tiistai 13. tammikuuta 2009

OH MY! vol 2.

Noniin, tässä tulee varmaan taas vierähtämään tovi jos toinen.. Yritän vastata taas parhaani mukaan, ja niputtaa samankaltaisia kysymyksiä edes jonkun verran, ettei vastauksia tule taas 100 :)


1. Paljonko saat keskimäärin rahaa yhdestä keikasta? Ja ei, minua ei kiinnosta se paljonko tienaat kuussa tai mitä sillä rahalla teet vaan maskeeraajan/yksityisyrittäjän työn yleinen tulotaso :) Lähinnä sen takia kun ala kovastipaljon kiinnostaa itseä. :)
- Yksityisyrittäjyyttä on niin montaa erilaista kuin yrittäjiäkin :) Arvioisin, että kaltaiseni maskeeraajan / kampaajan keskimääräinen kuukausitulo vaihtelee 1500 ja 3000e välillä. Tottakai välillä on kuukausia, kun kassaan kertyy reilusti tuon alle, ja välillä jotain hyvätuloisia superkuukausia.

Ja vaikka kassaan siis joku kuukausi kertyisikin enemmän rahaa, ei sitä voi niin vain tuhlailla ja rellestää, koska pitää ajatella eteenpäin ja odottaa pessimistisesti niitä huonoja kuukausia :).

Minulle oman yrityksen perustaminen on ollut perusteellisin elämänkoulu tähän mennessä.

EDIT: Noniin, ja sainkin jo tästä huutoa, koska niputin tähän tuon kuukausitulon. Tämä siksi, että keikkatulo vaihtelee TODELLA paljon keikan mukaan vaikka nyt sen 5 - 10 000e. Keikkakohtainen hinta riippuu siis työn laadusta, käytetyistä maaleista + ajasta, suunnittelusta ym. Ja näitä en valitettavasti halua tänne julkisesti huudella. Jos työt kiinnostaa niin sähköpostia saa lähettää ja siihen vastaan mielelläni! :) Sori vähän töksähtävästä kommenttivastauksesta ja tästäkin. Kirjoitin vastaukset pitkän duunipäivän jälkeen yöllä ja järki ei juokse silloin ihan normaaliin tapaan :P.


2.Mitä kouluja olet käynyt päästäksesi nykyiseen asemaasi?
- Peruskoulua kävin normaalisti 9. luokkaan asti, jonka jälkeen hain OMNIA:n parturi-kampaaja -linjalle ja kun tästä nyt alkaa jo olla aikaa, niin saanen fiilistellä päässeeni sisään todella haluttuna opiskelijana ;)

Muistan kuinka palavasti odotin kirjettä, jossa lukisi tieto kouluun pääsystä. Itkin pelonsekaisesta onnesta ja huolesta jo ennen kuin edes avasin sen.

Koulutus on siis kolmivuotinen ja siihen kuuluu useita maskeerauskursseja, joista jokainen ottaa ilon irti oman kykynsä mukaan. Minulle naaman räpeltäminen tuntui omalta jutulta alusta alkaen.

Keväällä kirjoitan vielä ylioppilaaksi, ja harkitsen jatkokouluttautumista sen jälkeen :).


3.Oliko sosiaalisesti hankalaa mennä opiskelemaan "vain" amikseen, kun epäilemättä suurin osa nuorisosta haluaa nykyään yliopistokoulutuksen?
- Ei, enemmän se tuntui rohkealta ja itsenäiseltä päätökseltä jo silloin. Itkin kyllä koulun aikana monet itkut mm. ystävieni tanssiessa vanhat ja abiristeily -stooreja kuunnellessani. Amis tavallaan erotti minut porukasta, mutta avasi samalla mielettömän määrän ovia.

Tällä hetkellä en kadu päätöstäni yhtään, sillä en kirjoittaisi ylioppilaaksi tällaisella innolla ja "menestyksellä", jos olisin istunut normaalissa päivälukiossa.


4. Harkitsitko ikinä muuta alaa? Oletko koskaan ajatellut opiskelevasi yliopistossa?
- Harkitsin pitkään TAIK:iin tai lahden muotoiluinstituuttiin pyrkimistä, eikä se ole vieläkään poissuljettu vaihtoehto. Katsotaan nyt elämää vielä pari vuotta eteenpäin ja otetaan tästä nuoruudesta kaikki ilo irti :). Olen myös harkinnut estenomi -opintoja (estenomi on siis ammattikorkeassa kauneuden alan tutkintonimike).


5. Mulla on nyt hyvä iho, jota kuitenkin varjostaa vanhat punoittavat aknearvet. (tulee esiin varsinkin hikoillessa)
a)Tiedätkö niihin hoitavaa, valkaisevaa voidetta/muuta apua kuin aika?
- Sinkkivoide vaalentaa arpia, mutta sitä pitää levittää päivittäine hyvin tarkasti vaalennettavalle alueelle. Myös cliniquella on arpia vaalentava tuote valkoynämäisessä muodossa.

b)Osaatko suositella hyvää vihreävoidetta tms / meikkiä, jolla saisin sen kevyesti piiloon laittamatta muuten ok ihoon tajutonta pakkelia.
- Yllätyin todella positiivisesti lumenen natural code puuteriin jonka toinen puoli on vihertävä. Jos haluat panostaa, hommaa make up for everin vihertävä meikinpohjustusvoide!


6. Haluaisin alkaa itse tekee (lähinnä itselleni ehkä muutamalle kaverille) rakennekynsiä. Miten pääsisin alkuun, tai lähinnä mistä saisin tarvittavat välineet?
- Riippuu tekniikasta ja siitä, mitä tiedät hommasta jo nyt. Tarvikkeita myyvät eri tukkurit, mutta kaikki vaativat poikkeuksetta todistuksen koulutuksesta. Ulkomailta saa tilattua aineet kotiovelle asti :).
siinä pari :-D


7. Olen pitkään miettinyt että haluaisin rakennekynnet. Ajattelinkin kysyä paljon maksaa jos laitat rakennekynnet mulle?
- Olen tehnyt kynsiä muihin hommiin verrattuna todella vähän, enkä valitettavasti uskalla niitä väsätä vielä kenellekään muulle :)


8. Arkimeikkisi?
- Hmm.. En muista vastanneeni tähän.. Kai tämä on sitten duunikysymys :D

Baremineralsin meikkivoide
Make up for everin varjostuväri
Shu Ueamuran Glow On -poskipuna
Helena Rubinsteinin Lash Queen waterproof

Siinä se, en tykkää paksusta pakkelista, enkä pelkää täysin meikitöntäkään naamaa :)


9. minkä koulutuksen tarvitsit tohon "alastomien ihmisten maalariks" tai maskeeraajaks ja voiko niillä töillä pelkästään elättää ittensä? :D kysyn koska muakin todella kiinnostaa nuo ammatit
- Suomessa vartalonmaalausta ei löydy erillisenä koulutuksena (enkä tiedä löytyykö muualtakaan), mutta se kuuluu maskeeraajien sekä osan parturi-kampaajien + kosmetologien opetussuunnitelmaan.


10. Haluaisin jonkinlaisia "kampausvinkkejä". Tuntuu, etten keksi enää mitään uutta esim. baariin.
Jotain helppoja vinkkejä/ohjeita erilaisiin arki/bile kampauksiin :)
- Tämä on yksi niistä postausjonoon menevistä kysymyksistä, mutta kokeile postausta odotellessasi erilaisia ranskanlettejä!11. moi, miten saisin hiuksissani olevan vihreyden pois? minulla on vaaleat hiukset ja vihreys tulee vedessä olevasta kuparista ja ehkä raudastakin, tarvitsen jotain hardcorea sen poistamiseksi :D
- Cutrinilla on tähän tarkoitukseen suunniteltu metallijäämiä poistava shampoo! :) Jos tarvitset todella hc-neuvoja, niin hae apteekista askorbiinihappoa (c-vitamiin), sekoita sitä shampoon sekaan kun peset hiuksesi ja anna vaikuttaa vähän aikaa.


12. ja jos tiedät hyvän lettutaikinan, niin kerrohan ;)
- No tämä ei ole se perinteisin lettutaikinaresepti, mutta rahkaletut ovat varsinkin laihduttajalle erittäin hyvä herkutteluvaihtoehto. Miksiköhän tämäkin tuli työ-postaukseen? :D

300G maitorahkaa
5 munaa
vajaa 1dl vehnäjauhoja
n. 1dl makeutusjauhetta (voi korvata sokerilla)
2tl vaniljasokeria
1tl appelsiinin kuorta
1 rkl öljyä

Paista pannulla ja herkuttele :) Jos paistat teflon-pannulla, paistorasvaa ei tarvita!


