tiistai 13. tammikuuta 2009

How Russian.
Tällaisena säälittävänä alkuhuomautuksena: Tunnen oloni bloggaajana ja ihmisenä aika avuttomaksi ilman Maciani. Kuvat ovat liian isoja, ja niiden pienentäminen tuntuu kovin mahdottomalta. Puhumattakaan käyttämäni kuvaformaatin lataamisesta tietokoneelle.. TAI, kun ne kuvat on ladattu, niin kone ei osaa niitä tulkita. ANYWAYYYS..


Fiilistelen itselleni tuntemattomista syistä tällä hetkellä Venäjää, sekä luonnollisesti sen kieltä ja kulttuuria. Kuin ihmeen kaupalla tuttuni vietti siellä aikaa vuodenvaihteessa, ja sain kasan tuliaisia. Osa venäläisempiä kuin toiset :D.

Kasasta siis löytyy ilman kyrillistä kirjaimistoa pullo shampanjaa ja lancômen hajuvettä. Omaan silmään sekopäisiä kirjaimia löytyi seuraavista tuotteista:


1. Lehmänamit<3

Kysymyspostauksessa mainitsinkin nuo lehmänamit, joista toffeen ystävät näkevät märkiä unia (puhun tietysti tuskanhiestä, joka nousee otsalle kun namut olivatkin vain unta). Pussissa turvassa vielä kaikista aidoimmat alkuperäiset kelta-puna-valko-lehjmä -kääreiset herkut, joita saa kuulemman Pietarista etsiä kissojen ja koirien kanssa. Koostumukseltaan suussasulavaa kinuskista toffeeta jonka sisällä on vielä sulaa mönjää. Kuulostaako ällöttävältä? Ne ovat kaikkea muuta. Vihreät ovat periaatteessa samoja kuin "alkuperäiset", keltakääreiset on maustettu pähkinöillä ja pinkit taas rusinoilla. Jos näitä löytyisi aitoina ja alkuperäisinä Suomesta, voisin heittää hyvästit tälle kropalle samantien, eikä edes harmittaisi :D.


2. Söpö konvehtirasia

Isossa rasiassa on jonkinlaisia konvehteja.. Enpä ole vielä avannut ja maistanut. Herkullisia varmasti. Russian quality jne.


3. Maitosokeri

Uskomattoman suloiset säilyketölkit kätkevät sisäänsä kondensoitua maitoa, eli vapaasti suomennettuna maitosokeria. Sokeroitua maitotiivistettä, jota käytetään mm. jäätelön ja erinäisten makeisten valmistamiseen. Tätä ei Suomesta juurikaan löydy, Stockmannia ja pieniä etnisiä liikkeitä lukuun ottamatta. Tätä saa kuulemman vedellä blinien kanssa, tai fiiliksen mukaan vaikka suoraan purkista salaa lusikoimalla. Ehkä odotan jokavuotisia blini-kutsuja, ennen kuin uskallan korkata purkillisen..Namit ovat huvenneet naurettavaa vauhtia, ja nyt on aika säännöstellä.. Mutta ei liian pitkään, sillä pitäähän ne nyt syödä pois vanhentumasta ;).

Saan varmaan tuliaisten tuojalta rajun puhuttelu, kun postaus pääsee tiukkaan syyniin ja asiavirheet kaivetaan ylös sääliä tuntematta. Onneksi tähän on aikaa ainakin kaksi viikkoa, joiden aikana ehdin tehdä monen monta parempaa postausta jotka hukuttavat tämän arkiston syövereihin!P.S. Uusi saapumiserä astui tänään armeijan harmaisiin (vihreisiin, sinisiin, whatever..). Tsemppiä kaikille inttileskille! :)

14 kommenttia:

kullanmuru kirjoitti...

Nuo lehmänamit on myös omia suosikkejani, ostan niitä melkein aina kun käyn venäjällä. Tosin tuosta maitosokerista en erityisemmin pidä, ellei siitä tosiaan ole tehty jotain. Mutta sitä käytetään esimerkiksi myös teessä ja kahvissa, ja jotkut tykkää lusikoida ihan muuten vaan :P

Anonyymi kirjoitti...

Säästä äidille pari lehmäkarkkia, pliiiiiiis.
t. Äiti

Saara kirjoitti...

Kullanmuru: Odottelen rohkaistumistani ja purkin avaamista :D


Mum: Hah, muistaakseni eräs äiti totesi hyvin ylimielisesti: "Jaana tuo niitä aina venäjältä" ;)

Anonyymi kirjoitti...

Aww! Sulla on ihana äiti! :D

Anonyymi kirjoitti...

kyllä noita lehmänameja saa suomesta =)) videofirma makuuunista ym...

ps you rocks !

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja noita lehmänameja ja muuta "venäläistä" saa Herttoniemen uudesta "venäjäkaupasta". Onpi siellä Megahertsin yläkerrassa.

Saara kirjoitti...

Anonyymi: Mä aina välillä käyn ostamassa pari ja kokeilen josko ne maistuis oikealta, mutta ne ovat vain halpoja kopioita :P

Kiitos ^_^

Anonyymi: Ihana "venäjä" :D viittaatko tuolla siihen, että suurin osa tuotteista valmitetaan nykyään mm. unkarissa ja saksassa?

NeitiN kirjoitti...

HyiHyiHyi mä en tykkää yhtää noista lehmä karkeista muistan aina pienen mummu toi niitä venäjältä tais aina mennä parempiin suihin (eli pikkuveli söi ne):P

Anonyymi kirjoitti...

Hah, lehmänamuja löytyi syksyllä Vapaa valinnasta kun siellä työ harjoittelussa olin, olivat tosin menneet muutama kuukausi takaperin vanhaksi joten roskiin joutuivat. Ei taida kaikki rakastaan kyseisiä 'lehjmiä' yhtä kovasti kuin sä.
Kyllä itsekkin hyvän maun rajoissan niistä tykkään, mutta oikeesti muutaman tai viiden avatun kääreen jälkeen alkaa tekemään pahaa :D

Anonyymi kirjoitti...

Pirteä postaus, kiitos <33!

Anonyymi kirjoitti...

Löysin tuota maitosokeria Sellon City Marketista, oli pakko ostaa, tosin en sitä ole paljoa syönyt. Joskus lapsena dippasin paahtoleipää siihen :D Voi olla melko imelän makeaa jonkun makuun, itse olen aina tykännyt :) Venäjäksi "gushjonoe malako"

ipa kirjoitti...

Hahahahahahaha

"Jaana tuo niitä aina venäjältä"

Repesin. :D Voi äiti! <3

Anonyymi kirjoitti...

Lidlin lehmäkarkit on ihan jees! :D

Anna kirjoitti...

Mulla on hyvinvahva kutina, että noita aitoja ja alkuperäisiä saa yhdestä kaupasta Helsingistä;D Kysyn mamilta illalla ja palaan asiaan. Ja mun suomalainen poikaystäväni on aivan hulluna tohon maitosokerijuttuun lettujen kanssa.. liian hyvää kuulemma:)