Kiukkuakin anonyymien keskuudessa aiheuttanut parmesan-lohi on nyt täällä ;).
Tarvitset:
-Lohifileen, n. 300g on mukavan reilu pala yhdelle syöjälle jos sen seurana ei ole mitään kauhean raskasta.
- Parmesania, mieluiten kokonaisena biittinä juustotiskistä
- Kermaviilin tai kaksi
- Sinappi-kurkkusalaattia
- Creme Bonjour Cuisine Valkosipuli & yrtit
- Katkarapuja
- Lisukeruoan. Kokeile joko salaattia tai uuniperunaa.
1. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja tarkista, että se on tyhjä. Itselläni tuli yllättäen eteen uusien patalappujen osto, kun vanhat murenivat käsiin.. Jostain kumman syystä... Tosi jännä....
Jos teet uuniperunoita, niin aseta ne aukinaisten folioneliöiden päälle kuumaan uuniin n. 30-40min ennen kalaa. 30min pienemmille ja 40min luonnollisesti suuremmille.
2. Ota lohi jääkaapista ja iske uunivuokaan.
3. Raasta parmesan ja ripottele lohen päälle. Äiti muuten laittoi ensimmäisellä kerralla juustokerroksen alle anjoviksia, ja viimeksi valkosipulia.
4. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin 25-45min ajaksi (mitä paksumpi kala, sitä pidempi aika). Ota folio pois viimeisen 8min ajaksi ja käännä grillivastus päälle, että parmesanista tulee ehanan rapea kuori.
Uuniperunat kääritään tässä vaiheessa folionyyteiksi, etteivät ne kuivu.
5. Ota kala pois uunista, ja jos olet yhtä epäileväinen kuin minä tökkää haarukka kalan paksuimpaan kohtaan ja vedä kevyesti. Jos se irtoaa helposti muusta palasta ja nahasta, sekä on kypsän väristä, niin voilà!
Uuniperunaan voi iskeä haarukan, ja kokeilla onko se kauttaaltaan pehmeä.
6. Kala lautaselle lisukkeineen ja syömään!
Kastike 1:
- 1 purkki kermaviiliä
- 1 reilu ruokalusikallinen sinappi-kurkkusalaattia
- 1/2 tl suolaa
Sotke keskenään, tsekkaa maku ja syö!
Kastike 2:
- 3 rkl Creme Bonjour Cuisine Valkosipuli & yrtit
- 1 purkki creme fraiche
- 1 dl sulatettuja katkarapuja
Sotke keskenään, katso, että rapusia on tarpeeksi ja syö!
P.S. Muistakaa kisa ja klikatkaa banneria sinne päästäksenne! :)
P.P.S. 3 kilpailutyötä otettu jo vastaan!!
tiistai 7. huhtikuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
20 kommenttia:
Semmonen kysymys noista irtoripsistä, että kun ostin jotkut halvat ripset varmaan juurikin seppälästä niin kuinka kerran käytetyistä ripsistä saa putsattua hyvin kuivuneen liiman pois? Sillä olisi kiva käyttää ripsiä uudestaan, mutta ne tarttuvat kovin huonosti, kun vanha liima on kuivunut kiinni ja kun yrittää repiä liimaa pois, lähtee helposti myös ripsien solmukohtakin. Kiitos avusta:)
vitsi tää näyttää hyvältä, pitänee kokeilla!
mäkin muuten kerran sulatin paistinpannun kannen....... en silti huomannut pizzani maussa mitään outoa :D enkä itse asiassa koko kantta, iskä jossain vaiheessa bongas sen ja vähän hämmästeli et miten se nuppi on muuttunut epämääräseks läjäks.
Ruoka näyttää mainion hyvälle, vaikken kalaa syökkään :P
Mut miks ihmeessä sä säilytät patalappuja uunissa?!? :DDD
noista patalapuista tuli mieleen. oli kerran tarkoitus keittää riisiä ja laitoin sit vedet kiehumaan ja sit jotain hengailin. unohdin sit kokonaan sen ruuan, en ollu edes niitä riisejä sinne kattilaan laittanut vaan keitin ne pelkät vedet pohjaan. ei hitto että hais kämpässä pahalle, en edes tiedä kauan se oli siellä ehkä n. 15-30min.
huvittavinta on, että osaan oikeesti tehdä ruokaa. mut jotenki jos ei keskity nii sit käy vähä hassusti. :D
Oonko mä missannu jotain, kun toi anonyymi-kohta meni ohi? Mitä kiukkua parmesan-lohi voi aiheuttaa. Namille näyttää ja varmasti maistuu!
hihii syötkö säkin tietokoneen edessä?
