keskiviikko 20. toukokuuta 2009

MyBook.

Koska mun tukassa on yet again yksi taittosävy, saatte sen tukkapostauksen vasta huomenna :P. Jos kerkeän sitä silloinkaan väsäämään. Kerron teille nyt tässä tiiviisti loppuviikon aikataulun, että ymmärrätte vähän, missä mennään.

Ke: 8-16, duunia, 17-18 duunia, 18 -> yksityistilaisuus ;)
To: 8-12 duunia, 17-22 duunia
Pe: 10-14 duunia, 18-> duunia
La: 8-13 duunia

Näiden ohella mun täytyisi:

Siivota koko kämppä sukukoreaksi, suunnitella 2 bodypaintia, duunata koevedokset parista ylppärisafkasta, värjätä äidin ja leikata isin tukka, hoitaa erinäisiä ylppäriasioita sekä lepytellä ystäviä, joita olen laiminlyönyt röyhkeästi.

Eli aikani on lähipäivinä hieman kortilla! Väännänpä nyt kuitenkin tässä klo 3:00 teille vielä yhden haasteenpoikasen joka iski Mungolifen suunnasta. Viisi lempparikirjaa/sarjaa olkaa hyvät!

Sanotaan nyt ensin, että kun rakastun kirjaan / kirjoihin, luen ne kerta toisensa jälkeen uudelleen. Joka kerta löytyy uusia näkökulmia ja oivalluksia.


1. Philip Pullman - Universumien Tomu -trilogia




Kolme kirjaa, jotka olen lukenut lukemattomat (hohohoho) kerrat. Loppuratkaisu saa kyyneleet silmiin joka kerta ja kahden nuoren seikkailu rinnakkaisissa, toisiinsa kietoutuvissa todellisuuksissa on kirjoitettu lumoavan koukuttavasti.

Kirjat ovat saaneet kritiikkiä eräiden kristittyjen ryhmien piireissä, varsinkin Kultaiseen Kompassiin perustuvan elokuvan julkaisun jälkeen. Uskontoa kyllä kritisoidaan vahvasti, mutta ainakin näin kirjan maailmassa perustellusti.

Ehdottomasti rakkain kirjasarja, jolle elokuva ei luonnollisesti tee oikeutta.



2. Stieg Larsson - Millenium -trilogia




Mä taistelin pitkään, sillä enhän mä mistään dekkareista tykkää. Kuinka väärässä olinkaan! Luin ensimmäiset kaksi osaa vajaassa kahdessa viikossa muka säästellen, ja viimeistä jaksoin säännöstellä lähes kuukauden ajaksi.

Kun pääsee alun tarinoinnin ja hidastempoisuuden ohi, action alkaa. Välillä inhorealistiseksikin äityvät tapahtumat saivat minut keskellä yötä mm. pomppimaan sängyssäni, pelkäämään pimeää ja valvomaan 4h liian pitkään.

Aivan uskomattoman käsittämättömän mahtavan megalomaanisen täydelliset loppuhuipennukset ja ehkä maailman viilein mimmi Lisbeth Salander.

Ehkä ne mustat hiukset sittenkin... Ihan lyhyinä... Ja lisää lävistyksiä ;)



3. Erlend Loe - Supernaiivi



Klassikko tämäkin. Koin suurta mielihyvää, kun en ollut ainoa joka haluaa hakan! Mutta mistä löytyisi Saaralle aito ja oikea puun ja punaisen sekoitus vasaran kera?

Kirja kertoo nuoresta miehestä jonka elämässä mikään ei enää oikein tunnu miltään. Teksti on välillä niin tuhtia tavaraa, että sivun lukemiseen tuntuu kestävän ikuisuus. Se ei haittaa.

Karkoitan kirjan avulla silloin tällöin niskaan kertyneen pessimistisyyden rippeet ja löydän uudelleen sen pienen naiivin Saaran joka innostuu suunnattomasti löytäessään jojon<3.



