tiistai 2. syyskuuta 2008
Ruokailua!
Sain keittiön järjestykseen, ja J:n nälkäisen pyynnön inspiroimana aloin kokata sapuskaa.
Ruokalistalla oli thai-henkistä currypataa nuudelien ja naan-leivän kera.
Ensimmäisessä kuvassa annosta peittää jugurtti + mangochutney ja se näyttää epäilyttävältä.. Nooh, maku ratkaisee, eikö!
Omasta keittiöstä puuttui tällä kertaa puoli purkkia jugurttia sekä purkilinen persikoita, joten korvasin ne kermaviilillä ja paprikalla.
Tarvitset:
-kanaa 450g
-sipulia 4kpl
-persikanpuolikkaita 1tlk
-kookosmaitoa 400g
-lime 1kpl
-kaffir -limetin lehtiä
-pussi thai-mausteseosta (VILPPIÄ!)
Nuudeleita maun mukaan.
Lisukkeeksi:
-Mango Chutney
-maustamaton jugurtti
-Cashew -pähkinöitä
Pilko sipulit isoihkoihin kuutioihin (itse pilkoin mukaan myös paprikaa persikoiden puutteessa), ja heitä ne kanojen kanssa wok-pannulle. Pilko myös persikat kuutioiksi.
Ruskista kanaa ja sipuleita n. 6-8min, kunnes seos näyttää kypsähköltä. Heitä sekaan persikkakuutiot.
Kaada sekaan kookosmaito (light versio, dieetti jatkuu ;) )
Sekä mausteseos.
Ennen tarjoilua, purista sekaan limen mehu sekä limepuun lehdet.
Laita vesi kiehumaan, ja keitä nuudelit kun naan-leivät paistuvat uunissa.
Naan-leipiin (n. 8kpl) :
-maustamatonta jugurttia (mansikkajugu voisi olla eksoottinen vaihtoehto) 400g
-jauhoja n. 5dl
-suolaa 1tl
-leivinjauhetta 4-5tl
-sulaa voita 40g
Sekoita kaikki aineet seuraavan näkköiseksi mössöksi (järjestys on aivan se ja sama.)
Kaavi taikinasta 3 "palloa" ja levitä ne kolmion muotoisiksi ohuiksi lätyiksi pellille. Mitä ohuempi, sen parempi.
Laita pelti uuniin ja katso ihmeissäsi kun leivät kohoavat.
Asettele nätisti ja SYÖ!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
1 kommentti:
Heh, olisin kiinnostunut että kauanko leivät ovat uunissa ja mikä lämpötila paistossa? =)
Lähetä kommentti