13. No niitä My little pony -customointineuvoja kaipailisin. :)
- Tästäkin tulee oma postaus! :)14. Hahhahhaa. Ei minun tarvitse kysyä noita juttuja, koska tiedän vastaukset muutenkin. Sen sijaan voisin kysyä, että miten ajattelit saada äitisi jälleen 29vuotiaaksi?
t. Äiti
- Tämä taisi jo onnistua viime viikolla. Uteliaille tiedoksi, että äitillä on nyt violetti tukka!15. Sähän oot ammattilainen, ni oisko jotain vinkkejä arkimeikkiin? Lähinnä ettisin jotain piristävää, muutakin ku meikkivoide-ripsari. Ja mitkä värit sopisi sinisille silmille?
kiitos :)
- Sinisille silmille sopivat perinteisesti oranssiin taittavat ruskean sävyt (liian kylmät ruskeat näyttävät lähinnä hakatuilta), ja sinertävät sävyt, varsinkin turkoosit. Arkimeikin ei tarvitse olla mitenkään kuuhun kurkottava, avainsanoina omassa päässäni on kuulaus ja raikkaus. Persikkaisia helmiäissävyjä, raikkaita poskipunia ja sipaus aurinkopuuteria. Silmiin ei tarvita juuri muuta kuin kauniit pitkät ripset ja sisäkulmaan helmiäisvalkoista tai persikkaa. Kulmakarvat voi muotoilla hiuslakan ja ripsiharjan avulla.

Long story short: Hehkuva pohja ja säihkysilmät!


16. Itse mietin tuota hiusalan perustutkintoa (parturi-kampaaja), mutta vaivaa se, että käykö pelkkien hiusten kanssa värkkääminen liian tylsäksi?
- Sehän riippuu ihan ihmisestä! Meidän koulutukseen kuului kuitenkin paljon muutakin kuin hiusten väkertämistä, vaikka siihenhän se tietysti painottuu, kun oppimista on paljon :)


17. onko mitään erityisiä vinkkejä luomivärien häivyttämiseen, kun onnistun vain harvoin saamaan jäljestä tasaista. mitä suosittelisit pohjustukseksi luomille?
- Hyvät siveltimet ja väri jossa on tarpeeksi pigmenttiä! Aplikaattoreilla tai seppälän 2e sudeilla et tule saamaan häivytyksestä nättiä! :) Pohjustukseksi luomille riittää hyvin pohja ja puuterointi, jos ne eivät rasvoitu luonnollista enempää.


18. Opiskelen itse tällä hetkellä ensimmäistä vuotta parturi-kampaajaksi, mutta tuntuu etten ikinä opi tarpeeksi/ minusta ei tule koskaan kunnollista ja osaavaa parturi-kampaajaa, enkä ole tarpeeksi luova ihminen alalle.
Koitko itse opiskeluaikana minkäänlaisia motivaation puutoksia, epäonnistumisen tunteita tms? Olet niin kovin lahjakas niin vaikea ajatella että olisit miettinyt kertaakaan alanvaihtoa tai epäonnistunut.. :)

Itse tykkään kyllä kaikesta mitä koulussa tehdään ja saanut ainoastaan kiitettäviä arviointeja, mutta tuntuu koko ajan että kaikki muut ovat parempia ja en osaa ottaa iloa irti opiskelusta kun mietin koko ajan etten ole tarpeeksi hyvä.

Eli opiskeluaikasi kiinnostaa minuakin, erityisesti se oletko kokenut suuria epätoivonhetkiä urallasi. :p
- Oijoi, monta kertaa. Voidaan vaikka muistella sitä hetkeä kun mun hieno nerokas idea afropermanentista johti koe-ajan ylittymiseen 2h ja erään mukavan tytön hiusten tuhoutumiseen :D. Myös painettujen laineiden ja ensimmäisten laputusten aikaan tuli itku.

Sanoisin, että toisen luokan loppuun asti tuntui meikkiasioita lukuunottamatta siltä, että ei tästä tule mitään, ja että miten tätä IKINÄ voi onnistua tekemään ihan oikeasti ja oikeassa ajassa. Sitten menin toiseen työharjoitteluuni, jossa kaikki alkoi loksahtaa paikoilleen.

Uskoa peliin vaan! Ei minun todistuksessani todellakaan pelkkiä vitosia keikkunut, eli se inspiraatio ja into lähtee siitä omasta oivalluksesta :)


19. Miten pystyy parhaiten peittämään tummat silmänaluset? Siis ei silmäpusseja, vaan se saatanan tummat läntit siinä silmän alla.
- Persikan sävyiset oranssiin taittavat peiteaineet neutraloivat tummat silmänaluset. Näitä löytyy mm. make up storelta, make up for everiltä ja joe blascolta :)


20. moi Saara!kysyisin yksi neuvo: minkä värinen luomiväri sopii, jos silmät ovat tummanvihreät/harmaat(?), ruskeat hiukset ja iho on vaalea? kiitos etukäteen!
- Jos silmissä on selkästi vihreä sävy, niin valitsisin kanervan henkistä raikasta pinkkiä. Jos sävy taas on selkeästi harmaampi, valitsisin vihertäviä sävyjä.


21. Siis, kuinka paljon pa-kalla opiskellaan maskeeraamista ja kuinka paljon hiusjuttuja?
Aloitetaanko hiusten laittaminen ihan alusta, eli onko tällä hetkellä vähemmän lahjakkaalla hiusten kanssa väkertäjälläkin mahdollisuuksia oppia jotain jos mielenkiintoa löytyy nakkisormista huolimatta (ihanaa kun osaan tiivistää nämäkin kysymykset) ?
Millaisia pääsykokeita on?
- Hiusjuttuihin se tietysti painottuu, maskeerausta ym. kertyi minulle reilu puoli vuotta, ja yleisopintoja about saman verran.

Hommat aloitetaan ihan alusta, ainoa mistä näpertelytaidoista on varsinaista hyötyä, on kampausten teko. Kaikki muu kyllä opetetaan, ja se miten hyvin asiat oppii on vain itsestä kiinni!

Pääsykokeissa oli meillä ihan perinteinen äidinkielen tehtävämoniste, suunnittelutehtävä (suunnittele uusi kynsilakanpoistoaine ja mainoskampanja) sekä haastattelu. Itse lähdin haastattelusta kyyneleet silmissä ja olin varma, etten IKINÄ pääse kouluun sisään :D


22. Tervehdys!
Saavatko hiusalan opiskelijat ostaa kaikkia ammattitarvikkeita tukkuliikkeistä (välineitä, värejä, lisäkehiuksia yms.)? Jos, niin pitääkö olla jokin todistus opiskelusta?
- Saavat kyllä, joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Tukkurit vaativat opiskelijakortin oppilaitoksen leimoilla varustettuna todistukseksi.


23. Oletko tehnyt koskaan rastoja kenellekään? Miten ne tehdään ns. oikeaoppisesti? Entä jos omat hiukset eivät riitä rastoiksi, kannattaako käyttää lisäkkeinä aitoa hiusta vai jotain rastoihin tarkoitettua kuitua?
- Hiukset takutetaan toisistaan irtonaisiksi rastoiksi, jonka jälkeen ne erotellaan rullien tai piipunrassien kanssa. Tämän jälkeen hiuksiin tehdään voimakas permanenttikäsittely. Lisäkkeiden materiaali ja käyttö riippuu henkilön omista toiveista :)24. Haluaisin tietää kaiken mahdollisen maskeeraajakoulutuksestasi ja sen jälkeisestä työnsaannista! Olen itse nimittäin erittäin kiinnostunut maskeeraamisesta työnä, mutta yksityiskoulujen hinnat ja mahdollinen työkeikkojen puute hirvittävät...
Eli siis kertoisitko ainakin missä opiskelit, kuinka kauan, paljon maksoi ja olitko tyytyväinen koulutukseen. Ja toki kaikkea muuta, mitä vain mieleesi pälkähtää :-) Ja sitten töiden määrästä koulutuksen jälkeen.
- Tähän nyt tällaisena lisäyksenä, että en ole käynyt yksityistä maskeerauskoulua, opetan kyllä sellaisessa :). Työllistyminen riippuu täysin omasta aktiivisuudesta ja kontakteista. Omaan ammatilliseen koulutukseeni olen todella tyytyväinen! Maskeeraajia ja meikkaajia on suomessakin enemmän kuin sormia ja varpaita. Se, miten erotut massasta määrittää menestyksesi määrän!


