maanantai 3. marraskuuta 2008

11.10.2008 = sm 2008.
6:00

Herään 3h yöunien jälkeen, ja alan kerätä infernaalisen sotkun seasta kaikkia tarvittavia tavaroita. Äiti oli matkalla Lissabonissa, joten sain selvitä omin nokkineni. Sisko oltiin kyllä hälytetty paikalle, mutta neiti suvaitsi saapua paikalle vasta n. 30min ennen lähtöä.

11:00

Pääsin kisapaikalle järjestelemään pöytääni. Kisa-alue oli eri hallissa kuin aina ennen, ja kaikki tuntui muutenkin täysin erilaiselta. Katselin muiden layoutteja ja piilottelin omaani vielä pöydän alla. Näytti siltä, että kaikkien muiden suunnitelmat ja ideat olivat omaperäisempiä kuin omani. Olin varma, että tällä kertaa jäisin kauas kärjestä.

12:00

Kisan alkukin tapahtui täysin yllättäen. Seurasin normaalia kaavaani, eli meikkasin kasvot ensin, ja heti sen perään piilotin tissit. Ohitse kulkevien tuomareiden katseista saattoi lukea mitä tahansa. Olga toimi kuten suomen parhaan mallin kuuluukin, eli peitti kaikki viluntuntemukset kasvoiltaan mairean hymyn alle.

14:30

Maikkarin toimittaja työntää mikrofonin naamaani kaikista kriittisimmässä vaiheessa. Rautaisen ammattitaitoni (;)) turvin jatkoin työskentelyä täydellä tahdilla ja kerroin työstäni parhaani mukaan. Toimittaja olisi selkeästi halunnut vielä pidemmän kommenttiraidan, mutta enempään eivät minun aikani ja hermoni riittäneet.

14:59

Viimeiset glittereiden puhallukset, laahuksen auki hulmauttaminen ja nyrkin kokoinen timantti vasempaan nimettömään ja morsiameni oli valmis.15:10

Tuomarit arvioivat töitä ja minä panikoin. Vanhan opettajani treenaaman opiskelijaparin työ on _uskomattoman hieno_.

15:50

Siirrymme palkintojenjako -lavan läheisyyteen ja ihmisrykelmä haluaa kuvata Olgaa yhä uudestaan ja uudestaan.

16:00

Odotamme jonossa lavan takana, ja kun kuulen nimeni puristan layoutin reunoja niin, että sormista lähtee tunto. Lavalla asetumme kauniiseen riviin ja tuntuu kuin kuluisi ikuisuus, ennen kuin juontaja avaa suunsa.

3. sija: Kaikki lisäosat valmistettu itse.
"Tää on me... Tää vois niin olla me.. Onkohan tää me?! Huh tää ei ollut me.."

2. sija: Taitavasti käytettyjä lisäosia, layout poikkeuksellisen huolellisesti tehty, erottui joukosta.
"Tää on me!! Tää on ihan varmasti me. Olga eikä eihän tää oo me, tää on niin me.. MITÄ SE EI OLLUT ME. Olga tajuutko??"

1. sija: Lähes kaikkia maskeerauksen keinoja käytetty hyväksi, upea layout, toimiva kokonaisuus.
"Kumpa tää ois me, Olga tän on PAKKO olla me."


Juontajan ilmoittaessa minun uusineen suomenmestaruuden, taisin tirauttaa muutaman kyyneleenkin. Tai aika monta.

Tuntui, että hukun palkintokasseihin, ja seisoimme taas kuvattavana varmaan 15 minuuttia.


17:00

Olga alkaa paljastua violetin maalin pyyhkiytyessä gramma kerrallaan pois iholta. Suihkussa aikaa kului tuttuun tapaan kauan, ja ehdin jutella J:n kanssa puhelimessa. Kerroin tällaiset yleiskuulumiset vaan, en missään nimessä hehkuttanut voittoa.. Ainiin ja J:llä oli syntymäpäivä, ja lupasin omistaa voiton sille.

18:00

Messut sulkeutuvat ja suuntaan isän ja siskon kanssa kohti Helsingin keskustaa. Ruokapaikkojen kirjosta viisas isi valitsi Meccan, jossa söimme kaikkien kehujen arvoisen Mystery Trip -menun. 6 ruokalajia ja vähintään yhtä monta lasia viiniä. En muista milloin olisin ollut yhtä tyytyväinen olooni.

21:00

Pääsen äidin ja isin luokse ja levitän ensi töikseni kaikki palkinnot olohuoneen lattialle. Purkki toisensa jälkeen käyn ne läpi ja hymyilen aina vaan enemmän. Olga sai MUFEn meikkipakin ja yritin valikoida myös äidille muutamia tuotteita kiitoksenosoitukseksi.

Suunnitelmissani oli ollut vielä uniklubin keikan katsastaminen (olen palavasti rakastunut Teemuun), mutta uni vei mennessään.


12.10.2008, 11:00

Herään vanhasta sängystäni, enkä tiedä missä olen. Hetken päästä tajuan kaiken ja muistan samalla koko eilisen päivän tapahtumat. Sama fiilis oli edelleen tallella.

