä tahansa puhdistatkin, puhdista! Ei liikaa kuitenkaan, aamuin illoin riittää oikein mukavasti.





Mun naama on kokenut uudelleensyntymän pari viikkoa sitten tapahtuneen meltdownin jäljiltä. Näiden kohtien mukainen säännöllinen ulkoliikunta, juominen ja fiksut ruokailutavat ovat jälleen kerran tehneet tehtävänsä :).

Siinä taas ajatuksenvirtaa tälle päivälle, varaan oikeuden unohtaa tärkeitä asioita ja keskittyä epäolennaisuuksiin!


p.s. koska kysytte kuitenkin, niin kuvitukset tein IHAN ITE! Tartteeko enää kysyä, oonko hyvä piirtämään?

51 kommenttia:

Aana kirjoitti...

Heips! Kiitos blogistasi, olen saanut täältä paljon hyviä vinkkejä!

Oletko testannut luonnonkosmetiikkaa ja/tai mineraalimeikkejä?(en siis tarkoita lumenen,lorealin ym feikki mineraalija)

Kris kirjoitti...

tosi jännä, että susta ei tullut koskaan esim. graafikkoa, kun sulla on toi kuvallinen ilmaisu noinkin luovaa.

mä niin näen noi kuvat bussipysäkeillä ihonhoitosarjan mainoksina!

Anonyymi kirjoitti...

Mahti kuvitus indeed.

Annie kirjoitti...

kirjotat niiin kivasti !

zeus kirjoitti...

UuhZ! Siis mikä meni hyvin ja minkä uuden yrityksen saan ehkä? Kun ei tonne tullu vastausta :(

MouMou kirjoitti...

AAMEN. Silmänympärysvoiteen tärkeyttä ei voi korostaa liikaa.:) Ja kuvitus rokkas kybällä!:D

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvä postaus! ja kuvat oli upeita. :D

Valeria kirjoitti...

Solkun kun taas mainitsit, niin täytyy kysyä: kuinka usein siellä täytyy käydä jos haluaa ylläpitää rusketusta?

Oon siis solkun aloittelija, aloitin siitä 5min ajasta ja lisäilen sitä pikkuhiljaa, nyt ollaan päästy jo 12min aikaan. Ja käyn tällä hetkellä solkussa kahden päivän välein.

Anonyymi kirjoitti...

mitä silmänympärysvoidetta käytät? :)

fffrida-frida kirjoitti...

hahahahahh saara mikä da vinci sä oot :D:D ihania kuvia :D <3<3

blindness kirjoitti...

Heh, kyllä piristi työaamua noi sun hienot grafiikat. Hyviä ihonhoitovinkkejä, kirjoitat aina niin ihanan käytännönläheisesti vaikka oletkin ammattilainen. :)
Itse olen kanssa painiskellut iho ongelmien kanssa, mutta nyt tuntuu että löysin itselleni toimivat tuotteet Cliniquelta. Tosin aikaisemmin olen ollut tosi laiska puhdistamaan ihoa, nyt olen yrittänyt skarpata.

Anonyymi kirjoitti...

Saara,sait juuri minussa aikaan heellyyspuuskan <3 oot paras (piirtään) ja lupaan pestä meikit aina iltaisin pois ja nyt loppuu röökaus! ps. gootti-iho HAHAHAHHAAAA

_L

Carra kirjoitti...

Ihana taidepläjäys aamukahvin kanssa <3

Anonyymi kirjoitti...

Onko niin, että ihoa kun rasvaa niin iho alkaa sitä vaatimaan enemmän ja enemmän. Eli jos vaihtaisin kevyempään rasvaan kun nyt, niin iho tottuisi, eikä kuivuisi enää?

nadjastrange kirjoitti...

hahahh ihania noi kuvat :D

Anonyymi kirjoitti...

hyvä hyvä :DD huumori mukkaan ni sillä se lähtee! gootti-iho hohhoo

lotta-ni kirjoitti...

tuli mieleen tosta, että alkoholia nautittua iho punottaa yms. kaveripoitsu sanoo, että aina ku on ollu dokaamassa seuraavana päivänä sänki on kahta kauheempi. eli tää on päätyny siihen, että alkoholi myös kiihdyttää naamakarvojen kasvua.

Anonyymi kirjoitti...

meinas gootti-ihon takia aamukahvit lentää pihalle :D

Anonyymi kirjoitti...