25. moi! osaisitko suositella jotain tosi hyvää meikkivoidetta + puuteria? koitan yleensä päästä näissä mahdollisimman halvalla joka on tietty suoraan verrannollinen laatuun, joten päätin nyt alkaa panostamaan siihen enemmän, hinnasta viis. eli jotain kevyttä mutta tarpeeksi peittävää? oma iho on vaalea ja melko hyväkuntoinen.

ja lisäksi vielä, ootko mitä mieltä mineraalimeikeistä? onko ne oikeasti niin hyväksi iholle kuin sanotaan?
- Tässäpä tulee suoraan vastaus molempiin. Käytän itse baremineralsin meikkivoidetta, ja olen TODELLA tyytyväinen. Ihon kunnossa en ole juurikaan huomannut eroa, mutta meikki tuntuu iholla älyttömän huomaamattomalta´ja hehkuvalta.


26. Oon erittäin kova repimään mun naamaa ja lisäks mulla menee iho akneen päin, joten miten aknea vois hoitaa ja miten niitä arpia sais peitettyä/"poistettua" ?
- ÄLÄ REVI!! Se on tapa josta pääsee eroon! Itse vieroitin itseni naaman lääppimisestä, ja kas kummaa ihokin näyttää paremmalta :P Arpien peittämiseen ja poistamiseen vastasinkin jo ylempänä!

27. Miten suoristusraudalla saa kiharat ( multa se ei vaan luonnistu ! ) ainiin olitkohan tehny jo sellaisen postauksen, no anyway ! :D
- Ota hiussuortuva käteen, ja paina suoristusrauta kiinni. Käännä rautaa 360 astetta, niin, että suortuva tekee lenkin raudan ympäri. Vedä rauta kohti latvaa, ja TADAA! Teen tästä kyllä jonkun videon, ei tuosta meinaan kamalasti tolkkua saa :D

28. Onko sulla yhtään kokemusta näistä The Body Shopin siveltimistä, suosittele jotain hyvää meikkisivellinmerkkiä!
- Body shopin siveltimiä ei itseltäni löydy yhtään. Parhaat siveltimet löytyy M.A.C.:ilta, Cinema Sectretsiltä sekä Shu Uemuralta. Myös duroyn valikoimista löytyy helmiä :)


29. Heissade! Eksyin Sharonin blogin kautta tänne. Laura oli tehnyt postauksen pidennyksistä. Kysymys onkin siis niistä, eli teetkö myös tuntemattomille pidennyksiä vapaa-ajallasi? paljonko maksais teippipidennys?
- Haha, eipä se ole silloin vapaa-aikaa vaan työtä ;). Ja teen kyllä ihan kaikille halukkaille pidennyksiä ja meikkejä :) Kyselyt osoitteeseen saara.sarvas@gmail.com.

Pidennysten hinta riippuu hiusten pituudesta ja määrästä. Laita sähköpostilla tarkempaa tietoa, niin vastaan mielelläni!


30. Miten päädyit aloittamaan yksityisyrittäjyyden? Jännittikö se aluksi? Miten onnistuit siinä? Onko yksityisyrittäjänä vaikea toimia yksin? Siinä nyt muutama kysymys, jotka kiinnostaisivat hyvinkin paljon :)
- Mietin millaista työtä haluaisin tehdä, ja tässä saan yhdistettyä kaiken mitä työssäni rakastan. Homma jännitti älyttömästi, mutta saimme koulussa hyvän koulutuksen yrityksen perustamisesta. Sen lisäksi sain apua yritysneuvojalta sekä työvoimatoimistosta, josta hain starttirahaa. Hommahan on periaatteessa ihan simppeliä, tehdään töitä, saadaan rahaa ja maksetaan veroja :). Välillä on tosi yksinäistä, vaikka työtilanteessa on aina vähintään kaksi osapuolta.

Pikkujoulut on tällä firmalla todella säälittävät, mutta työkaverit maailman siisteimmät ja pomo antaa lomaa aina kun vaan pyytää ;)

Työn ja vapaa-ajan erottaminen on myös välillä hankalaa. Ei osaa oikein koskaan sanoa ei. Viime vkl laitoin puhelimen super-äänettömäksi, enkä vastannut tai soittanut kenellekään pariin päivään. Teki hyvää! :)


31. Miten olet kerennyt opiskella noin nuoreen ikääsi nähden noin monta ammattia?
Vaikutat erittäin persoonalliselta ja ihanalta ihmiseltä :)
- Eipä tässä niitä ammatteja ole kuin se yksi virallinen :) Sen kautta vaan voi laajentaa osaamistaan helposti ja vallata uusia osa-alueita. Ja kiitos miljoonasti!


32. Mua kiinnostais tietää hiustenpidennyksestä enemmän. Itselläni on hiukset hyvin huonossa kunnossa, hävettää mennä kampaajalle! Parin vuoden takainen sotkutukka on jättänyt hiukseni hyvin ohuiksi ja hauraiksi. Pystyykö ohuisiin hiuksiin tekemään mitään? Ja miten uskallan mennä kysymään kampaajalta sellaista, viime kerralla sain kampaajalta hieman tylyjä katseita... :D
- No onpa ollut töykeä kampaaja! Lähes kaikkiin hiuksiin saa kyllä pidennystä tai tuuhennusta hyvin huomaamattomasti :) Pitäisi nähdä kuva, että osaisin arvioida tarkemmin. Ainoat mahdottomat tapaukset ovat todella lyhyt + paksu tukka, tai ohut vaalea tukka, josta päänahka paistaa hiusten läpi.


33. Tuntuu että mulla on yhtäkkiä katkennut hiuksia tosi paljon, että näyttäis et se ois sellasta uutta hiusta tossa ohimolla ja niskassa, mutta ne on tullu niin lyhyen ajan kuluessa että tuskin ne babyhiusta on. Oon vaalentanut nyt ainakin 1,5 vuotta ja aina mun paksut ja hyväkuntoset hiukset on kestäny sen, mutta mitä suosittelisit että tän hiusten katkeilemisen estämiseks ? ja toinen kysymys, onko haittaa jos käyttää joka päivä tehohoitoainetta hiuksille `?:D
- Jos vaalennat aina vain tyven, ei sen pitäisi olla ongelma.. Niskassa ja ohimoilla tosin on ohuempaa hiusta, joka kasvaa hieman muuta kuontaloa hitaammin. Nyt on saattanut käydä niin, että vaalennusainetta on vahingossa näihin hennompiin hiuksiin jo vaalennetulle alueelle, jolloin hiukset haurastuvat ja katkeavat helposti. Hiukset saattavat lässähtää helpommin jos niihin käyttää liian hoitavia tuotteita liian usein, mutta jos tehohoitoaine on kevyeköä, huoli on pääasiassa rahallinen :)


34. Rasittaako PÄIVITTÄINEN pesu hiuksia?
- Ei jos sen tekee oikeilla tuotteilla ja pesee vain päänahan. Latvoja ei oikeastaan tarvitse hinkata shampoon kanssa juuri koskaan. Jätettävät hoitoaineet ovat myös usein huuhdeltavia kevyempiä ja silti hoitavampia. Tämä saattaa helpottaa pesun tarvetta :)


35. Olen miettinyt nyt jonkun aikaa hakea maskeeraajan koulutukseen lukion jälkeen. En ole vaan ihan sevillä koulutusvaihtoehdoista.. Pystyykö ammattikoulussa opiskelemaan maskeeraajaksi, vai onko se se kosmetologin koulutus, miten suuri osa tästä on meikkausta/maskeerausta? Onko yksityisten maksullisten maskeerauskoulujen ja kosmetologi-tutkinnon lisäksi muita vaihtoehtoja kouluttautua?
- En ole varma onko amiksessa maskeeraajalinjaa.. Kääk. Ollapa nyt opinnonohjaaja! Eli eipä ole oman koulutuksen jälkeen tietoa muista (paitsi meidän koulusta tietty), kun ei ole ollut tarvetta kouluttautua :)


36. Kuinka pestä meikkisiveltimiä kotona? (poskipunasivellin Bodyshopista ja puuteri/aurinkopuuterisivellin on vuohenkarvaa) Käykö esim. shampoo? :o
- Shampoo on ihan ok, mutta parhaiten toimii marseilles -saippua. Kastele sivellin viileällä vedellä, pyöräytä sitä saippuan päällä n. 5-10 kertaa siveltimen koosta riippuen, ja pyöritä sitä sitten vasenta kämmenpohjaa vasten kevyesti, mutta napakasti, niin että väri irtoaa. Toista tarvittaessa. Purista ylimääräinen vesi pois ja aseta sivellin pyyhkeen päälle vaakatasoon kuivumaan.


