sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Inglourious Basterdstäältä.
Taattua Tarantinoa alusta loppuun. Tuolla lauseella ainakin mut saa katsomaan lähes mitä tahansa ja Inglorious Basterds lunastaa odotuksensa täysin.

Mikä onkaan ideana? Kuten leffan alussa todetaan: "Once upon a time in Nazi occupied France.."

Sotasatua, pikimustaa huumoria, mahtavia näyttelijäsuorituksia ja verta jota lentää pitkin ruutua enemmän kuin vilkkaassa veripankissa on pulloja. Pieni ryhmä juutalaisia sissisotilaita niittaa Brad Pittin johdolla natseja kuin heinää ja kylvää ymmärrettävästi kauhua. Useat eri tahot punovat suunnillaan Hitlerin murhaa ja kaikki kietoutuu yhteen vallan hurmaavasti ja sanomattakin selvää - verisesti.

Leffa on ihanan autenttinen, mutta silti niin absurdi. Ranskalaiset puhuvat ranskaa, saksalaiset saksaa ja britit ja jenkit englantia.. Niin ja italiaa, mutta ottakaa siitä selvää teatterissa :D. Lempihahmoikseni nousivat oletusten mukaisesti Hans Landa (Cristop Waltz) ja Aldo Raine (Brad Pitt). Myös Hugo Stiglitz jäi mieleen elävästi, hieno mies.


En uskalla selittää juonesta sen enempää, en tahdo spoilata mitään. Suosittelen leffaa kaikille, joiden mielestä Sweet Home Alabama on huonoin koskaan tehty elokuva the Cell 2 rinnalla ja joille Tarantino on synonyymi ainutlaatuisille elokuville.

Ja oikeastaan, ihan kaikille muillekin ikärajan ylittäville ;).

32 kommenttia:

anna kirjoitti...

Sweet Home Alabama ON huonoin koskaan tehty elokuva ja Tarantino = parhautta! En malta odottaa että pääsen kyyläämään tuon, en ole vielä yhtään Tarantinon verijuhlaa päässyt mehustelemaan teatteriin, Kill Billin aikaan olisi ollut jo kiinnostusta vaan ei ikää. Kiva kuulla että Tarantino -diggariin on tuo uusikin uponnut. :)

Jenna kirjoitti...

Basterds oli kyllä niin mahtava leffa, tykkäsin ihan älyttömästi :) Ja se Rainen italia oli jotain..uskomatonta :DD

Anonyymi kirjoitti...

Jes! Kävin katsomassa tän pätkän ja oli kyllä aivan LOISTAVA. Paras näkemäni leffa vähään aikaan, vaikka verta lenti hieman liikaa mun makuun:D meinasin pyörtyä kun Brad Pittin sormi oli von hammersmackin sääressä. nami

Anonyymi kirjoitti...

Oon odottanu tätä leffaa kuukausia. Tarantino on paras.

Anonyymi kirjoitti...

Perjantaina olis tarkotus käydä katsomassa. :)

Tuija kirjoitti...

Christoph Waltz veti kyllä mielettömän roolisuorituksen! :) Hyvä elokuva kaiken kaikkiaan.

Iidi kirjoitti...

Oli kyllä todella hienosti toteutettu leffa. Ja Christoph Waltz oli loistava. Ja mun mielestä ehkä Brad Pittin yks parhaista rooleista.

globetrotter kirjoitti...

Hei Saara!

Voiko sinulle lähettää sähköpostia johonkin osoitteeseen? Minulla olisi eräs työhön + blogiin liittyvä asia.

Anonyymi kirjoitti...

se on kyllä naurettavaa kun yleensä leffoissa esim. saksalaiset puhuu huonoa englantia saksalaisella aksentilla. siis mitä helvetti?! :D

Anonyymi kirjoitti...

Oli tosiaan hyvä elokuva, lukuunottamatta niitä mun makuun vähän liian raakoja kohtauksia. Eipä se kyllä kauheesti häirinny, kätevästihän ne silmät sai suljettua vähäksi aikaa :DD Munkin täytyy yhtyä tähän Christoph Waltz -ylistysjoukkoon. Aivan mahtava suoritus, ihanan hulvaton hahmo tuo Landa, ai että! On kyllä todellinen rikkaus osata puhua montaa kieltä sujuvasti..

Kat kirjoitti...

Oli kyllä helvetin hyvä! Siis Christop Waltz veti kyl ihan sanattomaks, mutta en mä muitakaan näyttelijöitä tai hahmoja mee haukkumaan, hyvää työtä kaikki tyynni. Ja voi miten paljon voi nauraa itekseen kotona YKSIN, kuin nyt kun katson Youtubesta repeatilla "OOH IT'S A BINGO!"-clippiä :-----D Kyllä Tarantino veti riman taas aika korkeelle, sano Nyt-liitteen ankeet tapanimaskulat mitä tahansa. Loistavaa, ihan todella!

Joku oli muuten tuolla aikaisemmissa postauksissa toivonut sun kertovan että kuinka paljon se Make up foreverin superihana HD-meikkivoide verottaa kukkaroa, muakin kiinnostaisi? :)

rósa kirjoitti...

oikeesti oot niin ihana ! aina ku nään josain sun kuvia niin tulee semmonen suuri inspis et haluisin panostaa ulkonäkööni ihan todenteolla, sulla on niin mahtava luonne mikä paistaa ulos susta oot niin kaunis ja sun hiukset on luv <3 ois ihanaa jos laittasit vaikka jotain asu kuvia tänne ja ittestäs enemmän juttuu ja kuvia ! koska oikeesti oot vaan niiiin ihana <3 (==

Anonyymi kirjoitti...