4. Harry Potterit

Tarvitseeko mun edes selittää tätä? Ne jotka tajuaa, tajuaa. Ne jotka ei, ei varmaan ikinä tajuakaan, eikä tällainen parin kappaleen buffaus tule tekemään ihmeitä :P. Rakastan ja fanitan ja tiedän naurettavan paljon ja jokainen on luettu läpi vähintään kolmesti.

Voisinkin taas kesällä aloittaa alusta...

Viimeisessä itken muuten aina ihan räkä poskella.



5. A Child Called It




Ehdottomasti ahdistavin kirja, jonka olen koskaan lukenut. Kertoo tositarinan yhdysvaltalaisen Daven lapsuudesta äitinsä pahoinpitelemänä.

Ainoa positiivinen asia kirjassa oli se, että tämä ihminen selvisi kaikesta huolimatta hengissä. Siihen se sitten jääkin. Dave on joutunut kestämään käsittämätöntä henkistä ja fyysistä väkivaltaa vuosien ajan, muun perheen seuratessa vierestä. Herättää todella suuret määrät empatiaa, ahdistusta ja rakkautta omia vanhempia kohtaan.

Kirjaa on kritisoinut muutama asiaan kuuluva henkilö. Tiedä sitten, onko tarinalla oikeasti toinenkin puoli, vai haluavatko henkilöt vain pestä omat kätensä tarinasta.

Teksti pistää joka tapauksessa miettimään.



Seuraavaksi on varmaan pakko tarttua niihin "muutamien" hehkuttamiin vampyyrikirjoihin ;).

Oon nähnyt tän jo ihan melkein kaikilla! Mä tutkin keneltä tää puuttuu ja haastan myöhemmin.. Nyt suihkun kautta nukkumaan!

43 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa lukea NE vampyyrikirjat :) Leikin kolme viikkoa kirjojen lukemisen jälkeen, että kihlattu on vampyyri :P Ja joo, olen sentään jo kohta 25-vuotias ja tuleva äiti. Gabaldonin Muukalainen kannattaa kans lukea, jos et ole vielä lukenut. Sitäkin tarinaa on koko sarja, mutta itse olen vasta ekassa kirjassa ja se on HYVÄ!

Mirre kirjoitti...

hmm, mun äippä suositteli kans tota Stieg Larsson - Millenium -trilogiaa, joten ehkä mun pitäis se lainata se siltä kun kerran on top 5:ses ;)

Anonyymi kirjoitti...

Mä oon miettinyt että täytyisikö mun lukea noi Phulmanin kirjat joskus :DD toi kaukoputki on kyllä kuulemma älyttömän surullinen, mitä oon kuullu!

Ja muuten tuli mieleen tosta viimesestä kirjasta, että jos haluat lukee jotain samantyylisiä nii Torey Haydenilla on ihania tositarinoita! Ja muistaaksnei ne kaikki päättyy melko onnellisesti, sen takia tykkään lukea niitä :)

Ja voisin suositella kanssa että lue Sinuhe egyptiläinen ja Geishan muistelmat :DD ainaki ite tykkäsin.

Nyt oon haksahtanu lukemaan Perillinen-sarjaa(Lohikäärmeitä, ihanaa!) ja Alex Raider sarjaan(Agentit on myös ihania!) ja tunnen itteni ihan 10v. pojaksi lukiessani varsinkin noita Raidereita, mutta jaa ;DD

Muuten ite voin sanoa että henkilökohtasesti en tykänny noista vamppyyrikirjoista(oon varmaan ainoa?) se johtuu varmaan siitä että en oo mikään kauheen romanttinen ihminen tai jotain :''D Ja Bellan ois pitänyt ottaa Jacob!! murmur

Oho tulipas pitkä viesti taas, no toivottavasti ei haittaa :DDDD

ps. Mäkin fanitan Harry Pottereita!<3

-Halina

Minya kirjoitti...

Vampyyrit rulettaa. Neljäs kirja puolessa välissä.. :D Joku väitti, että suomennokset olis kökköjä, mutta en osaa sanoa kun en ole niitä selannut.