37. Kuinka monta kertaa viikossa kannattaa käydä salilla kiinteytysmielessä ja laihduttaminen päämääränä? Eli jos haluaa saada tuloksia, mutta ei niinkään halua kasvattaa lihaksia.
- MITEN EN OLE VASTANNUT TÄHÄNKÄÄN!? :DD

Kai te kaikki tajuatte, että kiinteys = lihasta. Normaalilla (ja varsinkin laihduttajan) ruokavaliolla ei kasvateta lihasta vaikka rautaa pumppaisi kuinka paljon :). Lihakset tuovat kroppaan ryhtiä. Sanoisin, että 2-3 punttikertaa viikkoon on riittävä säännöllisen aerobisen harjoittelun lisäksi.


38. Kasvatan hiuksiani. Ne ovat hyväkuntoiset ja "liukkaat". Kampaajat ovat sanoneet hiuksiani hyväkuntoisiksi ja lasimaisiksi, mutta hiusta on kuulema paljon. Kuinka usein minun tulisi leikkauttaa latvoja? Tavoitteena siis saada huonot latvat pois, mutta olla leikkauttamatta liian usein, jotta saa kasvatettua :)
- Hieman hiusten kasvutahdista riippuva juttu. Itse arvioisin 3kk olevan sopiva väli normaalin kasvutahdin omaaville.


39. Kyselisin vaan sellasta: että kun mulla on nyt luonnonhiusta olevat teippipidennykset.Ja nää on tosi kuivat, vaikka käytänkin paljon hoitoainetta ja nää on melkein kuin rastan näköset, sellaset pötkylät ja epäluonnolliset. Miten saisin hiukseni näyttämään hyväkuntoisilta, luonnollisilta ja ilmavilta ? :)
- Mitä hoitoaineita käytät? Jos tuotteet ovat rakennepaikkaavia tai tuuheuttavia (mm. tigin heahdshot ja superstar + redken extreme) ne takuttavat pidennyshiuksen täysin. Pidennyshius kaipaa vain kosteutta ja hoitoa. Kaikki latvasuojat<3<3.

Kokeile myös kammata hiuksia harvapiikkisellä kammalla hoitoaineen levittämisen jälkeen.

Valitettavasti osa halvempilaatuisista teippihiuksista on vain täyttä kuraa :(.


40. Elikkä sellainen että olisiko mitenkään mahdollista tehdä postausta jossa olisi eri kasvo - ja silmämuodoille tehtyjä meikkejä. Lähinnä silmille. Kuitenkin on iso silmäisiä ja sitten taas meitä pieni ja pyöreä silmäisiä :)
Sellanen olisi ehkä kiva että ottaisit eri malleja!
Lähinnä ehkä toive/ehdotus kuin kysymys :)
- Onnistuu! :)


41. Kuinka usein on vielä "turvallista" värjätä hiuksia, ettei liialla värjäyksellä tuhoaisi omia hiuksia?
Mitkä on sun lempparimeikit, siis sellaiset jotka ei välttämättä olis kauheen kalliit, mutta silti pysyvät? :)
- Periaatteessa mitä harvemmin, sen parempi. Markettiväreillä värjääminen kuluttaa hiuksia usein enemmän koska hapetteet ovat liian kovia, ja väriä levitetään hiuksiin liikaa. Kampaajan (ainakin hyvän kampaajan:D) käyttämät värit sisältävät vähemmän ammoniakkia tai vastaavia hiusta avaavia aineita ja hapetteet ovat miedompia. Kampaajalla hiusten värjäys vajaan 2kk välein ei ole hiuksille juurikaan haitallista.

Vaalennus ym. käsittelyt ovat sitten asia erikseen, niitä kannattaa välttää kyllä viimeiseen saakka, nimim. kokemusta on =).

Mun lempparimeikit taitavat valitettavasti mennä normaalin kosmetiikankäyttäjän (jollaiseksi siis itseni ennen laskin) kalliin rajan yläpuolelle :/ Näissä asioissa laatu on todella usein = laatu. Mutta jo aiemmin mainitut Bare Minerals, MUFE ja MAC ovat niitä lemppareita. MUSin tuotteiden hinnat eivät ole päätähuimaavia, mutta sieltä löytyy paljon helmiä :)


42. Mitä mieltä olet siitä, että jotkut luomivärisävyt sopivat vain tietyille silmänväreille, esim. että vihreäsilmäisten tulisi välttää kylmiä sävyjä? Itseäni ärsyttää suunnattomasti kaikki: "Ihana väri, muttei sovi minulle." Voisit ammattilaisena kertoa, että onko sillä nyt oikeasti jotain väliä. Tottakai jotkut värit korostaa paremmin plaaplaa, mutta vaikka kärjistetty vastaus!
- Jokaisen ihmisen silmissä on paljon sävyeroja. Vihreät silmät saattavat olla lämpimän tai kylmän vihreät, taittaa siniseen harmaaseen tai ruskeaan. Siksi kaikki väriopin säännöt ovat suuntaa-antavia, ja kuluttajan on niitä välillä vaikeahkoa tulkita. Silmien sävyn lisäksi värin valintaan vaikuttaa tietysti ihon ja hiusten väri.

Kaikki vaikuttaa kaikkeen, ja kun säännöt osaa niitä saa rikkoa mielin määrin! :)


43. Ja jos tilaan maksavana asiakkaana sulta ajan meikkaukseen/hiustenkäsittelyyn, missä otat vastaan näitä tyttösiä jotka asuvat muualla, ja vierailevat pääkaupungissa vain silloin tällöin? Onko se siis mahdollista?
- Tuossa eteisessähän se kampaus / meikkipiste tököttää, tervetuloa vaan. Mutta älkää tulko puukkojen ja pyssyjen kanssa :<

44. Kiitos että olet tuonut mulle elämäniloa! Ylipainoisuus alkaa jo ottaa päähän, ja olet todistanut, että kyllä minustakin voi vielä tulla terve ja hoikka. Kiitos. <3- Ei varsinainen kysymys, mutta ihana kuulla ja ihan hirveästi tsemppiä!!


45. no täs on mikaela taas moi, tosi kiva lukea sun blogia ja kuulla että taas menee hyvin. Itselläkin t'ässä pieni kesäkunto/elämäntapatammikuu menossa, tsemiä omaasi!
üksi küsymys one question, mulla on tosi pitkät ripset ja ostin tällaiset ns. halpisirtotupsuripset, ei ollu henkkamaukka mut about samaa laatutasoa, tulin kotiin ja laitoin ne kiinni kun tajusin että ne pirulaiset on lyhyemmät kun mun omat ripset!! Mistä saan kunnolla pitkät drag-vaikutteiset mustat ripsitupsut?
kiitos jos jaksat vastata, tsemiä talveen!
- Kipaisepa punanaamioon, aprilliin tai peruukkiliike H. Kuokkaselle. Grimasilla ja Kryolanilla nimittäin on näitä mega-drag -räpsyripsiä jotka ovat varmasti sinunkin megahuiskujasi pidempiä :)


46. hei jos haluisin päästä sun "käsittelyyn" eli värjäämään hiuksia ja leikkauttamaan.. ootko jossain liikkeessä töissä? vai?
- En tee töitä missään liikkeessä, vaan freelancena siellä missä töitä on. Yksityiskohtaisemmat kyselyt voi laittaa osoitteeseen: saara.sarvas@gmail.com :)


47. Ai niin, ai niin! Mitä muuten tykkäät esim. näistä YouTube-meikkaajista?

http://www.youtube.com/user/panacea81

http://www.youtube.com/user/xsparkage

- En olekaan ennen törmännyt! :) Rakastuin ensimmäisen tytön aksenttiin<3 Pitääkin kurkkia mimmien videoita läpi ja pölliä parhaat ideat ;)


48. Pitäsikö pidennyksiä pestä vain niille tarkoitetuilla tuotteilla?
- Ehdottomasti ja täydellisesti kyllä, mutta tuotteita jotka on tarkoitettu (ja jotka soveltuvat) pidennyksille on ÄLYTTÖMÄSTI :)


49. Moi!mitä eroa:puuteri ja irtopuuteri?Thanks!
Irtopuuterissa on yleensä enemmän talkkia, ja se kiinnittää voidemaisen ja nestemäisen meikkivoideen paikoilleen. Kivipuuterissa on enemmän pigmenttiä ja sen koostumus on raskaampi. Sitä käytetään meikin korjaamiseen :)


50. saako ihan kuka tahansa osallistua SM-kisoihin vaikka ei olisi minkäänlaista kokemusta tai alan koulutustakaan?
- Saa! Bodypaint on avoin sarja, sinne vaan :)


51. onko kisoihin olemassa joku osallistumismaksu?
- Osallistumismaksu on yleensä ollut n. 60e


52. mistä ostat maalit ja kuinka kauan ne kestävät, ovatko kalliita? (esim kuinka paljon maalia sinulla kuluu yhteen vartalomaalaukseen)?
- Maaleja löytyy mm. kryolanilta, grimasilta ja MUFElta. Maalipurkin / napin hinta vaihtelee 6 ja 40 euron välillä. Yhden "normaalin" maalauksen hinnaksi tulee n. 50e.


