
Sain keittiön järjestykseen, ja J:n nälkäisen pyynnön inspiroimana aloin kokata sapuskaa.
Ruokalistalla oli thai-henkistä currypataa nuudelien ja naan-leivän kera.
Ensimmäisessä kuvassa annosta peittää jugurtti + mangochutney ja se näyttää epäilyttävältä.. Nooh, maku ratkaisee, eikö!
Omasta keittiöstä puuttui tällä kertaa puoli purkkia jugurttia sekä purkilinen persikoita, joten korvasin ne kermaviilillä ja paprikalla.
Tarvitset:

-kanaa 450g
-sipulia 4kpl
-persikanpuolikkaita 1tlk
-kookosmaitoa 400g
-lime 1kpl
-kaffir -limetin lehtiä
-pussi thai-mausteseosta (VILPPIÄ!)
Nuudeleita maun mukaan.
Lisukkeeksi:
-Mango Chutney
-maustamaton jugurtti
-Cashew -pähkinöitä
Pilko sipulit isoihkoihin kuutioihin (itse pilkoin mukaan myös paprikaa persikoiden puutteessa), ja heitä ne kanojen kanssa wok-pannulle. Pilko myös persikat kuutioiksi.

Ruskista kanaa ja sipuleita n. 6-8min, kunnes seos näyttää kypsähköltä. Heitä sekaan persikkakuutiot.
Kaada sekaan kookosmaito (light versio, dieetti jatkuu ;) )

Sekä mausteseos.

Ennen tarjoilua, purista sekaan limen mehu sekä limepuun lehdet.
Laita vesi kiehumaan, ja keitä nuudelit kun naan-leivät paistuvat uunissa.
Naan-leipiin (n. 8kpl) :

-maustamatonta jugurttia (mansikkajugu voisi olla eksoottinen vaihtoehto) 400g
-jauhoja n. 5dl
-suolaa 1tl
-leivinjauhetta 4-5tl
-sulaa voita 40g
Sekoita kaikki aineet seuraavan näkköiseksi mössöksi (järjestys on aivan se ja sama.)

Kaavi taikinasta 3 "palloa" ja levitä ne kolmion muotoisiksi ohuiksi lätyiksi pellille. Mitä ohuempi, sen parempi.


Laita pelti uuniin ja katso ihmeissäsi kun leivät kohoavat.

Asettele nätisti ja SYÖ!
Heh, olisin kiinnostunut että kauanko leivät ovat uunissa ja mikä lämpötila paistossa? =)
VastaaPoista