lauantai 9. toukokuuta 2009

Class Of Heroes.Eilen oli ihan mielettömän hauska päivä! Suuntasin nimittäin Torkkelin lukioon opettamaan bodypaint -työpajaa. Paikalle oli kutsuttu 4 oman alansa ammattilaista. Vaatesuunnittelija, korusuunnittelija, ryhmä näytöstaistelijoita ja minä.

Näistä maalauksista en siis vastannut minä, vaan reilu 50 lukiolaista.Kiipesimme kymmenen jälkeen bpdypaint -pajaa järjestäneen Lauran kanssa neljänteen kerrokseen, jossa luokat oli suojattu asiantuntevasti.

Sieniä teipattiin ja tavaroita järkättiin ammattilaisten ottein ja opinnonohjaaja tulikin kyselemään, joko meidän asiantuntijamme on paikalla :D.

Nostin käden iloisesti ylös. Olin hyvin tyytyväinen sulautuessani lukiolaiseksi.Mulla oli mm. maailman parhaat työkengät.Ja Laura leikkasi vaahtomuovia kuin vanha konkari.

Kellon lyödessä 11:30 näytin oppilaille ensin pienen demon ja selitin mistä hommassa on kyse. Tätä kuitenkin oppii vain tekemällä, eli työt aloitettiin heti pienissä 4-5 hengen ryhmissä.

Hahmot olin suunnitellut ja lainannut sarjakuvista edellisinä päivinä. Aiheena olivat aina yhtä coolit supersankarit!Olin niin iloinen, kun oppilaista näkyi mm. selkeä väriopin tuntemus. "Saanko vähän tota keltaista ja ihan vähän tota sinistä. Meidän pitää saada kirkkaampi vihreä." Kaikella rakkaudella, kuulen vastaavaa todella harvoin omilta opiskelijoilta.

Myös ihmisen anatomia, valot, varjot sekä lihasten paikat löytyivät lähes automaattisesti.

Mallina oleminen kuulostaa iisiltä, mutta kolmen tunnin paikallaan seisominen on fyysisesti todella raskasta. Kolme tytöistä meinasi pyörtyä ja kahta kehotinkin lopettamaan, ennen kuin jotain sattuu oikeasti. Terveys ennen taidetta!Työt valmistuivat ripeästi ja ryhmät saivat työt valmiiksi noin 3 tunnin aikana.


Osa malleista innostui viimeistelemään itse itseään. Se on muuten ihan hullun vaikeaa! Nimim. kerran itsensä maalannut.Salissa pyörähtely aiheutti ihmetystä ja kukaan ei suostunut halaamaan. Kaikki pelkäsivät supervoimia ja kuolemaa.

Pihalla jengi kasattiin yhteen perinteistä koulukuvausta varten. Ensin luokka.... ja sitten oppilaat!Kaikki hauska loppuu aikanaan ja esiteltyämme mallit muulle koululle karu totuus ja kolme sotkuista luokkahuonetta iskivät tajuntaan. Siivousta, järjestelyä ja mallien pesemistä.Niin ja pelleilyä.JA SOTKEMISTA! Who did thiiisss... I can not knooow... Se oli varmaan se musta-vihreä tyttö.

Seinä saatiin puhtaaksi ja päivä purkkiin viiden jälkeen. Portaat alas viimeistä kertaa ja pakollinen seinämaalausten tutkiminen. Heitin vielä hieman sinertävän ja valko-puna -tukkaisen Lauran kotiin. Neiti olisi saanut ties mitä huuteluita osakseen julkisissa.

Kotiin saapuessani postilaatikosta oli leijaillut ihana saapumisilmoitus, joka kertoi nelly.comin pakettini saapuneen<3 Siitä lisää laterr.Auktoriteettia uhkuva, eikä laisinkaan lukiolaisen näköinen Saara kuittaa!

22 kommenttia:

Sallamaari kirjoitti...

Nyt on saattanut mennä jotain keskeistä silmien ohi, mutta missä sä opetat bodypaintingia? Kun mainitsit "omat opiskelijat" :)

vra kirjoitti...

Uu, hiukan siistiä, että jossain lukioissa järjestetään tollaista! :oo

Anonyymi kirjoitti...

vau, vähän kiva päivä varmaan opiskelijoilla :D
mutta täytyy sanoa että aika rohkeita nuo lukiolaisetkin oli, kun alusvaatteisillaan suostuivat noin olemaan muiden maalattavana :D

Marianne kirjoitti...