53. mistä niitä kynäruiskuja saa ja mikä niiden hinta on? käytetäänkö niihin nestemäisempää maalia?
- Kynäruiskuja saa mm. Temperasta, ja muutamilta maahantuojilta (meidänkin puljusta, mutta enpä kehtaa mainostaa, kysellä voi sähköpostilla :P). Kynäruiskumaalit myydään erikseen ja niitä on vielä hieman huononlaisesti suomen markkinoilla :)


54. entä mistä hankit noi kaikki timangit joita liimailet vartaloon? :)
- Yleensä sinooperista tai hobby pointista. Ulkomailta tilaaminen tulisi varmasti halvemmaksi, mutta tarvitsen niitä useimmiten nopealla varoitusaja..a


55. voiko vartalomaalia laittaa myös hiuksiin?
- Voi, mutta varsinkin vitivalkoiseksi vaalennetun ja vaaleiden hiusten kanssa saa olla tarkkana. Kannattaa käyttää vain vesiliukoista maalia tähän!


56. millä maali lähtee pois?
- Vesiliukoinen vedellä, rasvaliukoinen öljyllä ja alkoholiliukoinen alkoholilla.


57. onko maaleja erilaisia ja minkälaisia sinä käytät mieluiten?
- On. Päätyyppejä on kolme ja ne tulikin tuossa ylemmässä esiteltyä. Itse käytän mieluiten rasvaliukoisia maaleja, joiden huonona puolena on se, etteivät ne kuivu, vaan elävät iholla. Malli siis ei voi esim istua, jos takapuoli on maalattu. Näistä väreistä tulee kuitenkin kaikista kaunein pinta ja efektit.


58. käytätkö silmämeikkiin "oikeita" meikkejä vai samaa maalia?
- Tilanteesta riippuen, useimmiten "oikeita" meikkejä.


59. millaisia siveltimiä ym. tarvikkeita käytät työskennellessäsi ja mistä hankit ne?
- Erilaisia sieniä ja siveltimiä. Ostan siveltimet sieltä sun täältä. Nämä sotkeentuvat helposti, eikä laadulla ole juurikaan väliä. Ei siis kannata panostaa 100e bodypaint -siveltimeen joka on kahden käyttökerran jälkeen musta ja käyttökelvoton.


60. luetko Illusion Magazinea?
- En, olen muutenkin huono seuraamaan muiden töitä, paria hassua taiteilijaa lukuunottamatta. Näin keksin ideat itse, enkä vain alitajuisesti toista muiden töitä :)


61. kuinka paljon rahaa sinulla uppoaa yhteen SM-kisatyöhön?
- varmaan 300-1000€


62. ompeletko itse kaikki asusteet mitä malli käyttää?
- Äiti ompelee suurimman osan "isommista" vaatteista<3. Itse tuunaan tilpehöörit hiuksiin ja kroppaan + kengät.


63. ja kuinka paljon tuollaista rekvisiittaa saa ylipäätään käyttää?
- Vartalosta saa olla peitossa 1/4.


64. kuinka monta päivää/viikkoa ennen itse kisoja saa tietää aiheen?
- Yleensä muutamaa kuukautta aiemmin.


65. Mistä saa ostettua esim. strasseja ja paljonko hintaa? Kun haluaisin tehdä omia koruja :)
- Hobby point fredrikinkadulla ei ole kertaakaan pettänyt luottamustani!


66. Mitä hyviä ja tehokkaita hiusten hoitotuotteita suosittelet?
Mulle tehtiin noin vuosi sitten värinpoisto ja sen jälkeen mun hiukset on ollut latvoista tosi huonossa kunnossa. Joten miten/millä niitä kannattaisi hoitaa? :)
- Alternalla on todella tehokkaita hoitotuotteita, mutta niitä saa suomesta aika rajoitetusti ja hinnat huimaavat päätä. Mutta näitä silti suosittelisin ykkösvaihtoehdoksi! Myös kaikki latvasuojat mm. tigin girl talk ja superficial tekevät hyvää.67. noin ammatilaisen silmin, missä meikkitarvikkeissa/aineissa pitää pihistää mihin panostaa. ja sama hiustuotteisiin. Eli mihin sun mielestä on hyvä satsata rahallisesti ja mistä voi sitte vastaavasti maksaa vähemmän saamalla kuitenki laatukamaa!
- Pihistys tapahtuu duunissa käytettävissä tuotteissa ripsarissa ja irtopuuterissa. Muissa laatu on aika tärkeä tekijä.. Omassa käytössä ripsarin taas pitää olla se yksi tietty, harjan vuoksi :P Hiustuotteissa en pihistäisi missään! Mieluummin pari hyvää purkkia kuin 10 huonoa.


68. Kannattaako hoitoaine jättää päähän kun menee saunaan?
- Ei, ellei hoitoaineessa ole yli 5min vaikutusaika, ja hiuksia suojaa esim. kostealla pyyhkeellä saunan suoralta kuumuudelta.

69. Tiedätkö mitään näistä hiusten kasvua nopeuttavista aineista taisellasista? Voiko niitä käyttää ihan kuinka pitkiin hiuksiin vaan, jos haluaa niiden kasvavan nopeammin?
- Sisäisesti nautittavista luulisin? Edistävät ainakin uusien hiusten kasvua (jos hyvää ystävääni on uskominen :) ) Se päästä ulos kasvanut hiushan on jo mennyttä, sille ei sisäiset popsimiset tee enää mitään. Hiuksen kasvusykli on myös jokaisella yksilöllinen, omat hiukseni esim. eivät vain kasva rinnustaa pidemmiksi, vaikka kuinka kituuttaisin ja mitä tekisin. Kun hius on kasvanut täyteen mittaansa, hiustuppi siirtyy lepovaiheeseen ja vanha hius tipahtaa pois.


70. Jossain postauksessa puhuit varjostusväreistä. Kiinnostaisi miten niitä käytetään ja mitä tuotetta suosittelisit? :) Tähän asti olen itse tehnyt varjostukset aurinkopuuterilla, mutta tulos ei ole ollut mikään erinomainen.
- Aurinkopuuterin ongelma on se, että se on liian lämpimän sävyinen. Varjostusvärinä voi käyttää myös kylmän rusehtavan sävyistä neutraalia poskipunaa. Varjostusta levitetään kasvojen syviin kohtiin. Eli jos laittaisit otsasi eteen yläviistoon lampun pimeähkössä huoneessa, varjostukset tulevat niihin kohtiin joihin valo ei osu.. Ehkäpä teen tästäkin vaan postauksen :D


71. sulla varmaan on kokemusta erinlaisista suoristusraudoista? mitä rautaa suosittelisit? :) niin ja kuinka usein teippijatkoja tulisi uusia!
- Ehdottomasti GHD. Oma rauta on kohta pari vuotta vanha ja uudenveroinen. En vaihtaisi mihinkään. Hinta kirpaisee ostohetkellä, mutta se maksaa itsensä takaisin!

Teippijatkot tulisi uusia noin 2kk välein.


72. Tiedäkkö mitää kikkoja jolla sais ripsistä pidemmät ilman tekoripsiä?
Mitä ripsiväriä suosittelisit joka pidentäis kunnolla?
Kuinka ripset saa taipumaan (ja kestämäänki) ku ne ei tottele taivuttajaa?
- Mm. talikalla on ripsikuitua, jota kammataan ennen ripsivärin levittämistä ripsien latvoihin. Helena Rubinsteinin spectacular mascara oli ennen lemppari, juuri pidentävän vaikutuksensa ansiosta. Taivuttamisen lisäksi ripsipermanentti taitaa olla ainoita vaihtoehtoja. Kokeile vedenkestävää ripsiväriä taivuttimien kanssa! Se kuivuu nopeammin, ja taivutus kestää pidempään.