Huiput kuvat!
Mitä silmänympärysvoidetta tällaisen reilun parikymppisen tulisi käyttää? Musta tuntuu, että jokapaikka on täynnä vaan niitä ns. ryppyvoiteita. Olen käyttänyt avonin voidetta (olisko ollut kirkastavaa tjtn), mutta se ei ollut mielestäni kovin hyvää. Silmieni alla on jo havaittavissa pienenpientä rypyn alkua, joten voisinko jo aloittaa ryppyjä ehkäisevän silmänympärysvoiteen käytön? Eikö se suositeltu ikä ole 25v? Siihen kun ei enää kovin kauaa ole :(

Saga kirjoitti...

sulla on yksinkertaisesti aivan ihana huumorintaju :D kiitos taas tästä!

Anonyymi kirjoitti...

repesin viimeistään ton gootti ihon kohilla :DD

Jenny Rintala kirjoitti...

AHahahha, kiitos päivän piristävistä kuvista! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitti hyvästä postauksesta! Jäin miettimään tuota yhden tyypin kyselemää asiaa, että jos rasvaa naamaa jollain kunnon pänikällä, niin alkaako se iho "vaatimaan" lisää, eli ns. tottuu siihen tai jotain. Vai onko kysymys pikemminkin siitä, että ruokavaliot sun muut on päin käpyä, ja täten iho sitten "vaatii" sitä rasvaa?

Sofia kirjoitti...

hajosin gootti-iholle :''D

hyvä postaus! :>

Anonyymi kirjoitti...

Tosi loistavaa tekstiä ja ihan superhienot kuvat. :D Aiheeseen liittyen, onko sulla mitään hyviä vinkkejä miten saisi finnit järkevästi peitettyä? Talvella vedin antibioottikuurin, mutta naama taas alkanut ikävästi kukkimaan. :S

Karvax kirjoitti...

En tiiä oisko sulla mitään kommenttiä heittää semmoseen asiaan kun karvanpoistoon, mut kysympähän kumminkin:D Onko sulla tai sun jollain tutulla/kaverilla/kaiman kummilla tai kolleegalla kokemuksia muista ku höylistä ja epilaattoreista, eli siis esim. laser- ja valohoidoista? Mua tökkii höylääminen ihan kympillä ku tota ruohoa kasvaa hiukka liikaa, ja sitte epiloinnista ei myöskään iho tykkää. Mut noi on sitten niin kalliita noi muut,et aattelin jos sulla olis jotain mielipidettä näin kauneuden ammattilaisena;)

Anonyymi kirjoitti...

voitko teha postauksen sheivaamisesta? etenkin naama ja rintakarvojen poistosta ois kiva kuulla.

Hanna kirjoitti...

Gootti-iho :D hahaa.. reps*

Anonyymi kirjoitti...

Gootti-iho :D Kiitti päivän piristyksestä!

Smokey eyes kirjoitti...

ihania nää havainnollistavat kuvat:>
gootti-iho etenkin.
Itteä vaan askarruuttaa tää oma atooppisen kuiva iho, että miten sitäkin sitten hoitaa ja meikkaa...

Anonyymi kirjoitti...

Hajosin goottinaamalle :DDDDD

Jonna kirjoitti...

Moi Saara!

Opiskelen parturi-kampaajaksi ja meille tänään kerrottiin että ens vuonna voidaan osallistuu kilpailuryhmään jos halutaan alkaa kilpailemaan ;)

Hei mä oon ihan pulassa.Anna jotain vinkkejä permanentin tekoon! Musta tuntuu että rullat tippuu kädestä ja kampaakin pitäis pitää kädessä samalla ja latvapaperit lentelee minne sattuu...Eikä jälkikään oo mitää hienoa :D No mut mä vasta alottelen sitä, kai sitä tekemällä oppii! Yritän vaa rullailla kaikkien mahollisien tuttujen päähän vapaa-ajallakin. Hui ja vielä ennen lokakuuta pitäis olla työssäoppimispaikka kaheksi viikoksi hankittuna, ja me suoritetaan permiksen näyttö siellä työpaikalla! Hui kauhee et hermostuttaa jo nyt :o

Ja kolmannella luokalla sitte valinnaisia, fantasiameikit sun muut! Oon valmis uhraamaan vapaa-aikaani niin paljo ku vaan tarvii, haluun oppia uutta ja opetella! Tänäänkin kävin ostamassa permisrullia sun muita että voin kotona harjotella myös :)

Hei ja niin, mikä olis hyvä tukkumyymälä, missä ite käyt?
Ja tää mun on pitäny kysyä noin sata kertaa: missä sä käyt huoltamassa kynsiäs? :)

Anonyymi kirjoitti...