Lähdin ensimmäistä kertaa pariin vuoteen Kauneus&Terveys -messuille seuraamaan opiskelijoitten SM -kilpailuja. Meidän tyypit veivät 2. ja 3. sijat.Joka ikinen stressattu tunti ja uneton yö olivat sen arvoiset, ja tulevat olemaan myös ensi vuonna.


Kaikki kuvat © Mikael Rantalainen.

15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jeeee ihanaa sartsuu ja aivan upee työ taaaaas kerran !! tykkään ku sillä ei oo tukkaa, vaan ainoastaa noi suuret sarvet. ihana ihana <3
-sandra

kullanmuru kirjoitti...

Onneksi olkoon! Olet todella ansainnut palkintosi! Tuo oli todella upea!! :D

Anonyymi kirjoitti...

oot ihna ja onnee! <3 kuulin että bb-kadi ois voittanu opiskelijoiden sm-kilpailut?

Anonyymi kirjoitti...

Onnea paljon! <3
Ei sulla olis vinkkiä kuinka tehdä oikee kunnon disco-meikki? Millä tavalla sais jotain irtokrääsää esim. tähtiä liimattua kasvoihin? :D

PS. OOT KAUNIS !

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa Saara :) Upeita kuvia ja upea maalaus. Toivottavasti julkaiset niitä lisää sekä täällä, että myös virallisilla sivuillasi. Onnea vielä kerran, harmi etten päässyt mukaan kisoihin. Jännitin kyllä ihan mahdottomasti siellä kaukana. Ensi vuonna yritän olla paikalla kun voitat taas=DDDD
Älä koskaan lopeta tän blogin kirjoittamista!
t. Saarafani 1

Anonyymi kirjoitti...

jep onnea paljon!
kirjoitat aidosti, siitä tykkään :)
äläkä ikinä harkitsekaan blogin lopettamista, oot niin inspiroiva ihminen ;)

-Porin tyttö

MouMou kirjoitti...

Paljon onnea voitosta!:)

Anonyymi kirjoitti...

aivan upea, onnea voitosta!
Mitä kautta opiskelit maskeeraajaksi, kävitkö lukiota?

Anonyymi kirjoitti...

kavioeläinfiksaatiota tai ei (ensimmäinen askel paranemiseen on ongelman vai miten se meni), oot paras ikinä!

jään innolla odottamaan tukanleikkuuaikaa :D

-kristiina

Anonyymi kirjoitti...

Ihana hame! Mistä ostettu?

Saara kirjoitti...

HUi! Aianakin miljuuna kommenttia täällä :D Yritän muuten illalla säätää postausta, huomenissa tulee viimeistään!

Sandra: Aina pitää olla jotain uutta, ensi vuonna teen sellaisen kokokarvaisen tyypin ;)

Kullanmuru: Kiitos taas! Kiva kun jaksat melkein aina kommentoida jotain positiivista :))

anonyymi: Kadi voitti opiskelijoiden maskeerauskilpailun jossa aiheena oli Kaaso. Minun ja meidän koulun oppilaat olivat 2. ja 3. ;).

anonyymi: PALJON GLITTERIÄ!! Oi. Ja sellaisa selkeitä värejä. Vaikka koko luomelle turkoosia luomiväriä ja siihen vielä turkoosia glitteriä päälle, ja sitten isot mustat ripset! Irtokrääsät on helppo liimata ripsiliimalla. Hennesin ja seppälän paketeissa tulevat liimat ovat sopivan heikkopitoisia.

saarafani: Huippuonnittelut nimimerkistä, se on ehkä maailman paras ;). Kuvia tulee lisää heti kun aika kalenterissa tuplaantuu :D

porin tyttö: Ei ole ollut suunnitelmissa bloggailun lopettaminen, tänne saa hyvin purettua pään sisältöä, välillä se pitää vaan etsiä rivien välistä.

moumou: Kiitos! :)

anonyymi: Maskeeraukseen ei ole virallista koulutusta, mutta parturi-kampaajan opintoihin kuuluu maskeerausta. Ylioppilas minusta pitäisi tulla ensi keväänä!

kris: Kyllä me joskus saadaan sun tukka lyhkäsemmäksi<3

anonyymi: ginasta tietty, kavioeläinfiksaatioiden lisäksi mulla on ginafiksaatio ja uusi hennesfobia :P

Anonyymi kirjoitti...

onnea voitosta! :)

muuten, haluaisin kysyä, kuinka kauan menee meikin ja "maalien" sun muun poistamiseen mallin iholta?
hehh en oikein osaa tätä "sanastoa" ^ ;>

pauliina/yes dear kirjoitti...

onnea kamalasti :)

Saara kirjoitti...

anonyymi:

Sanotaan että reilu tunti, ja senkin jälkeen vielä muutama päivä että viimeisetkin maalijäämät lähtee suurimmista ihohuokosista ja taipeista (kainalot, kyynärpäät, korvan sisukset :D)

piu: Kiitos!! :)

Heidi kirjoitti...

OOhh!! Tosi paljon onnea vielä!!