73. Haluaisin, että tekisit postauksen pelkästään niiden ponien tuunauksesta. Olivat tosi kivan näköisiä ja muutenkin kiva lahjaidea :)
- Ja työasioita taas :D Ponipostaus tulossa!


74. Mitä kampaamoa ja meikkaajaa suosittelisit vanhojentansseja varten? :) Entä millaista kampausta ja meikkiä? Teetkö itse kampauksia ja meikkauksia vanhoihin?
- No suosittelen lämpimästi Flow 21 ja Olgaa, joka vääntää minun tukkani ;). Ja kyllä, teen meikkejä ja kampauksia, muutaman ehkä saisi vielä mahdutettua. Sähköpostia kehiin vaan!


75. mitä mieltä olet näistä Priorin ja Proparin -tuotteista? (auttavat mm. hiustenlähtöön ja vahvistavat hiusjuuria) ?
- Popsin itse priorinia pari viikkoa, joiden aikana vaikutus ei tietenkään ehdi näkyä, mutta erään ystäväni hiukset ovat kyllä saaneet tuotteista potkua. Vaikutukset ovat varmaan aika henkilökohtaisia, sillä toiset saavat tarpeeksi ravintoaineita suoraan ravinnostaan.


76. Oon ottamassa pidennöksiä hiuksiini ja mietin, että voiko ite värjätä juurikasvuja pois kestovärillä jos päässä on sinetti-tai teippihiusnauhapidennökset? Vai pitääkö kaikissa hiuspidennöstapauksissa mennä kampaajalle värjäämään juurikasvu?
- Ideaalia olisi käydä kampaajalla värjäyttämässä, varsinkin jos hiuksesi ovat vaaleat tai moniväriset. Laura kyllä värjäilee aina omaa pidennystään mustalla, eikä se ole ainakaan vielä haitannut pidennysten kestoa ym. mitenkään. (Paitsi että löydän välillä pari värjäämätöntä plänttiä ;) )


77. Hmm, mun pari kaveria opiskelee tällä hetkellä kampaajaks, (ne on opiskellu jo maskeerajaks) niin ne tahtoo sit myös sen alan ammattilaiseksi koska moni paikka vaatii maskeerajilta sitä, et osaa tehdä hiukset..! Onks asia noin??
Itteä kiinnostas kans toi sun homma, mutta opiskelen kosmetologiksi, katellaan sit sen jälkeen ;)
- Hiustenlaittotaito ei ole mitenkään elintärkeä maskeeraajalle (olen ollut kuvauksissa tekemässä myös pelkkiä hiuksia), mutta Suomen kokoisessa maassa laajempi osaamisalue on valtti. Tottakai lehti palkkaa tyypin joka osaa hoitaa koko paketin, kuin monta erillistä osaajaa.


78. Mulle tehtiin parikolme kuukautta sitten ripsien värjäys ja permanentti sillä uudella klipsihommalla. Aina on ollut pitkät ripset ja nyt tuntuu että on tyngät vaan jäljellä. Ei oo hirveesti sen jälkeen tullu käytettyy taivutinta, kun tuntuu että ne ripset lähtee ja lähtee vaan!
- Iiks! En ole tällaisesta kuullutkaan! Ripset onneksi uusiutuvat muutamassa kuukaudessa kokonaan, eli ei hätää, kyllä ne sieltä takaisin puskevat! :)


79. kuulin huhua että ne suoristusraudat mitä ne miehet kaupittelee forumis/kampis vetää vertoja ghd:lle, onks totta? :DDD
toivoo MIIIIIIIIII
- Voi rakas mii, mä epäilen tätä TODELLA paljon, ellei ne ole kuormasta tippuneita ja uudelleen brändättyjä ;P

80. http://unchained.nu/blog/wp-content/uploads/2007/04/sifow.jpg

voitko tehä mun tukan tollaseks?

toivoo no mii?
- Teen rahasta lähes mitä tahansa<3


81. Mistä johtuu, että yleensä kun laitan meikkivoidetta naamaan niin se pysyy kasvoissa tasaisesti koko päivän, MUTTA on kausia jolloin päivän mittaan naamaan tulee meikittömiä läikkiä ja läikkiä johon on kerääntynyt enemmän pakkelia.?? (vaikka sama meikkivoide kyseessä??)
- Iho reagoi niin moneen asiaan. Ruokavalion muutokset, vuodenajat, stressi. Voidaan nyt vaikka olettaa, että stressaantuneempana ihosi muuttuu hieman pintakuivaksi, ja tämän takia meikkivoide joka normaalisti toimii täydellisesti, pakkaantuu nyt näihin herkemmin kuivuviin kohtiin.

Vastakohtaisesti iho saattaa joskus rasvoittua enemmän, jolloin meikkivoide ja koko muukin meikki kasaantuu helposti ilman kunnon pohjustusta ja viimeistelyä.


82. Miten suosittelisit meikkaamaan todella akneisen ihon? Siis näpyt piiloon. Peitepuikko-meikkivoide-puuteri-kerros, vai jotain muuta kenties? Kyse ei siis ole pikkunäpyistä jotka peittyvät tarpeeksi tuhdin meikkivoiteen avulla, vaan oikeasti aknesta (ja aknearvista) jotka punoittavat suurina pitkin naamaa!
- Suosittelen todella lämpimästi ihotautilääkäriä. Katselin juuri vanhoja kuvia ja edesmennyttä pinta-aknea joka hoitui muutaman miedon antibioottikuurin avulla :)

Mutta! Suosittelen baremineralsin meikkivoiteita ja peittotuotteita. Mineraalien on kliinisissä testeissä todetty auttavan ongelma-ihon hoidossa, ja se on kasvoilla kevyt. Omassa naamassa on välillä jos minkämoisia stressinäppyjä ja ne saa kyllä tuota sutimalla luonnollisesti piiloon :).


83. kuinka paljon suoristusrauta kuluttaa hiuksia?
- Ilman suojatuotteita aika paljon, hyvien suojatuotteiden kanssa ei juurikaan :)


84. Kysymykseni koskisi clip on-pidennyksiä. Onko sinulla kokemuksia niistä? Kuinka lyhyisiin/ohuisiin hiuksiin ne sopivat, onko kerrostetut hiukset ongelma? Eniten stressiä aiheuttaisi se, että ne näkyisivät kun ulkona tuulee tms. :DD
- Olen käyttänyt näitä todella vähän, mutta esimerkiksi taran tukka on todella lyhyt, mutta clip-onit sekoittuvat messiin hienosti. Sanoisin, että lyhimmillään hiusten kannattaa olla 10cm. Mitä kerrostetumpi tukka, sitä parempi! Haha, en usko, että tuuli on ongelma, elleivät hiuksesi ole todella lentäväistä sorttia! Samalla tavalla se pidennys heiluu ^_^


85. Toiseksi voisin kysyä miten ihmeessä voisi puolipitkiä kerrostettuja/revittyjä hiuksia laittaa. Yleensä mennään samalla tylsällä "vähän tupeerausta ja lakkaa ja menoksi"-tavalla. :D
- Itse väännän tukkaan osa-ranskiksia ja suoristusrautakiharoita. Välillä kiharran koko tukan ja kääntelen sen vain pinneillä sopivaksi harakanpesäksi pään päälle :D


86. Suosittele mulle joku hyvä ja halpa ripsiväri joka sopii lyhyille ja harvoille ripsilleni! Thanks!
- Maybellinellä oli joskus se ihana one by one -ripsari jossa oli maailman pienin harja.. Se oli ihana lyhyille ripsille, kun jokaiseen sai oikeasti väriä<3 Voisit kokeilla komboa 1. kerros pieniharjaisella pidentävällä ripsarilla ja 2. kerros tuuheuttavalla paksuharjaisella ripsarilla :)


87. Hei! Tiedätköhän sä järjestetäänkö Helsingissä maskeeraajakoulutusta mikä olis tarkotettu vain kampaajille ja kosmetologeille? Tämä koulu olis siis valtion koulu, ei yksityinen. Kaveri oli kuullut opettajaltaan tällaisesta mutta ei muistanut tarkemmin mikä koulu olisi kyseessä eikä Googlekaan ollut kaveri :D Ajattelin et sä saattasit tietää kun kerran sulta varmaan löytyy "sisäpiiritietoa" aiheesta :)
- Hahah, tää vastaus naurattaa ja hävettää mua jo valmiiksi, mutta EN! :D Jos olet jossain koulussa, niin opinnonohjaajilla ne sisäpiiritiedot usein ovat :)