Hieronpa itse tuohon lohen pintaan sitruunapippuria ja hiukkasen suolaa ennen kuin ripottelen sen päälle parmesaanin( suola ei välttämätön, koska parmesaani on itsessään aika suolaista). Ja puolet ajasta voi vuoan päällä olla folio, ettei kala pääse kuivumaan. Sitten lopuksi folio pois, että parmesaani saa uunissa kauniin värin =)
Kaiken muun allekirjoitan
Äippä
Hups,
olihan sinulla siellä tuo folio kerrottuna.
Soriiii....
t. Äiti
Sulta on varmaan kysytty tätä miljoona kertaa, mutta mitä meikinpoistoainetta suosittelisit sekaiholle? Pitäis olla aika tujua, muttei niin vahvaa kamaa että koko naama irtoaa :)
Kiitos hirmuisesti jos jaksat vastata.
Naamansuttauskilpailusta kysyisin, että aikaahan on osallistua siis 24.4. asti, eikö? Kun ko. postauksessa annoit pvmäärän, mutta sen jälkeen olit kirjoittanut "tai kun vähintään 10 työtä on mukana". Aikomus olis osallistua, mutta aikaa nyt ei viikkoon ole meikkileikkeihin :)
Kiva blogi, btw, eksyin aika vasta ja nyt on pakko käydä päivittäin tsekkaamassa.
Tää on todella typerä kysymys, mutta miten saa itselleen photoshopin? (Tiedän kyllä että sellaisen voi ostaa esim. kaupasta) Onko siis olemassa jotain laillista ilmaista harjotteluversiota, jonka voisi ladata netistä? Minkälainen sulla on, kun kerran niin upeita kuvia tulee? :)
Terveisin utelias poni
Aivan täydellinen toi fisuresepti, otanpa talteen samantien!
Muutenkin tää blogi on ehdottomasti paras seuraamistani ( ja niitä on joku 20kpl,heheh)
Kiitos siis tästä:)
KÄÄK SAARA!!!
Sun pitäisi varottaa aina etukäteen näistä sun tulevista herkkupostauksista, niin minäkin varautuisin lukemaan niitä vasta sitten, kun on vatsa täynnä. Tulin nyt niiiiin äkäseksi kun vesi valuu kielellä, ja jääkaapissa ammottaa tyhjyys (lamppua lukuunottamatta)
Mutta silti suuret kiitokset tästä ihanasta blogista! :)
- Laura
lohta<3 lenpparia
Sulle on haaste blogissani ;)
Gaahh, pitää varmaan kans koittaa osallistua toho kisaan :D
Moi,
Mä haluaisin kysyä vielä siitä kisasta, että saako osallistua molempiin kategorioihin (samalla kuvalla)? :)
Hui, mä ainakin inspiroidun tosta meikkaushaasteesta. Käynkin heti huomenna hakemassa irtoripset kaupasta niin, että pääsen sutimaan. ;)
Naminami taas<3 Pitäis olla sellanen ruokaohjelma kuin Saaran keittiö! ;D
T: Halina
Tein tänään tota settiä ja oli ihan supersupersuper hyvää. Kiitos uudesta lempiruoasta Sappe!
EILISESSÄ MIEHET METSÄSSÄ-OHJELMASSA NE SEXYT METSURI MIEHET TEKI TOTA SAMAA; MUTTA NE LAITTO SIIHEN PÄÄLLE VAAN SIPULIA JA SUOLAA JA KÄÄRI SAMALLATAVALLA FOLIOON JA LAITTO LÄMPENEMÄÄN PAKOSARJAN (<-pakoputken alkupää rekka-autossa) PÄÄLLE. :D:D:D
Lähetä kommentti