"Anonyymi sanoi...se on kyllä naurettavaa kun yleensä leffoissa esim. saksalaiset puhuu huonoa englantia saksalaisella aksentilla. siis mitä helvetti?! :D"

---lol, ehkä se oli tarkoitus kun ei ne näytelly mitään jenkkejä vaan ihan saksalaisia.

Oli pitkästä aikaa loistava leffa, mietin jo ettei nykyään tule mitään hyviä leffoja, mutta Inglourious Basterds ja Watchmen kyllä näytti että vieläkin osataan.

daima kirjoitti...

Mun on kyllä sanottava, että Brad Pitt ei vakuuttanut kyllä tässä yhtään. Se oli jotenkin tosi epäaito eikä istunut yhtään siihen sen roolihahmoon, joka kokonaisuudessaan oli vähän kökkö. Mut hieno leffahan se oli:)

Sari Kotokunnaalta kirjoitti...

Jahas. Tais Tarantinon viimeisin iskeä muihinkin. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hahahahaha nauran vieläkin ääneen sille italiano kohtaukselle :DDD Elokuva oli ehdoton kymppi plus!

Anonyymi kirjoitti...

Hei Saara!

Olisko mahdollista saada sulta joltain vinkkiä arpien meikkaamiseen? Että miten ja millä tuotteilla? Ongelma ei niinkään ole punoitus vaan kuopalla olevan arven "nostaminen", tiedäthän? :) Olisin hirmu kiitollinen!

Anonyymi kirjoitti...

voisitiko vinkata jotain hyvää suoristusrautaa? GHD kuulemma tosi hyvä, mutta aivan liian kallis mun kukkarolle. minkälainen kannattais olla?

Anonyymi kirjoitti...

Tolla yhellä anolla meni kyllä pointti ihan totaalisesti ohi! LOL. tarkotin että YLEENSÄ leffoissa ku esim. saksalaiset puhuu keskenään. miksi SAKSALAISET puhuisi KESKENÄÄN huonoa englantia eikä SAKSAA. Tässä uudessa Tarantinossa sitä epäkohtaa ei ollut.

Anna kirjoitti...

Arvaa paljo mä sain leffasta irti ku piti kääntää Alexille? Ens kerralla vois olla joku varottamassa, että se Tarantino on tehny leffan missä puhutaan 80 % ajasta muilla kielillä ku englannilla?!:D

Ja joo, hajosin ehkä eniten siihen Pittin Errividerziin:D

More To Love!-Mimmi kirjoitti...

Tää on niitä PAKKO NÄHDÄ-leffoja!

Lotta kirjoitti...

Ciao!

Kuinka usein suosittelet hiusnaamiota? Mitä merkkiä suosittelisit kuiville hiuksille? Olen käyttänyt Nivean kuiville hiuksille tarkoitettuja tuotteita ja shampoo ja hoitoaine toimivat mutta saman merkin hiusnaamio jättää hiukset jotenkin todella rasvaisen oloisiksi, joten se tuote ei ehkä sovi mulle.

Lotta

Aléx kirjoitti...

et varmaan tuuu ikinä vastaamaan näihin kommenteihi mut oot siis toosi ihana persoona ja ulkoisestikin ihan täydellinen, mutta niin mul on semmonen ongelma kun mulla on naamassa aika paljon luomia ja semmosia VESIROKOSTA jääneitä koloja niin osaatko yhtään sanoa millä saisin ne peitettyä ? (= ois toosi kiva jos osaisit yhtään avustaaa mua tän SUUREN ongekman kanssa :D

Anonyymi kirjoitti...

tee itestäs enemmä juttuu tänne esim. asukuvii ja semmosii oot niin kaunis <3

Anonyymi kirjoitti...

"Anonyymi sanoi...

tee itestäs enemmä juttuu tänne esim. asukuvii ja semmosii oot niin kaunis <3"

Ei tämä mikään muotiblogi ole! :D

Anonyymi kirjoitti...

suatana

Anonyymi kirjoitti...

Totaalisesti out of topic, mutta mulla on tärkeääkin tärkeämpi KYSYMYS PUNAISISTA HIUKSISTA!!!!!!! eli nehän haalistuu aika nopeesti, ja nytmulla on tämmönen ruosteen/oranssinpunainen tukka. ostin cutrinin sävyshamppoon jonka sävynä on radiant copper. Kuinka suuri paljon shamppoo nin 5 kertaa viikossa käytettynä "värjää" hiusta, tuleeko siis eroa kunnolla? ostin myös tommosen värjäävän vaahdon tyvikasvua varten, goldwellin copper gold. mulla on aika tummat hiukset joten kuinka paljon toi auttais tyväriin? liikkeesä sanottiin että puolikin tuntia voi antaa vaikuttaa hiuksissa.en viittis alkaa säätää kotiväreillä ja maksaa joka kuukausi maltaita kampaajasta. olisin tosi kiitollinen jos vastaisit :=) !!
Anna

eeäm kirjoitti...

hiukan offtopic mutta kuin isot noi sun venytykset on? Ja ootko tilaillu tunneleita tai venytyspuikkoi netistä mistään? (: thnx

Tiksu kirjoitti...

Kannattaa katsoa myös Enzo G. Castellarin ohjaama alkuperäinen The Inglorious Bastards leffa vuodelta 1978. :)

H kirjoitti...

Meikkaatko tänään Annaa Elämä lapselle -konserttiin? :)

Anonyymi kirjoitti...

onko antilla silmissä vassuva!

Anonyymi kirjoitti...

Postausinto kadonnu??

Mistä oot ostanu ton eteises ton hyllyn/laatikoston missä on noi kaikki meikit? ÄLÄ VAAN SANO ETTÄ IKEASTA!!!