88. mitä kautta pääsit tekemään annalle tuon korun linnanjuhliin? aloin tuossa miettimään että olitko joku bodypaintin mm tai jotain. löysin vasta blogisi mutta vaikuttaa todella mielenkiintoiselta :)
- Tutustuin Annaan suosikin kuvauksissa, ja puvun suunnitellut Carla Ahonius otti minuun yhteyttä asian tiimoilta myöhemmin :)


89. Mikä on yleisin virhe, jota ihmiset tekevät meikatessa? :)
Hmm, toivottavasti ymmärsit tän oikein, mutta jos et, ni vapaa tulkinta :D !
- Hmm. Väärä meikkivoiteen sävy ja aurinkopuuteri! Ja piirretyt kulmat!! Hyi. :D


90. aika kasa kysymyksiä jo valmiiksi! tämä ei sinänsä ole kysymys, vaan nöyrä pyyntö. Voisitko mahdollisesti tehdä joskus postauksen meille, jotka ovat ihan onnettomia meikkaajia/ hiustenlaittajia? siis sellasen tosi rautalangasta väännetyn, jotain kivoja vinkkejä minunkaltaisille tumpeloille joille jo ripsarin levittäminen on vähän vaikeaa ja vaikka kaikkia älä missään nimessä tee näin-juttuja ;)
- Voin kyllä! :)


92. mitä kynsilakkamerkkejä suosittelet? itselläni alkaa lohkeilemaan jo päivän päästä kun olen lakannut :(
- O.P.I.:n lakat pysyvät kuin synti! Kannattaa myös kokeilla pohja- ja päälyslakan käyttöä!


93. Voisitko tehdä postauksen luomivärien laitosta (pysyvistä!) ja varsinkin banaanivarjostuksista? Kerro myös, miten on helpointa tehdä eyeliner-rajaukset ylhäälle? En saa vaan tehtyä ihan silmän reunaan rajauksia, menee aina keskelle luomea :D olis mahtavaa jos tekisit kuvapostauksen (: Kun taivutan pitkiä ja tummia, mutta suoria ripsiäni, ne eivät pysy taipuneena kauaa, annatko vinkkejä miten ne pysyisivät kauemmin kuin 5 minuuttia? (olen kokeillut föönillä lämmittää taivuttimia:P - ei auta)
- Postausjonoon menevät nämäkin! Mutta kokeile niihin suoristuviin ripsiin sitä vedenkestävää ripsaria!


94. Mikä on pahin tyylimoka jonka olet itse tehnyt ja entäpä nähnyt? :)
- Oh. Meikkimogasta tulee mieleen kasiluokalla tapahtuneen laivaristeilyn kohokohta. Tyttö, jolla oli valehtelematta appelsiinin väristä poskipunaa / aurinkopuuteria todella TODELLA härskit läikät "varjostuksina" vitivalkoisella iholla. You looked good enough to eat.


95. Kaduttaako, että laitoit näin paljon kysymysaikaa ja joudut nyt vastaamaan pariin sataan kyssäriin? :-D
- No ehkä tämä 195. vastaus alkaa HIEMAN tuntua :D


96. Olisiko mahdollista saada neuvoja kulmien muotoiltuun?
- Olisi! :D

97. Joskus mainitsit löytäneesi ihanan vähäkalorisen ruokaohjeen, voisit niitäkin liittää tänne yhden jos toisenkin. Onnea muuten saavutuksistasi, vaikka en tämänhetkistä painoasi tiedä. :)
- Näitä on ylempänä jo yksi, mutta lisää on kaavailtu!Mitäs mitäs! Selvittiin alle sadalla, joskin vastaukset ovat välillä pidempiä (joskin sitä vähäsisältöisempiä :D) Mulla ei nyt tän 3,5h vastailun jälkeen riitä energia kaikkien vastausten läpilukemiseen, eli pahoittelen kaikkia loukkaavia + töykeitä + ei kysymykseen vastaavia vastauksia.

MacBook Pro muuten odottelee vara-osaa huollossa, eiköhän se pian kotiudu, niin saadaan blogi taas pyörimään kunnolla<3

32 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

arvostan todella sun paneutumista tähän blogiin!
tutustuin kuukausi sitten, ja nyt jo odotan innolla aina uutta postausta. :) kiitos kivoista vinkeistä, ja tsemppiä jatkoon, vaikutat huipulta sielunsisarelta!

Taina kirjoitti...

jee kiitos jäin lukemaan näitä innolla kolmen aikaan yöllä vaikka aamulla on koulua :o sun blogi on niin hyvä:)

anna kirjoitti...

Löysin blogisi juuri äsken, luin vanhoja postauksia ja olen koukussa! Loistavaa blogittelua. :)

Anonyymi kirjoitti...

öö, ekassa kysymyksessä kysyttiin kyllä että mikä on keikkapalkka, ja nimenomaan sanottiin ETTEI KIINNOSTA KUUKAUSITULOT

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksista!

Anonyymi kirjoitti...

oletko everyday minerals-meikkejä kokeillut? jos, niin mitä olet mieltä?
ja miten sellasta puuterimaista juttua voi sanoa foundationiksi? heh.

Anonyymi kirjoitti...

Noista pidennyksistä olis kysyttävää.. elikkä laitoin reilu kuukausi sitten pidennykset jotka kiinnitettiin leteillä, ja hyvin hoidettuna nämä voivat kuulemma olla jopa vuoden päässä. MUTTA NÄITÄ IRTOAA IHAN ÄLYTTÖMÄSTI! tuntuu, että melkein puolet on lähtenyt pois. Käytän tuotteita ja kampaa joita kampaaja suositteli, harjaan aamulla, päivällä ja illalla ennen nukkumaanmenoa, mutta nämä ovat silti takussa, ja sitten harjatessa hiuksia lähtee PALJON!
Tiedän että on ihan normaalia että näitä irtoaa, mutta onko normaalia että näin paljon, jos nämä voivt jopa vuoden olla päässä? Mitä teen väärin, en halua parin kuukauden välein olla laittamassa uusia siihen 300 euron hintaan : |

Ja lopuksi, olet uskomattoman kaunis : )

Anonyymi kirjoitti...

HEI unohdin sellasta kysyä että laittaisitko jonkun oman ns. hinnaston tänne?

T&J kirjoitti...

Sulle on haaste!

http://muotiamuotia.blogspot.com/2009/01/write-six-random-things-about-yourself.html

-Tiffany

Anonyymi kirjoitti...

Todella ihastuttava blogi<3Kyselisin semmoista, kun olen ollut jonkin aikaa tilaamassa bareMineralsin mineraalimeikkivoidetta netistä, mutta sävyt hieman vielä arveluttavat, niin osaisitko kertoa sopisiko Light vai Medium -sävy paremmin vaalealle iholle jossa on hieman päivetystä?Mitä sävyä itse käytät?
Kiitos jo etukäteen!

Anonyymi kirjoitti...

mistä noita baremineralsin meikkejä saa?

Anonyymi kirjoitti...

hei hyvä saara! kävin joka päivä katsomassa, että joko tää osa 2 ois tullut, ja sitten voi sitä lottovoiton tuntua kun tänään avasin blogin ja tadaa. luin näitä ihan mehuissa. oot mun idoli lähes.. ihana ainakin!
tv.tiia

Anonyymi kirjoitti...

jes tää tuli! kuinka paljon tota askorbiinihappoa pitää sekottaa suunnilleen shampoon joukkoon? :)

Anonyymi kirjoitti...

semmosta kyselisin et mistä noita bareminerals meikkejä saa helsingistä?

Saara kirjoitti...

Moro! Vastaan kommentteihin tarkemmin myöhemmin, mutta nyt alkoi ketuttaa tämä kommentti, eli: mippuliini, olipa asiallinen vastaus, tuli oikein hyvä mieli =) Keikkatulojen ilmoittaminen olisi aika turhaa, sillä ne riippuvat keikasta. 5 - 10 000e =)

Saara kirjoitti...

NONIIN. Päästelin vähän höyryjä, tsorit :D.

Baremineralsia löytyy KICKSeistä, itse käytän sävyjä light ja medium beige sekaisin. Aluksi kannattaa ostaa se starters kit light -sävyllä, ja jos se tuntuu liian vaalealta, sekoittaa siihen vähän aurinkopuuteria!