Duunissa teinien seassa ja ne lukee ihan samaa sarjaa :D.

Lraa kirjoitti...

jaksamisia saara sulle tähän viikkoon! :)

Tiinanen kirjoitti...

Ei kannata lukea niitä vampyyrikirjoja! Tiedät kyllä miksi, jos jaksat/ehdit käydä blogissani katsomassa mitä mä aiheesta kirjoitin...

Anonyymi kirjoitti...

Toi Dave Pelzerin a Child called "it" on loistava. Oon tosin lukenut sen suomeksi, ja sen nimi oli käännetty "Pimeänpojaksi" hmm....mitä lie suomentajan päässä luukkunut:Dd

Anonyymi kirjoitti...

eli liikkunut:-----------D

Anonyymi kirjoitti...

yksi kans tosi karmiva mutta älyttömän hyvä kirja on nimeltä "poikani kevin", kertoo äidin näkökulmasta pojastaan josta tulee koulusurmaaja. tai se periaatteessa kertoo miten siihen pisteeseen tultiin.. se kija on kyllä todella koskettava ja periaatteessa koko stoori selviää vasta vikoilla sivuilla. sain äsken luettua mut voisin kohta lukea uudestaan :D
suosittelen!

Maiju kirjoitti...

Aah Potterit on huippuja! Toi on niin totta, että joko niitä tajuaa tai sit ei koskaan. Khaled Hosseinin kirjoja kannattaa kokeilla :)

Anonyymi kirjoitti...

Pojken som kallades det, otin luettavaksi koska oli lyhyin kirja. Enpä sitten tiedä oliko helpoin kirja.

Jos olet pitänyt yhdestäkään harlekiinisarjan kirjasta tai muista kioskipokkareista niin pidät Houkutukseta myös. Äh, hankala sanoa ehkä vertaisin näitä replika-sarjaan vähän enemmän vain sivuja.. Pullmanin jälkeen eivät tunnu missään. En kyllä erehtyisi kehumaan kirjaa, mutta lukea ne on melkein pakko että on lupa haukkua.:)

Anonyymi kirjoitti...

Noh,
olet lukenut ihan ok kirjoja. Ei tehnyt mitään supervaikutusta, muttei se ollutkaan kaiketi tarkoitus.

Ja älä lähde lukemaan niitä Vampyyrikirjoja.
Se saga on ehkä huonoin pitkään aikaan lukemani, sisällötön, yksinkertaisesti erittäin huonoa kirjallisuutta ilman persoonaa tai tunnetta. Liikaa mielikuvia ilman otetta.
Se nyt vaan on huonosti kirjoitettua paskaa.

Tuulia kirjoitti...

Mäkin venytin tota Larsonin trilogian lukemista monta viikkoa, koska en pahemmin välitä dekkareista. Heti kun aloin lukemaan oli koukussa, ja nyt, noin puoli vuotta kirjojen lukemisen jälkeen kuvittelen edelleen Lisbethin olevan elävä ja oikea ihminen, eikä vain kirjan hahmo :D

Eli ehkäpä parasta mitä olen lukenut ikinä :)

Anonyymi kirjoitti...

Siis Harry Potterit - KYLLÄ.
;)
Sun blogisi on yksi parhaita. Kirjoitat todella sujuvasti ja persoonallisesti sen lisäksi, että olet älyttömän lahjakas siinä mitä teet.
Ja paljon onnea ylioppilaalle!

-M

supernaiivi kirjoitti...

"Teksti on välillä niin tuhtia tavaraa, että sivun lukemiseen tuntuu kestävän ikuisuus."Tota lausetta kyllä vähän ihmettelin! :D Supernaiivihan on maailman kevyintä luettavaa, sillä Erlend Loen tyyli on nimenomaan kevyt, helppolukuinen ja ironinen. Ja tuon kirjanhan lukee yhdessä hujauksessa! :)

iida kirjoitti...