Joko uusi luuri tehnyt tämän?

http://www.iltalehti.fi/digi/2009082110108769_du.shtml

Itsellä meni huoltoon ja pikkaisen ottaa päähän kyseinen moka Nokialta, helvetin kallis luuri ja tätä vikaa ei ilmeisesti saada korjattua lopullisesti ellei sitten tehdä samasta puhelimesta uutta versiota missä tehty parannus, kyllä luulisi tollasen lafkan ku Nokia testaavan laitteensa kunnolla. Eipä tässä muuta, ajattelin vaan varotella etukäteen jos samaa vikaa tulee jossain vaiheessa kun lueskelin blogias yhdessä vaiheessa että hommasit kyseisen luurin myös, itsellä meni reilun kuukauden ikäinen puhelin ja omasta mielestäni pitänyt tosi hyvää huolta että ei voi siitä johtua. Damn u NOkia!

t. Mikael

Anonyymi kirjoitti...

RAIKAS ILMA/ULKOILU PUUTTUI TUOSTA LISTAUKSESTA!!;)

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kuvia! Gootti-iho<3333 :DDDD

-mansikka-

noraa kirjoitti...

http://irc-galleria.net/view.php?nick=JapaNopo-&image_id=109397586

Anonyymi kirjoitti...

kannattaako kohta 29 täyttävän ruveta käyttämään jo ryppyjä estävää/häivyttävää silmänympärysvoidetta (ryppyjä ei vielä oo mut kohta niitä varmaan tulee liiasta nauramisesta :D )?

Anonyymi kirjoitti...

Mitä silmänympärysvoidetta 23 vuotiaan kandeis käyttää? Mulla on ollut sellanen perus Garnier aiemmin mut se nyt loppu.. Miks sitä muuten kannattaa käyttää, itse en kyllä ole huomannut mitään eroa käyttääkö sitä vai ei?

Anna kirjoitti...

Ai vittu mä kuolin noille kuville ja vikalle varsinki:D Saara, oot vaan Saara..

pus kirjoitti...

KIITOS paljon postauksesta!!! :) Blogistas saa niin paljon hyviä vinkkejä. En tajuu miten jaksat värkätä kaikkee tällästä(?!!) :D :)

Anonyymi kirjoitti...

Apua hirveesti kommentteja, toivottavasti ehdit vastata kaikkiin :) Kun viime postauksessa suosittelit tota Sculpting kit-juttua, niin mikä sävy siitä kannattaa ostaa? Joku perussuomalaiselle sopiva?

Anonyymi kirjoitti...

olis kiva jos vastaisit:

heippa

mistä ostat sun vartalomaalisi? myydäänkö niitä isommissa purkeissa ja paljonko ne maksaa? tarkoitus olisi polttareissa maalata morsianta, joten sen takia tiedustelen.. :P

Anonyymi kirjoitti...

heips! yritin metsästää noista vanhemmista blogiteksteistä, mutta multa meni jotenkin auttamatta ohi maininta siitä kynsistudiosta jota niin kovasti suosittelit?

Anonyymi kirjoitti...

bakteerit :')!! hähää saara oot paras :D <3

Anonyymi kirjoitti...

olipa tylsä postaus, nuohan tietää kaikki tai jos ei voi netistä lukea tai jostain naistenlehdestä jonka joka numerossa about kerrotaan tällasta:D jatka muuten hyviä juttujas mutta ei tämösiä ohjestuksia!

Anonyymi kirjoitti...

heissan!
satutko tietämään mitään laajentuneiden ihohuokosten hoidosta. saako niitä enää koskaan pieniksi, ja ihoa samalla tasaseks?

Anonyymi kirjoitti...

oi,olet ihana.
keep it that way:)

-e

vippe kirjoitti...

HYvän yön naurut sain noista kuvista. Niin ihania ja symppiksiä :) <3

llaura kirjoitti...

ehkä magein kuvitus ikinä, mä en kestä.. :D <3

Anonyymi kirjoitti...

gootti-iho sai aikaan naurut :)

Anonyymi kirjoitti...

Kuin usein tuota kokovartalon rasvausta pitäs ritualisoida? Jos ei jaksa joka päivä :B