Everyday mineralsia en ole kokeillut, mutta saatan tilata sieltä testipakkauksen lähiaikoina :)

Aidot mineraalimeikit ovat lähes poikkeuksetta jauhemaisia (ainakin pohjatuotteet sekä luomivärit) ja tästä huolimatta ne ovat vähintäänkin yhtä peittäviä kuin tavalliset meikkivoiteet :)

Ompelipidennyksistä:

Pidennykset eivät itsessään millään kestä vuotta! Pidennystä pitää huoltaa vähintään 2kk välein, tai se takuttuu täysin käyttökelvottomaksi! Samat hiukset siis kiinnitetään uudelleen, ja huolto ei maksa yhtä paljon kuin ensimmäinen kiinnitys :)

Askorbiinihappoa noin teelusikallinen shampoon sekaan!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos miljoonasti vastauksista!
Kannatan tuota kysymys nro. 40tä, itsellä hieman erikoinen naama kaikilta muodoiltaan ja oon aivan hukassa mitä asialle voisi tehdä..


Pakko kysyä vielä että mitä suosittelisit pienille silmäluomille? Luomiväritkin näyttää heti siltä että ne on levitetty liian pitkälle vaikka sitä olis vaan hyvin pienellä alueella.. Ja siis mitään luomivakoahan mulla ei juurikaan oo mitä vois varjostaa jne. Silmät vaan näyttää todella mitäänsanomattomilta.

Anonyymi kirjoitti...

voisitko laittaa joskus kuvia ihmisistä joita oot maalannu ja meikannu? :) niin ja laittanu kampauksia

Anonyymi kirjoitti...

hei paljonko nuo O.P.I:n lakat maksavat? :)

ja sanoit että oikeiden tuotteiden kanssa suoristusrauta ei kuluta juurikaan, niin mitä tuotteita suosittelet? (toivottavasti et jo vastannut tähän, en jaksanut lukea jokaista kysymystä + vastausta, vastasit kyllä hyvin jokaisen probleemoihin) :D

Anonyymi kirjoitti...

Harmi ku et tiedä siitä koulusta, siinähän se ongelma onkin ku oon jo työelämässä niin ei oikein tiedä mistä kysyä :D Mut ei voi mitään :)

Hienoa kun jaksoit vastata kaikkiin kysymyksiin, sain minäkin mielenkiintoista tietoa täältä! :)

Anonyymi kirjoitti...

hei!!voiko hiuksiin laittaa esim. muotovaahtoa,kun on alkamassa suoristamaan hiuksia(eli palaako muotovaahto hiuksiin kiinni tmv..)?

Anonyymi kirjoitti...

moi ! mun käy sua sääliks ku joudut ( en tiä rasittaako se sua kylläkää :D ) ku oot periaattees aina töissä ku sulta tääl kysellää niin paljon kaikkee, eli onko kamalaa kun kaikki käyttää sun ammattitaitoa hyväks täällä ? :D mut tää on kyllä niiiiiiiiiiiiiiiiin hyvä blogi ja tunnut todella ammattitaitoiselta ja muutenkin ihanalta tyypiltä =) kiitos tästä blogistaaaaaaaaaaaaaa<3 ja kiitos vastauksesta =)

Saara kirjoitti...

Anonyymi: Pieniäkin silmiä on niiin paljon erilaisia. Päässä kyllä muhii jo hyvin laaja postausidea kaikenlaisten kasvojenmuotojen meikkaamisesta :)

Anonyymi: OPIt ovat n. 10e / pullo. Jos tykkää tyttömäisestä, niin kokeile ehdottomasti princesses rule -sävyä!!

Suoristusrautasuihkeita löytyy moniltakin merkeiltä, omasta mielestäni paras on GHD joka valmistaa myös suoristusrautoja. GHD:ltä löytyy pelkkää suojasuihketta 3 eri vahvuisille hiuksille, sekä tukea antavia suojasuihkeita. Tuoksuvat ihanilta ja kestävät tällaisella hc-käyttäjälläkin pitkään!

Jenna: Jos törmään entiseen opettajaani, yritän vielä kysellä lisäinfoa! Hän kun on amiksen puolella opettajana niin tietää sen puolen ajankohtaisista jutuista paljon enemmän :).


Anonyymi: En suosittelisi suoristuksen alle mitään muuta kuin suoristusrautasuihketta!

lille: En kai mä tätä tekisi jos en tästä pitäisi! (Ainakaan kovin pitkään.) Mutta joo, aina välillä pitkän duunipäivän jälkeen jotain ikävämpää kommenttia (joita saan onneksi todella vähän!) lukiessa meinaa palaa käpy ja läppäri lentää seinään :P. Mutta itsepä olen bloggaamisen valinnut harrastukseksi. Ja siinä vaiheessa kun sen päätöksen näinkin ammattipainotteisen blogin pitämiseen tekee, pitää kantaa siitä lankeava "vastuu" :).

Anonyymi kirjoitti...

Heip!
Olinkin koko yläasteen ihmetellyt, olitko se sama ihminen, jonka nimi oli Karkki ala-asteella. Hyvä, että näin 8 vuoden jälkeen asia selvis. :D Saako udella, miksi vaihdoit nimeä? :) Ymmärrän toki, että on henkilökohtainen kysymys ja lupaan pyhästi, etten kamppaa sua jos joskus törmään, vaikket vastaiskaan.

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Mukavaa luettavaa tämä blogisi, tähän jää koukkuun :D
Minkä merkin meikkejä muuten käytät tuossa smoky eye-postauksessasi? upea meikki!

Saara kirjoitti...

Anonyymi: Paljasta HETI kuka olet! :D Haha. Ei siihen ollut sen kummempaa syytä, en enää pitänyt nimen pitkästä versiosta, Saara kuulosti paljon aikuisemmalta ;) Ja nimi oli jo virallisesti papereissa, eli vaihdos oli vain oma päätös, ei sen virallisempi. Siskoni teki itseasiassa saman päätöksen yläasteelle siirtyessään, ja vielä uudemman kerran lukion jälkeen, tämä on meidän perheen juttu :D

ninny:
Kiitoksia! Meikit ovat seuraavat:

Varjostusväri MUFEn, harmaat GRIMASin, musta MUSin, ja vaalea helmiäinen l'orealin :) Kajal korres ja ripsari Rubinsteinin Lash Queen.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Voisitko suositella joitain hyviä irtopuutereita?!:)

-minna

Anonyymi kirjoitti...

Moi, ja anteeksi että kysyn vielä vaikka olet varmaan saanut vastaamisesta tarpeeksesi;)
Mutta minkälainen treeniohjelma sulla on nyt? Minkälaista liikuntaa ja montako kertaa viikossa? Oliko se erilainen kun laihdutit? Yritän pähkäillä itselle sopivaa ohjelmaa ja aikatauluja, joten arvostaisin kuulla kokemuksiasi:)

Anonyymi kirjoitti...

hei, täältä tulis taas yksi kysymys, jos jaksat vastata :) Miten pian työllistyit kun valmistuit, tai siis miten sait tungettua itseäsi töihin.. :) olen just valmistunut meikkaajaksi yksityisestä koulusta ja olen vienyt hakemuksia mutta ei missää tarvita meikkaajaa.. en tiedä mitä teen :(:( meikkaus on kuitenkin niin suuri intohimoni!

Anonyymi kirjoitti...

Moi Saara.
Ekaksi suuret kiitokset ehkä koukuttavimmasta blogista pitkään aikaa, keep up the good work! :) Itse asia koskee ripsiä yllätys yllätys. Ripsarin suurkuluttajana räpsyttimien kunto alkaa kärsiä, onko siihen olemassa mitään hoitokeinoa, paitsi tietysti vieroittaa itsensä jokapäiväisestä käytöstä? Siis lähinnä jotain purkissa tulevaa apua. :D

Anonyymi kirjoitti...

Vielä noista pidennyksistä,vaikka oletkin saanut vastailla niistä jo paljon. Eli olen tässä vähän suunnitellut, että ottaisin itselleni keväällä pidennykset. Parutriin olen siis suuntaamassa täällä Tampereella (itse parturia en ole vielä päättänyt, hyviä kampaamoehdotuksia Tampereelta?), mutta mites siellä sitten toimitaan? Katselin tuossa vähän eri parturien pidennyshinnastojakin. Onko partureilla erilaisia pidennysvaihtoehtoja? Kun näistä teippipidennyksistä nyt ollaan puhuttu, niin mitä mieltä itse olet niistä? Mitä näiden välihuolto 2kk välein tulisi maksamaan?
Kärvistelen itse myös tämän tukan kanssa, se kun ei suostu kasvamaan rinnustaa pidemmäksi sitten millään. :/ Mutta kiituksia etukäteen! Ihana & aito blogi<3

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!

Viitsisitkö listata helmet Duroyn siveltimistä? Itse pitäisi jotain uusia : ))

Kiitos ihanasta blogista<3