^ mä oon kyllä täysin samaa mieltä saaran kanssa, mulla kesti välillä vaikka miten pitkään päästä eteenpäin, kun jäin miettimään niitä juttuja mitä se päähenkilö tarinoi :D

riippuu tietysti varmaan ihan lukijasta, pitääkö välillä pysähtyy miettii niitä kaikkii pohdintoja.

wääk, välitän saara sulle supervoimia ton työtaakan hoitamiseen ! <3 ihan hullut työpäivät :D

iida kirjoitti...

^ mä oon kyllä täysin samaa mieltä saaran kanssa, mulla kesti välillä vaikka miten pitkään päästä eteenpäin, kun jäin miettimään niitä juttuja mitä se päähenkilö tarinoi :D

riippuu tietysti varmaan ihan lukijasta, pitääkö välillä pysähtyy miettii niitä kaikkii pohdintoja.

wääk, välitän saara sulle supervoimia ton työtaakan hoitamiseen ! <3 ihan hullut työpäivät :D

Saara kirjoitti...

Laura...: :D Pitää etsiä!


Mirette: Ihan mahtavat kirjat!


Halina: En tiedä haluanko! :D Vieläkin on traumoja tuosta =D

Alexista tuli mieleen, että kokeile Artemis Fowleja ^_^


Minya: Alkuperäisversioita minäkin selailin :) Tykkään lukea englanniksi.


Lraa: Kiitos!


tiinanen: Käyn kurkkaamassa :D


Anonyymi: No onpa taas ollut neroja kääntämässä =D


Anonyymi: Hui :O


Maiju: Pistetään listaan! :)


Anonyymi: Hehe, replikoita muuten tuli luettua joskus paljon. Ja Animorphsia myös :D



Anonyymi: Tässä ei kai ollut haasteena "5 korkeakulttuurisinta, kriitikoiden arvostamaa, historiallisesti merkittävää ja palkittua mestariteosta, jotka olen lukenut" ;)


winda: Siitä kyllä maalautuu niin realistinen kuva! Ihan mahtavaa!


M: Kiitos paljon paljon! :)


supernaiivi: Nyt muuten tajusin, että mietin Tosiasioita Suomesta... Siinä on nimittäin välillä sellaisia hehtaarivirkkeitä, että Kafkakin kavahtaisi :D

virnu kirjoitti...

Haa Potterit on parasta! Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Itse on tullut luettua useaan otteeseen kaikki suomeksi ja englanniksi. Nyt kuuntelen niitä äänikirjoina englanniksi, suosittelen! En varmaan ikinä tule kyllästymään pottereihin :)

Toisinaan odotan kirjettä Tylypahkasta! :)

Anonyymi kirjoitti...

SAARA ! Pelasta. Voisitko tehdä meikki + jonkun kampauspostauksen ennen tulevia yo-sun-muita-juhlia ? Help me ! (:

Smokey eyes kirjoitti...

Supernaiivi on ihan loistava:> oon lukeny sen monet kerrat, se on niin hellyyttävä...

anni kirjoitti...

joo supernaiivi on tosi hyvä! loen muutki kirjat on aika hyviä, ei tosin supernaiivin vertasia ihan.
mut NIISTÄ vampyyrikirjoista en kyllä tykänny yhtää.

m kirjoitti...

itkin ja itkin ja itkin ku luin tota pimeän poikaa! ja suosittelen kaikille, saa oman elämän näyttään ruusuilla tanssimiselta, oli se millanen tahansa.
kirjat jotka saa tunteet pintaan on vaan jotain maailman parasta.

Anonyymi kirjoitti...

Universumien Tomu on vaan niin ihana :] Luin sen ala-asteella, toisen kerran yläasteella ja nyt yliopistossa aloitin taas. Ja uskontoon kohdistuva kritiikki on huomattavasti taitavampaa kuin esim. kökköisessä Da Vinci -koodissa tai lapsellisen provosoivassa Heijastuspinnassa...

Universumien Tomu ja Narnia on kirjasarjoja, joita en ole uskaltanut lukea aikoihin - rakastin niitä lapsena niin kovasti, että maailmani menisi rikki, jos en pitäisi niistä enää.

Anonyymi kirjoitti...

