tiistai 2. syyskuuta 2008

Ruokailua!



Sain keittiön järjestykseen, ja J:n nälkäisen pyynnön inspiroimana aloin kokata sapuskaa.

Ruokalistalla oli thai-henkistä currypataa nuudelien ja naan-leivän kera.
Ensimmäisessä kuvassa annosta peittää jugurtti + mangochutney ja se näyttää epäilyttävältä.. Nooh, maku ratkaisee, eikö!

Omasta keittiöstä puuttui tällä kertaa puoli purkkia jugurttia sekä purkilinen persikoita, joten korvasin ne kermaviilillä ja paprikalla.

Tarvitset:



-kanaa 450g
-sipulia 4kpl
-persikanpuolikkaita 1tlk
-kookosmaitoa 400g
-lime 1kpl
-kaffir -limetin lehtiä
-pussi thai-mausteseosta (VILPPIÄ!)

Nuudeleita maun mukaan.

Lisukkeeksi:
-Mango Chutney
-maustamaton jugurtti
-Cashew -pähkinöitä

Pilko sipulit isoihkoihin kuutioihin (itse pilkoin mukaan myös paprikaa persikoiden puutteessa), ja heitä ne kanojen kanssa wok-pannulle. Pilko myös persikat kuutioiksi.




Ruskista kanaa ja sipuleita n. 6-8min, kunnes seos näyttää kypsähköltä. Heitä sekaan persikkakuutiot.

Kaada sekaan kookosmaito (light versio, dieetti jatkuu ;) )



Sekä mausteseos.



Ennen tarjoilua, purista sekaan limen mehu sekä limepuun lehdet.


Laita vesi kiehumaan, ja keitä nuudelit kun naan-leivät paistuvat uunissa.


Naan-leipiin (n. 8kpl) :



-maustamatonta jugurttia (mansikkajugu voisi olla eksoottinen vaihtoehto) 400g
-jauhoja n. 5dl
-suolaa 1tl
-leivinjauhetta 4-5tl
-sulaa voita 40g

Sekoita kaikki aineet seuraavan näkköiseksi mössöksi (järjestys on aivan se ja sama.)



Kaavi taikinasta 3 "palloa" ja levitä ne kolmion muotoisiksi ohuiksi lätyiksi pellille. Mitä ohuempi, sen parempi.





Laita pelti uuniin ja katso ihmeissäsi kun leivät kohoavat.



Asettele nätisti ja SYÖ!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Heh, olisin kiinnostunut että kauanko leivät ovat uunissa ja mikä lämpötila paistossa? =)