Kiitos ihan mahtavasta päivästä! Innostuin ihan tosissani tosta bodypaintingista. :) Missä sä opetat tota ja missä olet ite opiskellut? Oon aina ollut tosi kiinnostunu meikkaamisesta/maskeeramisesta ja haluisin nyt lukion jälkeen ehkäpä alkaa opiskella kyseistä alaa, niin olisi kiva saada jotain tietoa opiskelu jutuista yms :) t. Tyttö joka oli maalaamaassa vihreetä kasvisankaria :D

Marianne kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Ooks ite käyny lukioo? :)

Lundora kirjoitti...

Aww! Mäki tuun sun oppilaaks. :)

Lenore kirjoitti...

voih! mun vanha ihana lukioni, maailman paras koulu!!! kaikki ihanat muistot tulvi mieleeni tän postauksen ansiosta :') miksei mun aikana järjestetty tommosia kursseja :/

Unknown kirjoitti...

moikka! mistä noi sinun valkoiset lasit on ostettu?

Anonyymi kirjoitti...

Heippa Saara! Luen sun blogia ihan ulkomailta asti, mahtavaa että toisiaan toistavien suomalaisten ""muotiblogien joukkoon mahtuu yksi tälläinenkin missä aiheet ovat vaihtelevia ja idearikkaita!:)
Ja oot kyllä tosi lahjakas, sivellin pysyy selvästi kädessä ;)
Tää postaus oli jotenkin ihana kun olit päässyt opettamaan amatööreille miten homma toimii, ja silti sulla itselläsi on jalat maan pinnalla.
Jatkathan samaan malliin!:)

Anonyymi kirjoitti...

m.a.h.t.a.v.a.a.

Anonyymi kirjoitti...

Saattaa kuulostaa hieman hassulta, mutta mua oikeasti häiritsee kun otsikon perässä on piste. :DD

Smokey eyes kirjoitti...

yhyy haluan nuo valkosankaiset lasisi...upeita taideteoksia nuo ihomaali maillit :>>

millas kirjoitti...

Hei olisiko mahdollista et joskus tekisit ohjeet idiootille miten tehdään kiva fiftari-meikki? ylppärit tulossa mut mun yritykset on todella failure. olisi ihanaa !!

kullanmuru kirjoitti...

Oi, vaikuttipa hauskalta päivältä!! :D

Anni kirjoitti...

vautsi! oispa ite päässy messiin ;D

Leoona kirjoitti...

Makeen näköstä! :) Katoin ekasta kuvasta, että kaikilla oli joku tollanen puku, mutta sehän on maalia :D

Anonyymi kirjoitti...

Heiii! :D Kiitos että kävit Torkkelissa, ja kun kysyin vinkkasit sen peruukkiliikkeen mistä saa niitä Kryolanin tuotteita. Kävin siellä päivänpäätteeksi ja mukaan tarttui kirjanen jossa kaikki Kryolanin tuotteet listattu + hinnasto. :)
Kiitos, kiitos. T: innokas torkkelilainen

Tuula kirjoitti...

Nyt sinulla on ensi syksyn SM-kisoissa varteenotettavia vastustajia kasapäin! Ei voi kuin ihailla lukiolaisten heittäytymistä bodypaintingin saloihin. Lopputulokset ovat ihan mahtavia. Ehkä lukiolaisen näköisellä opettajallakin oli osuutta asiaan =) Äippä

Anonyymi kirjoitti...

Miten noi kaikki mallit oli noin laihoja :< kellää ei oo yhtää jenkkakahvan tynkää :<

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos upeasta päivästä ja opista, onnistuit todellakin innostamaan kyseiseen touhuun. Upeaa, että maailmasta löytyy vielä noin aikaansaavan, itsenäinen ja päättäväinen nuori nainen, joka osaa asiansa.

Muille tiedoksi: Päivähän oli toteutettu Hesan ääni-kilpailun voiton voimin: eli tämä oli tämmöinen taide-työpaja-päivä :)

Terkuin torkkelilainen

Anonyymi kirjoitti...

Kokemus mallina oli aivan mahtava, vaikka meinasin pyörtyä loppuvaiheessa. Bodypainting -työpaja oli aivan omaa luokkaansa ja ehdottomasti hauskin. Kiitos ihanasta ja mielenkiintoisesta päivästä Saara! :)