I ♥ HARRY POTTER

ei sitä oikein pysty ees selittämään, kuinka ne kirjat iskee ja lujaa.. no ainakin helvetin hyvä kirjailia

HannaM kirjoitti...

Universumin Tomu on ihana! Olin siihen etenkin yläasteella niin ihastunut, että pistin äidin ja isukin kustantaan kielikurssin Oxfordiin, että pääsin istuun Lyran ja Willin penkille! :DD (no oli siitä kielikurssista toki muutakin iloo ;>)

Anonyymi kirjoitti...

hei tarttisin apua mahd pian!
haluisin samanlaisen meikin ku tossa linkissä! kerro miten tommosen saa tehtyä. etenki noi huulet on kivan kesäset. :-)


http://static.iltalehti.fi/viihde/tuksu1905SL_vi.jpg

Anonyymi kirjoitti...

"Seuraavaksi on varmaan pakko tarttua niihin "muutamien" hehkuttamiin vampyyrikirjoihin ;). "

Ei, ei ja vielä kerran ei.
Jos haluat lamaannuttaa aivosi tällä scheißella jota ihana Meijeri on kirjoittanut niin go ahead, odotan innolla mitä mieltä olet kyseisistä teoksista.

Luvassa on takuulla vähintäänkin viihdyttävää adjektiivien oksennusryöppyä ja itsesäälissä kieriskelyä, kun kaikki on niin päin helvettiä, mutta kun jumalaisen kimalteleva mosaiikkisen komea Edward tulee ja pelastaa, kaikki on taas hyvin.

Hyviä lukuhetkiä!

Norppis kirjoitti...

Universumin tomu on kyl todella hyvä sarja. Itse olen henkeen ja vereen potteristi, ja myönnän sen xD

Vampyyrikirjat aattelin lukea seuraavaksi, nyt on kesken muste-trilogia..

kullanmuru kirjoitti...

Jee, Potterifaneja on enemmänkin. Tuo sinun ensimmäinen mainitsemasi sarja kyllä kiinnostaisi. Pitää varmaankin se lukea lähiaikoina!!:D

Karpalo kirjoitti...

Taru Sormusten Herrasta -trilogia on mun yksi lemppareista, englanniksi paljon parempi kuin Suomeksi. Samaan syssyyn piti tietenkin lukea The Hobbit ja Silmarillion. Mä en voi tajuta, miten kukaan on voinu keksiä sen kaiken!!!!

En millään malttais oottaa Hobbit-leffaa, itse trilogia oli mielestäni yksi hienoimmista elokuvista koskaan tehty joten toivon, että Hobbit jatkaa samaa rataa.

Tuli muuten luettua nuorempana Neiti Etsiviä ainakin joku 60 kappaletta. Pitäs myös noi Potterit lukea, ensimmäiset 2,5 kirjaa vasta takana.

Anonyymi kirjoitti...

1. ja 4. sijat on parhaat! Oot yks harvoista suomalaisista ketä tiiän et fanittais kans golden compassia ja muita! tai no siitähän tuli se leffa mut nii

Kirjatoukka kirjoitti...

Muuten kirjavalinnat hyviä (vaikken Pottereistä itse niin välitäkään, mutta ymmärrän kyllä miksi muut tykkäävät), mutten tajua tuota A Child Called "It":a. Siis olihan se ihan järkyttävän hirveää luettavaa tarinaltaan, mutta valitettavasti myös kieleltään. Aikamoista kidutusta, sillä kirjoissa mulle kuitenkin pääasia on hyvä ja vaivattoman tuntuinen kieli. Tämä kirja on täynnä ihan kamalaa töksäyttelyä. Pelzerin veli on muuten myös kirjoittanut pari kirjaa tästä hurmaavasta perheestä, ei ihan yhtä huonosti kirjoitettuja;)

Jos Pullmaneista ja Pottereista tykkäät, niin kaiva esille Neil Gaiman, ja lue ensimmäisenä vaikkapa Neverwhere, American Gods tai Anansi Boys. Aivan mahtavaa, originellia kielenkäyttöä, kuivaakin kuivempaa huumoria ja henkeäsalpaavia fantasioita. Kirjoittanut myös mm. Stardustin (tai Tähtisumua), joka on kirjana luonnollisesti miljuuna kertaa leffaa parempi. Häntä tyrkytän aina kaikille, eikä kukaan ole vielä katunut Gaimaniin tutustumista;)

Enkä minäkään suosittele sitä vampyyripelleilyä. Jos verenimijöistä haluat lukea, tutustu mieluummin Anne Riceen.

Anonyymi kirjoitti...

En todellakaan myöskään suosittele sitä vampyyri- scheibeä, täysin yliarvostettua potaskaa.

lia kirjoitti...

Supernaiivissa on upeaa se, kuinka yksinkertaiselta vaikuttava kirja saakin pohtimaan omaa elämää perusteellisesti. Mikä on minulle tärkeää elämässä? Mikä tekee minut onnelliseksi?

Ja Potterit. Minä tajuan. Toissaviikolla oli jälleen pakko aloittaa taas koko sarja alusta.

Anonyymi kirjoitti...

AAh Potterit, kuinka monta kertaa olen nekin lukenut läpi yksitellen tai kaikki kirjat putkeen..

Jenni kirjoitti...

"Noh,
olet lukenut ihan ok kirjoja. Ei tehnyt mitään supervaikutusta, muttei se ollutkaan kaiketi tarkoitus."

Jotenkin mua huvitti toi kommentti:D. Ihan kun olisin joskus vuosia sitten lukenut tuon Pimeän pojan tai ainakin osan siitä, taisi olla vielä äitini lainakirja:D. (onkohan kellään muulla näin huono muisti kuin mulla, että unohtaa lukemansa kirjat) Potterit ♥

Lundora kirjoitti...

Mää vastustin niitä vamppyyrikirjoja yli vuoden, kunnes lankesin leffan katsomisen jälkeen. Ja kyllä kannatti, lankea sinäkin! :D

Lundora kirjoitti...

Ää, ja sit vielä että kyllä ne tosiaan on kijoitettu tosi kökösti ja juoni tökkii välillä aika pahasti, mutta jos antaa tommosten pikkuseikkojen olla niin kyllä niitä lukee mielellään. :) Ja jos mahdollista niin englanniksi parempi!

blueberries kirjoitti...

Anonyymi sanoi...

hei tarttisin apua mahd pian!
haluisin samanlaisen meikin ku tossa linkissä! kerro miten tommosen saa tehtyä. etenki noi huulet on kivan kesäset. :-)

http://static.iltalehti.fi/viihde/tuksu1905SL_vi.jpg



EIJEIJEI!! :DD Repesin!!! eiks nii et tää on läppä?

mz kirjoitti...

Ah noi pullmanit on vaan niiin ihania kirjoja! Luin ekan kerran noi putkeen varmaan 14vuotiaana ja nyt neljä vuotta myöhemmin oon lukenut noi ehkä sata kertaa ja liikutun joka kerta! Ei vaan oo parempia kirjoja. Piste.

Anonyymi kirjoitti...

Harry Potter on vaan niin rakkaus<3

Anonyymi kirjoitti...

Täällä haukutaan houkutus sarjan kirjoja oikein urakalla ja tuntuu että se johtuu vaan siitä että sitä hehkutetaan nyt niiiiiin paljon.Luin kirjat vuosi sitten ja silloin ei ollu mitään tälläistä houkutus buumis niinkuin nyt on.Rakastuin kirjoihi täysin.Elokuva sensijaan on niin surkea,niinkuion lähes aina kirjoista tehdyt elokuvat jos vertaa kirjoihin.Tietty eivät kaikki kaikesta pidä mutta halutaan vaan olla niiin erillaisia joten haukutaan tälläisiä tosi suosittuja asioita huoh.Eli suosittelen täysin lukemaan,pidät varmasti:))
Oli vaan pakko saada avautua kun ärsytti:D
p.s ihana blogi<3